Автор: victorcito1978
Дата: 08-04-09 15:09
Отдавна знам, че в интернет е пълно с измамници. Чел съм подробни описания как мейлите на измамниците са самокомпозират и как да се предпазваме. Знам отскоро, че е пълно с нелегитимни сайтове, които предлагат изгодни цени.
Тъй като най-добрия начин да разбереш нещо е да го опиташ на гърба си, рехиш „да се зарибя”. Последвах линка в една обява в нета за МНОГО изгодна цена на един фотоапарат.
http://www.bezplatno.net/listing-185142-Prodava_chisto_nov_Nikon_D90_12MP_DSLR.html
Звучеше много готино. Написах кратко писмо. Получих отговор. Казаха, че пращат апарата. Трябва да предплатя – казах, ОК, paypal. Не – отговори ми любезно Дезмънд. Трябвало с Western Union. Сигурна схема на измама – отговорих – явно сте измамници.
Отговор: не сме! Лоялни търговци, които купуват и продават.
След няколко дни на имейли получих най-смешното възможно писмо, от г-н Малики някой си – шеф на FBI, който ми казва, че хората изпратили апарата по пощата, и че ако не платя съм правел нарушение, заради което може да ме арестуват ... и така. Отдолу, за по-нагледно имаше снимка на арестувани хора, белезници и прочее. Тоест и заплашват, гадовете.
Та съвет: всичко, което не е ebay, amazon или друг доказан, легитимен сайт, работещ с paypal или друга система за плащане – е измама.
ПС: впрочем тази обява на „Дезмънд” от Велико Търново е яко разпространена из обявите. Мамка им
|
|