Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji s9600 или s100fs
Автор: panaiot   
Дата:   31-03-09 16:43

Една дискусиа за сравнение мейду двата. Заслужава ли си динамичниа обхват на 100 пред по-добрия обектив на 9600 и т.н.

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji s9600 или s100fs
Автор: IDD   
Дата:   31-03-09 17:03

да включим и Ф200ЕХР...да стане по интересно (не ми излиза нещо латиницата)

Автор: gam3ra   
Дата:   31-03-09 17:38

dSLR...

Автор: sen_shui   
Дата:   31-03-09 18:14

S 100 [smilie24]

Автор: no-logo   
Дата:   31-03-09 22:04

Единственият недостатък на s100fs e много мазната му аберация, най-мазната която някога съм виждал. Направо може да служи като еталон за качествено нанесена и неотстранима аберация! Обаче успокояващото, е че и на 9600 е доста добра - аберацията! Разбира се той е по-стар модел, с по-стара оптика при направата на която от fuji не са разполагали с ноухауто, което имат сега... затова тя по се чисти [smilie5]

За заключение: s100fs щото е по-нов и има наистина сериозни параметри, като изключим няколкото дребни детайла, които засегнах в началото...

Автор: PampersXXL   
Дата:   01-04-09 00:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitku   
Дата:   01-04-09 01:30

S100fs си е най-добрата сапунера и всъщност единственият му реален недостатък е цената, която обаче го прави практически непродаваем. Вземай дизелар ако си решил да даваш толкоз кинти и си спести една стъпка, защото дори и да вземеш Фуджито, догодина пак ще го продадеш и ще търсиш дизелар. ;)

Автор: emOxide   
Дата:   01-04-09 10:47

Фактически е по-непродаваем е от Powershot G9/G10, което зе мен лично е стренно, в предвид съизмеримата цена...може би това, че е напълно пластмасов и по-големите му размери го обезсмислят, пред покупката на ентри ДиеСеЛеР, макар че Цанонерките също не са особено компактни...

Дата:   01-04-09 13:02

Аз си имам ДСЛР апарат и стъкълца а дилемата ми е да имам нещо под ръка в колата вместо да мъкна постоянно тухлата. Когато излизам конкретно да снимам ясно, че си нося ДСЛРа. Но много пъти като си ходя или си карам изпускам наистина хубави неща. Мисля, че динамиката на 100фс ще ми е по от полза в такива ситуации както и възможноста за дистанционен спусък. Наистина цената му е височка и ще гледам някой от щатско да ми внесе. [smilie24]

Но разбира се още се ослушвам [cool]

Автор: emoxide   
Дата:   01-04-09 17:59

...ами то от s100fs, до примерно нещо с размерите на Canon EOS 1000D/450D или Nikon D60/D90, голяма разлика няма да усетиш в удобството за пренасяне. Между другото същото това фуджи, стои по-удобно и е с повече копчалъци! Което е изумително като се има предвид, че е в съвсем друга категория. Относоно аберациите, в някакъв руски сайт съм чел тест и беше обяснено, че те не са такъв проблем да се чистят при обработката. Но обективът ивал мазничък в късия край и тъмен в дългия.... Единствения начин да си сигурен, дали ще ти допадне апарата е да отидеш в някой наш дилър и на място в магазина да вземеш и да го пробваш.... Май фотопавилион, позовляваха и наемане на техника. Ако става така пробвай един ден и виж резултатите...[smilie3]

Дата:   02-04-09 11:35

е ми се да го пипна но не мога да го намеря никъде. Ако някой знае къде го има или самия той е с такъв ще се радвам ако ми позволи малко тестчета пък ще пием по бира [beer]

Автор: asahi   
Дата:   02-04-09 11:48

Земи един железен Иксус за колата. Доволен ще останеш.

Автор: mihajlov2   
Дата:   02-04-09 13:59

Преди няколко месеца беше наличен в Павилиона - София. Просто от чисто любопитство ги помолих да го разгледам и "поразцъкам"[smilie5]
Ами какво да кажа - като тяло е удобен, ама дотам. Електронният визьор не ми хареса особено - стори ми се, че има забавяне на изображението, ако следиш движещи се обекти, пък и забавянето при фокусиране е забележимо. Но разбира се, това са впечатления, сравнени с DSLR. По-надълбоко не съм забълбавал.

Дата:   02-04-09 15:48

То при всички електронни визьори има забавяне. Изчетох доста за 100фс и май ще си взема него все пак тъй като снимам предимно статични обекти и динамиката ще е водещото предимство въпреки няколкото недостатъка.

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »