Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибриране на монитор (MAC).
Автор: jokevcv   
Дата:   02-04-09 17:58

Здравейте,
става въпрос за калибриране на iMac от това което прочетох в нета разбрах, че най - добрият начин да се калибрира един монитор е хардуерния вариант, но устройството струва от 200 - 300 $. Има ли някой във Варна, който притежава такова устройство или някой който извършва такива услуги? До колко е по - зле софтуерния вариант и най удачните варианти за софтуерна калибровка.
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на монитор.
Автор: GenaDP   
Дата:   02-04-09 18:48

До колко е по - зле софтуерния вариант и най удачните варианти за софтуерна калибровка.

Разликата как да ти я измерим - в килограми, в сантиметри, или във ватове? [smilie8]

Re: Калибриране на монитор.
Дата:   02-04-09 20:00

Ами GenaDP според теб как да се измери? Щом има някаква разлика между хардуерна и софтуерна хората които са пробвали и двете ще знаят. Въпроса ми е към тях. Ако аз знаех че трябва да се пулучи разлика в N*m/s^2 нямаше да питам тебе GenaDP ами щях да си я сметна разликата [beer]

Re: Калибриране на монитор (MAC).
Дата:   02-04-09 20:03

ОК, аз съм пробвал и двете. Току-що я измерих разликата - излезе точно две педи и три пръста...

Re:
Автор: dau   

Абе Гената да идва у вас да ти оправя и това е... какво се разправяш...

Re:
Автор: Davidoff   

Ама как я измисли баш тая несъществуваща единица [smilie18]

Дата:   02-04-09 21:46

В този форум май наистина не може нищо да се пита. И давидов от кое изходи че единицицата е крайно несъществуваща? Аз съм я дал без да се замисля но един N = kg*m/s^2 следователно един килограм може да се приеме kg = N*m/s^2, но както и да е не е в това въпроса.

GenaDP ако ти продаваш такива устройства за хардуерно калиброване на монитори как ще ме накараш да си купя, а не да го калибровам софтуерно? Ето там се крие разликата щом хората ги продават тези устройства за по 200-300$ значи има някаква разлика.

Автор: Davidoff   
Дата:   02-04-09 21:53

Тъй де... да оставим единиците. Да дойда да ти го калибрирам ама съм у Добричко... трябва да калкулирам и пътни...

Дата:   02-04-09 22:00

Ми явно съм се объркал при меренето... Окaзва се, че всъщност разликата е $200-$300. Ама ти след като я знаеш, що питаш? [smilie18]

Дата:   03-04-09 00:01

Davidoff ти кажи че искаш да го калибрираш аз ще дойда да те взема :)

А Гената той щом за него разликата е само в парите [smilie21] значи няма проблеми с нищо всичко може да си го обясни без да е наясно много.

Автор: IChertov   
Дата:   03-04-09 00:59

разликата си я има
виж дали нямаш познати по разни по-големи рекламни агенции или някоя друга печатница, се някой трябва да има, ще ти метнат джаджата и ще си го калибрираш сам със специален софтуер ;)
[beer] [beer] [beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   03-04-09 08:13

Делта Е?

Автор: shama   
Дата:   03-04-09 09:10

IChertov [smilie24] [smilie24]

или

Spyder2 Express

Дата:   03-04-09 10:30

Аз за това питам дали няма някой от Варна, който му се е наложило да си купи такава джаджа и аз да си му платя разбирасе да я ползвам защото не е удобно някой да дава пари за хардуер и другите да искат да го ползват безплатно.

Shama [smilie24] в едно ревю това го гледах беше над 200 $ тва си е на оферта в Амазона.

Публикацията е редактирана (03-04-09 10:31)

Автор: asahi   
Дата:   03-04-09 10:34

Гената може да ти го калибрира срещу заплащане. Горните приказки са за да разбереш дали наистина искаш това.

Автор: ecobo   
Дата:   03-04-09 10:50

IChertov написа:

> разликата си я има
> виж дали нямаш познати по разни по-големи рекламни агенции или
> някоя друга печатница, се някой трябва да има, ще ти метнат
> джаджата и ще си го калибрираш сам със специален софтуер ;)
> [beer] [beer] [beer]

По нашенско в много рекламни къщи и печатници не знаят що е то калибратор, камоли да го притежават [smilie3]

Автор: didesignbg   
Дата:   03-04-09 11:19

то пък щото на тях калибрирането им е кусура...

Дата:   03-04-09 11:19

Asahi: от изказванията на Гената не намерих никъде желание да ми калибрира монитори или че изобщо извършва тази дейност срещу заплащане. Ако така се държи със всичките си клиенти незнам с какви дебелокожи същества работи [smilie10]

Автор: dau   
Дата:   03-04-09 11:42

jokevcv, Гената не ти е виновен за това как си подходил с темата си...

ако беше написал търся някой да калибрира монитори във Варна, мисля че би ти отговорил най-нормално и ти предложил да ти извърши тази дейност...

Дата:   03-04-09 12:02

Е добре dаu този цитат от темата ми по горе какво трябва да означава? "Има ли някой във Варна, който притежава такова устройство или някой който извършва такива услуги?"

Публикацията е редактирана (03-04-09 12:02)

Автор: asahi   
Дата:   04-04-09 15:22

Автор: asahi
Дата: 03-04-09 10:34
...

Дата:   04-04-09 18:38

Да разбирам ли че никой из Варна не притежава такива устройства и услугата не се извършва? [smilie2] [smilie11]

Автор: shama   
Дата:   04-04-09 19:59

мда направи си сметка за какъв професионализъм става въпрос след като толкова няма никой с такова устройство

Re:
Автор: stormfx   
Дата:   04-04-09 20:02

Точно един от хората писали в темата едновременно е във Варна и има устройството, което е необходимо. Може да няма желанието обаче.

Дата:   04-04-09 20:42

stormfx: можеби си прав въпреки че не виждам причината да го притежаваш, а да не го ползваш. Мене да си го купя тва ме спира само че просто не си струва да си калибрирам монитора и да стои после в шкафа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »