Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоапарат до 400 лв
Автор: nisa   
Дата:   30-03-09 13:49

Здравейте,

цял ден чета характеристиките, които са важни за един апарат обаче при цената (до 400 лв)която съм си определила не мога да преценя с кое може да се прави компромис.Целта е апарата да прави хубави снимки сред природата.По-принцип съм се насочила къв Фуджи но ще се вслушам във всяко мнение.Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат до 400 лв
Автор: Dim4o   
Дата:   30-03-09 14:00

Разгледай и Nikon Coolpix S610:
http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/coolpix/s610/index.htm

Гледах го в Синтезиса на 399.

Автор: antani99   
Дата:   30-03-09 14:21

не обръщай внимание само на пикселите - вземи си такъв с възможно по - широкоъгълна оптика- Сонитата не са никак лоши за тези пари - имат чудесно цветопредаване

Re:
Дата:   30-03-09 14:30

разбрах че пикселите не са най-важното в момента гледам основно матрицата да е 1,6-1,7 и да има голямо ИСО 3200 или повече.
@Dim40 ме насочи към Никон и доста ми хареса S710 макар че надхвърля парите с 40 лв.
Моля ви все пак ако имате предложение да е конкретно а не просто марка.Благодаря че се отзовавате.

Автор: antani99   
Дата:   30-03-09 14:38

имай предвид обаче , че голямото исо ще дате и голям
шум

Автор: mastiff   
Дата:   30-03-09 14:41

Никон са добри, но само дигитално огледалнорефлексните. Сапунерките им са зле. Потърси канон/олимпус/сони, бе всичко, но не и "coolpix"

Автор: mbs   
Дата:   30-03-09 15:15

Бих препоръчал това:

Panasonic Lumix DMC-FX35
(25 - 100 мм при 35 мм екв.)

или този сървайвър:

http://mypentax.eu/dcam/OptioW60/feat.php

(28мм - 140мм при 35мм формат)

като към условието "да прави хубави снимки сред природата" включва и използване под водата непрекъснато на дълбочина до 4 метра, в продължение на два часа, издържа при температура - 10, има защита от прах, пясък и пр. Стига разбира се, това да е достатъчно, за да качиш сегашния си бюджет със стотина лева (поне според промоционалната цена в павилиона).

Ето тук и кратко представяне: цък

[smilie24]

Дата:   30-03-09 18:22

каква ще кажете за това Фуджи FinePix F60fd
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/f/finepix_f60fd/specifications/index.html

Автор: ivan_kadiiski   
Дата:   30-03-09 19:34

аз снимам със Fujifil s8100fd и не прави ло6и снимки,подобре отдели о6те 50лв. мои савет [smile]

Автор: surg   
Дата:   30-03-09 21:30

куи си наи скъпият Канон които можеш...и нямаш проблеми

или не питаи а си вземи които ти харесва на дизаин, с сигурност ще имаш снимки за семеиния албум...

Автор: Prakticar   
Дата:   30-03-09 21:37

Точно пък ИСО-то е последното нещо, което трябва да гледаш.

Автор: emiltasti   
Дата:   30-03-09 22:45

CANON SX110, МНОГО Е ДОБРО .[smilie24]

Автор: tvk75   
Дата:   30-03-09 22:50

nisa хич не ти трябва високо исо

Автор: emiltasti   
Дата:   30-03-09 23:24

http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B001EQ4C8U/ref=cm_ciu_pdp_images_2?ie=UTF8&i...

Автор: E.Stanev   
Дата:   30-03-09 23:36

Що глупости изписахте та ошашавихте момата.

Ниса кажи първо кое за теб е най-важното в един апарат, какво точно търсиш - функционалност, размер, тегло, дизайн дори и т.н.

Сподели важно ли е апарата да е нов, защото има много добри камерки втора ръка за смешни пари в базара в момента.

Истината, е че в този ценови клас разликите между апаратите са малки, но не са незначителни.

Опиши накратко и така по лесно можем да ти помогнем.

Дата:   31-03-09 09:09

Говорим за нов апарат.Дизайна не е определяш все пак е фотоапарат не обувки, нито теглото.

След като казвате че ИСО-то не е толкова важно гледам основно матрицата да е по-голяма, защото до колкото разбирам ако не е голяма е безмислена апарата да ти 10 мегапиксела примерно.

Искам да има стабилизация.Опитично увеличение около 5 мисля че ми стига.Сигурно има и други важни показатели ама не съм запозната.

Канона който сте ми посочили е с матрица 1/2.3 аз търся нещо от рода на 1/1.6-1/1.7

Дата:   31-03-09 09:45

Ако ще разпечатваш във формат А3 снимки от пещери си струва да я мислиш матрицата и пикселите. Но ако те интересува колко от видяното ще влезе в кадъра, гледай широчината на оптиката.

Имаш примерно 35-105 приравнено към 35 мм филм при Фуджи-то;
25-100 към 35 мм при Панасоник FX 35
28-140 към 35 мм при Пентакс W60 (+опцията панорамна снимка)
и т.н.

Тук можеш да сравниш различните фокусни разстояния:

http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php

Автор: niks1973   
Дата:   31-03-09 10:18

Ами по мое скромно мнение за тези пари Fujifilm FinePix S1000 също върши добра работа.

Дата:   31-03-09 11:01

Ох нищо няма да разпечатвам искам просто хубави снимки с хубави контрастни цветове.

Автор: Ang3l   
Дата:   31-03-09 11:25

Ами именно, че матрицата на канона е по голяма (1/2.3) а не (1/1.6-1/1.7). Това е в плюс за теб! :)

Автор: Славов   
Дата:   31-03-09 11:27

Я пак за матрицата [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   31-03-09 15:46

При съвременните модели от един и същи ценови клас каквато и да е матрицата, колкото и да са пикселите, няма да забележиш разлика в снимките (Дори да ги подложиш на теста с пещерата и А3 разпечатката [smile] ). Единствената осезаема разлика ще ти даде "широчината" на обектива. При по-широкоъгълен (28 мм) - повече картина, при по-тесен (35 мм)- орязана картина. В тоя клас това се приема за най-голямата екстра. Всичко друго е като при другите - повечето си имат вградена стабилизация, повечето са с по 10-12 мп и т.н.и т.н.

Ако ти се занимава, разгледай в тоя сайт ревютата на машинките, които те интересуват и сравни снимките (за всеки апарат има "semple pictures"), оценките в ревюто и всичко друго: http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

[smilie24]

Автор: pganev   
Дата:   31-03-09 15:49

Най-добрия избор би бил новото Фуджи Ф200, но тъй като цената му е анонсирана на 599 лв., и то без задължителните допълнителни акцесоари като карта памет и калъфче, то ако ти се усмихне късмета виж да си вземеш на старо Фуджи Ф30 или Ф31. Чудесни сапунери са. Отвяват категорично конкурентите си, особенно при недобри светлинни условия.

Автор: gam3ra   
Дата:   31-03-09 16:49

mbs - напротив, има разлика между 1/1,7 и 1/2,5 и при сапунерите. Лошото е, че обикновено по-големите матрици ги бъхтят с още много повече пиксели и им се губи смисъла. 12MP на 1/1,7 си е почти същото като 7-8MP на 1/2,5. Тоест, ако ще сравняваме то нека са дадени модели, не общи приказки. Същото важи и за широкото обективче - 28мм на много от сапунерките мажат здраво по всички краища. Но съм съгласен, че за пейзажи си е нужно колкото се може по-широко, а защо не и колкото се може по-дълго. Според мен един турбосапунер като Panasonic FZ18 ще пасне идеално, втора употреба струват приблизително толкова (400лв).

Дата:   31-03-09 17:00

съгласен съм [smilie24]
Казвам само, че 1/1,7 и 1/2,5 може да ти изкара една и съща китка; а също и че 28 мм означава повече картинка от 35 мм. Дали маже, дали реже - зависи от модел до модел.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »