Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Различно ли е отношението към различните категории снимки във форума.
Автор: mardraum   
Дата:   31-03-09 16:15

Направи ми впечатление че рядко виждам снимки с високи оценки във категория "Диви животни", не че оценките са жизнено важни но те все пак определят правата на авторите. За това от любопитство преброих снимките с оценка рейтинг Б над 150 в някой категории Оказа се че в "Портрет" те са 3,3% в "Експеримент" - 3,1%, а в диви животни 1,2%.
Какво означава това според вас, че в тази категория има по-малко добри автори или обратното прекалено много слаби автори ,че по принцип снимките от категория "Портрет" са по харесвани или причината е някаква друга. Споделете мнение.

Отговори на това съобщение
 Re: Различно ли е отношението към различните категории снимки във форума.
Автор: seymour_sz   
Дата:   31-03-09 16:23

Според мен много повече хора гледат, съответно гласуват, в категория "Портрет" - не е до качеството на снимките.

Автор: milchev   
Дата:   31-03-09 17:08

Снимай за удоволствие и не се занимавай с щуротии.. Най-добрите неща винаги се оценяват,
добрите - не винаги

Автор: Lalinda   
Дата:   31-03-09 17:18

Просто авторите от рейтинг В вероятно и дори най-нероятно изобщо не се интересуват от диви животни (пък и не само)...

Разни хора, разни идеали...
Моя милост, например, изобщо не се интересува нито от Портрет, нито от Експеримент, нито от Диви животни, нито от Пейзаж, нито от Природа (последните две са силно увредени, уви, от обработките и не са Природни).

Виж, харесвам Улицата, Всекидневие, Репортаж, Натюрморт, донякъде и Макро, но интересът на В авторите не е насочен и към тези категории...

Много от Натюрмортите отиват в Експеримент, вероятно е по-престижно да се правиш, че експериментираш, но и там вече е трудно да отличиш автор от автор.

В Диви животни на почит са животните, не непременно Авторът. Затова там няма и обработки, и експерименти...

Или поне така ми се струва.

ДА, ОТНОШЕНИЕТО Е РАЗЛИЧНО.

Не казваш нищо за Голо тяло?

Автор: boni   
Дата:   31-03-09 18:30

За кой месец си ги броил? За всеки месец е различно.
Да видим за последните 30 дни...
В диви животни води снимка с рейтинг 1752/347
В същото време в експеримент 601/233, а в портрет : 756/243

Да видим за феруари:
Диви животни : 3250/391
Експеримент : 1347/275
Портрет : 1305/315

Всъщност най-големите рекорди за най-високо оценени снимки са точно в категория диви животни. Примерно никъде другаде няма резултати от рода на 4270/769 и т.н.
Моето мнение е, че хубавата снимка се оценява високо, независимо от категорията.

Автор: asahi   
Дата:   31-03-09 19:11

В Диви животни идейните пререкания са най-малко.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   31-03-09 19:28

Ихаааааааааааа!
От сума ти време не я беше пускал никой тази тема за оценяването в различните категории!
Направо ми беше домъчняло за нея!
Браво [smilie24]

А сериозно: по-добре наистина да снимаме, както казва milchev, а не да се занимаваме с неразрешими загадки за груповата динамика на форумците тук.

Има много и различни видове фотография.
Това, че един заклет портретист трудно може да оцени готовността на друг фотограф да ходи със седмици по чукарите, да чака неподвижно часове и часове, ако се налага във влага или дори вода и т.н. съвсем не означава, че този вид фотография не си заслужава, нито че не изисква може би не по-малко креативен подход от портретната.
Също и обратното - това, че фотографът свикнал да се губи със седмици в спартански условия и да се лишава от елементарен комфорт за да направи мечтания рядък кадър с рядка животинка не може пък да оцени готовността на портретиста да реди с часове различни схеми за осветление, да експериментира с дни, да си загуби цял един ден или дори повече за да хване най-подходящото изражение, като при това пробва десетки кадри на един-единствен модел, който може би вижда иначе всеки ден, това също не означава, че портретната фотография е лесна, достъпна и не изисква себеотдаване, може би не по-малко отколкото при преследването на животинките.
Същото и за всички останали видове фотография.
Този въпрос просто няма правилен отговор, но и няма нужда да има. Ако имаше един или няколко - краен брой - начини да се прави добра фотография, то тя щеше да е много скучно занимание.

Автор: boncho_marinov   
Дата:   31-03-09 19:34

аз пускам в личен албум защото там никой не гледа снимките

Автор: blr2   
Дата:   31-03-09 21:27

Ако искаш оценяване, пускай голи жени, най-добре порядъчно омазани и в леко предизвикателни пози. Гарантиран успех.

Автор: Любител2   
Дата:   31-03-09 21:34

Милчев и Бончо го казаха най добре!Снимай и си прави удоволствие от снимането!Не чкакай 876/145 то е за други!

Дата:   31-03-09 21:46

Ясно нещо не съм се изказал ясно, не е въпроса как да направиш гоям рейтинг, не знам защо има такива отговори. А просто споделях че явно на форума има повече любители на портретната фотография от колкото на снимането на животни и снимките в тази категория ми се струват пренебрегвани. Въобще не намесвам свои снимки в темата.

Дата:   31-03-09 21:49

Нали ти казах, дивите животни с най-много любители са млади homo sapiens, от женски пол и голи. Просто такава е нагласата на публиката-леко първична.

Автор: stoyan_5   
Дата:   31-03-09 21:52

Навремето имаше една мода - бодиарт "диви животни".
Ми за такова бих гласувал, ако е в съответната категория ...[beer]

Дата:   31-03-09 21:56

Автор: mardraum
Дата: 31-03-09 21:46

Ясно нещо не съм се изказал ясно, не е въпроса как да направиш гоям рейтинг, не знам защо има такива отговори. А просто споделях че явно на форума има повече любители на портретната фотография от колкото на снимането на животни и снимките в тази категория ми се струват пренебрегвани. Въобще не намесвам свои снимки в темата.

Нищо подобно според мен.
Просто е по-лесно да направиш хубава портретна снимка, отколкото наистина хубава снимка на диви животни. По-лесно достъпно е и като техника. Обаче пък наистина хубавата снимка на диви животни грабва веднага вниманието.
Ни най-малко не са пренебрегвани хубавите снимки в диви животни, просто се правят по-трудно и са по-редки.

Автор: e.staneV   
Дата:   31-03-09 21:58

Е той Бони се измъкна по терлици [smilie18]То верно че на Мад Рад мухата беше с най-висок рейтинг ама чак пък да се осреднява. Не беше въпроса на човека в коя категория са най-високите рейтинги, а какво е съотношението на рейтингите в различните категории и в кои се гласува повече с Б.

Мардаум запомни първото най-важно правило на форума - за сигурен висок рейтинг снимай измъчени баби и дядовци, портрети на 1.4, може и 1.2, сополиви циганета, цици, дупета и задължително в черно и бяло.

Пу, който отрече, че горенаписаното, не е истина е лицемер и лъжец, пък нека после се обяснява [smilie5]

Най-голямата истина лично за мен е снимай си за кеф и да не ти пука. Ако имаш наистина добри кадри фърляй боб и може някой наистина да ти ги хареса [smilie5] Всъщност защо ти пука въобще, гледай си кефа.

Дата:   31-03-09 22:05

О въобще не ми пука по принцип, особено пък за моите снимки ако искам рейтинг няма да се мотая да снимам по горите ще пускам само фотошопски истории не е там работата. Просто една една снимка много ме изкефи и като знам и колко трудно се снимат и като видях колко и е рейтинга ми стана тъпо.

Автор: milchev   
Дата:   31-03-09 22:08

фотошопските истории умееш ли ги?

Автор: Любител2   
Дата:   31-03-09 22:09

Колко съфорумци още искаш да ти го кажат?Снимай и си гледай кефа все едно че снимката ти е 1354/865.Виж в профила на Кънъков Тоба сърне не се снима при случаина разходка в парка!

Дата:   31-03-09 22:12

Ами не е мухата на Мад-рад с най-висок рейтинг.
Факт е, че най-високи рейтинги събират наситина хубавите снимки на диви животни. Никой не може да стигне техните рекорди.
Съотношението на рейтингите зависи от съотношението на хубави/слаби снимки.
Тук никой не оценява това колко трудно се снима нещо, а крайния резултат. Всичко има значение - светлина, композиция, уловен момент и т.н.
Пилета ходещи по тревата, заснети по обяд и катерици надничащи между дърветата няма как да бъдат високо оценени.

Дата:   31-03-09 22:16

http://212.36.3.59/site_pics/111/o_1167893112_kateriza_2.jpg

Моята не наднича, а позира [beer]

Дата:   31-03-09 22:17

А, тъкмо сега видях една свежарска снимка на надничаща катеричка с малко, много добра:)

Дата:   31-03-09 22:20

Много хубава и ценна фотка![smilie24]

Публикацията е редактирана (31-03-09 22:20)

Дата:   31-03-09 22:21

На луди се правите и обърквате човека, ама айде...

Автор: promis   
Дата:   31-03-09 22:24

Повечето въобще не четете какво е написал човека... Колко пъти още да ви го каже: не говори за собствените си снимки.

Автор: ivodam   
Дата:   31-03-09 22:29

mardraum: Хубаво снимки на диви животни не стават всеки ден. Аз лично не се оплаквам, когато имам успешни кадри, общо взето се оценяват от публиката, но има и някои очевидни недооценявания, които не са ми ясно защо така стават, например Иво Зафиров, вероятно най-добрият наш снимач на птици. Поради недоценяване някои хора пък спряха да качват, което обратно води до още по-редки снимки с висок рейтинг, и така...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: