Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЕВТИНИ сайтове и ДАЛАВЕРАТА
Автор: victorcito1978   
Дата:   08-04-09 15:09

Отдавна знам, че в интернет е пълно с измамници. Чел съм подробни описания как мейлите на измамниците са самокомпозират и как да се предпазваме. Знам отскоро, че е пълно с нелегитимни сайтове, които предлагат изгодни цени.

Тъй като най-добрия начин да разбереш нещо е да го опиташ на гърба си, рехиш „да се зарибя”. Последвах линка в една обява в нета за МНОГО изгодна цена на един фотоапарат.

http://www.bezplatno.net/listing-185142-Prodava_chisto_nov_Nikon_D90_12MP_DSLR.html

Звучеше много готино. Написах кратко писмо. Получих отговор. Казаха, че пращат апарата. Трябва да предплатя – казах, ОК, paypal. Не – отговори ми любезно Дезмънд. Трябвало с Western Union. Сигурна схема на измама – отговорих – явно сте измамници.

Отговор: не сме! Лоялни търговци, които купуват и продават.

След няколко дни на имейли получих най-смешното възможно писмо, от г-н Малики някой си – шеф на FBI, който ми казва, че хората изпратили апарата по пощата, и че ако не платя съм правел нарушение, заради което може да ме арестуват ... и така. Отдолу, за по-нагледно имаше снимка на арестувани хора, белезници и прочее. Тоест и заплашват, гадовете.

Та съвет: всичко, което не е ebay, amazon или друг доказан, легитимен сайт, работещ с paypal или друга система за плащане – е измама.

ПС: впрочем тази обява на „Дезмънд” от Велико Търново е яко разпространена из обявите. Мамка им 

Отговори на това съобщение
 Re: ЕВТИНИ сайтове и ДАЛАВЕРАТА
Автор: d_ave   
Дата:   08-04-09 15:18

абе аз все си мисля, че трябва да си доста балък за да се хванеш на това. това е като western union лаптоп-ите през ebay...
иначе в сферата на фантастиката - ако им поискаш IBAN, име и т.н., дали няма начин да се противодейства на такива гадове? аз бих им източил сметката и бих върнал парите на хората:)))

Автор: dau   
Дата:   08-04-09 15:19

ами не знам за какво им отговаряте изобщо на тези хора...

сега ти имат мейла и да те спамят до живот...

да беше предложил поне на живо и да ги пребиеш...

Дата:   08-04-09 15:23

Хе :) Боят не е решение. Бих набил грозния нигериец зад прякора, но никога няма да се видим наживо.

Да ги съдиш по IBAN е ужасно смело и на практика невъзможно. За какво ги съдиш? И по кое законодателство? По българското не можеш да ги съдиш, защото си превел парите в чужбина. И така. Не си заслужава.

Най-добре не купувайте от такива смешковци, даже да е на супер далавера :)

Автор: d_ave   
Дата:   08-04-09 15:35

хех, кой казал да ги съдиш, този вид престъпления трудно се решават чрез съд, защото имаш намесени различни държави, банки, институции и т.н., а и винаги може той да намери начин да докаче, че апарата е изпратен. аз говоря за друг вид разправа, включващ методи, подобни на техните. ако бяха ситуирани сметките в българия, с нашето измислено електронно банкиране в някой от банките определено има какво да се направи:)

Автор: asahi   
Дата:   08-04-09 16:23

Това е за тъпи американци. Нормален българин не би се вързал.

Автор: explorer   
Дата:   08-04-09 16:59

Мисля си, че ФБР биха се заинтересували от хора, които се представят за тях, така че ако си се сетил да попиташ до кого - град и име на човек, трябва да се изпрати Уестърн Юнион плащането, и ако искаш да си "поиграеш" още малко...
[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   08-04-09 17:25

Уестърн Юниън са с висока такса. Де ще им излезе тънкия бизнес на теа?

Дата:   08-04-09 17:27

Asahi,

процент от чиста печалба е пак чиста печалба, минус процент. Печелят гадовете. 300 долара - 270 за тях, 30 за WU - чиста работа.

Автор: IDA   
Дата:   08-04-09 17:46

Като има будали, ще има и мошеници!

Автор: bluewater   
Дата:   08-04-09 18:47

От няколко години активно пазарувам и от време на време продавам в чужбина, плащане извън Pay Pall никога не се хващам да правя. Най-малкото, че в Пейпал имаш защита до няколко хиляди долара, a един търговец за да получи право да продава през PayPall трябва доста неща да свърши...

Автор: bozo   
Дата:   08-04-09 19:36

До като има балъци ще има живот...

Автор: imitev   
Дата:   08-04-09 21:27

Да бе - то само в УСА има балъци, тук колко хора изгоряха с пирамидите, колко с боклуците дето ги продават по телешопите (ако не продаваха да ги бяха спрели до сега)...

Балъците са много, включително и хора с акъл в главата...

Автор: seal   
Дата:   09-04-09 00:49

Айде за който има свободно време да чете и слуша:

http://www.419eater.com/

Проект за Scambaiting. Разни хора мамят измамниците. Има аудио файлове на телефонни разговори с мазните нигерийски печки, много забавни и интересни за психологията на хората. Също извадки от писма и т.н.

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   09-04-09 03:59

http://img5.imageshack.us/img5/825/wow2r.jpg

Автор: mixmike   
Дата:   09-04-09 09:33

[smilie5]

Автор: RAFA   
Дата:   09-04-09 11:31

Агент съм по системата western union. От преди три години сигурно са ни предупредили от централата, че има търговци измамници които ползват с-мата,на един клиент който искаше да преведе пари на някой си в Германия за някаква кола му обяснявам сто пъти, че ще го измамят, а той знаете ли какво ми вика.. " Абе много е изгодна колата.." е какво повече да му говориш на такъв! Докато има балъци ще има и тарикати.[smile]
Принципно ако ви се налага да ползвате western union слагайте по един тестови въпрос на превода за по сигурно особено ако пращате пари за първи път на някой. [smile]

Публикацията е редактирана (09-04-09 11:51)

Автор: thomas   
Дата:   09-04-09 11:35

Рафа, на изпита за агенти не ви ли направиха по един тест по български поне!? обЕснявам, с-мата и койито...

Автор: RAFA   
Дата:   09-04-09 11:56

thomas [smilie19]

Автор: Стефан   
Дата:   09-04-09 12:18

Хаха, ти пък ги заплаши с ДАНС, току виж се уплашили, като не знаят какво е това ДАНС [smilie18]

Иначе ако някой наистина се представя за ФБР (а не само да заплашва с него) и бъде локализиран бая могат да му стъжнят живота [smilie8] Подобни наглеци разчитат на това, че никой няма да се захване сериозно с тях, но когато това се случи не са толкова неуязвими. Въпрос на време е да преминат точката на търпимост... а понякога и да налетят на когото не трябва. Сещам се за ония швейцарски измамници, дето изнудваха фирми из цяла Европа, вкл. и България с някакъв рекламен каталог, имаше предаване за тях по бТВ Репортерите. Та в Италия здраво се бяха опарили - една от изнудваните фирми (явно от по-южната част от страната [smilie18] ) си уговорила среща с емисарите им и когато ония отишли така ги надупчили с автоматите, че после ги изчегърквали от стените [smilie8]

Дата:   09-04-09 12:21

Сещам се за ония швейцарски измамници, дето изнудваха фирми из цяла Европа, вкл. и България с някакъв рекламен каталог

Разкажи малко повече

Автор: n1x0n   
Дата:   09-04-09 12:35

След няколко дни на имейли получих най-смешното възможно писмо, от г-н Малики някой си – шеф на FBI, който ми казва, че хората изпратили апарата по пощата, и че ако не платя съм правел нарушение, заради което може да ме арестуват ... и така. Отдолу, за по-нагледно имаше снимка на арестувани хора, белезници и прочее. Тоест и заплашват, гадовете.

Ако ти се занимава - им върни писмо с примерно съдържание:

"Impersonating a federal officer is a violation of 18 U.S.C. § 912 (1994) and constitutes felony offense.
Our e-mail correspondence was forwarded to the Internet Crime Complaint Center for proceeding.
Have a nice day."

Дата:   09-04-09 15:31

n1x0n ,

това е супер съвет! мерси много :) да видим докъде ще стигнем

Автор: Стефан   
Дата:   09-04-09 16:09

Seal, ето го записа на предаването за онези изнудвачи:

http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=225&video_id=2455

Понеже е от 1.06. миналата година вече го няма текста, но видеото си стои.

Дата:   09-04-09 17:27

Благодаря

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: