Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мастила за PIXMA iP4600
Автор: dil_stil   
Дата:   26-03-09 16:46

има ли успешни заместители на мастила Canon CLI-521 Mагента ,Canon CLI-521 йелоу, Canon CLI-521 циан

за принтери Canon PIXMA iP4600 InkJet Photo Printer
изписани по-точно:
КОНСУМАТИВИ:
PGI-520BK
CLI-521BK
CLI-521C
CLI-521M
CLI-521Y

тези от Про карт явно не са подходящи

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: мастила за PIXMA iP4600
Автор: antani99   
Дата:   26-03-09 17:16

и аз Търся - моя е PIXMA ip 4300
- вдигнали са им цените в техномаркет

Дата:   26-03-09 18:26

http://procart-bg.com/product/105
ето ти за 4300, тези пише че са съвместими, предполагам там ще ти обяснят процедурата...за жалост не са сигурни дали мастилото е подходящо за 4600, ако някой има инфо да го сподели[smile]

Автор: sandorio   
Дата:   26-03-09 22:31

и мен ме интересува за 4600.

Автор: autosvet   
Дата:   26-03-09 22:50

Доколкото четох и по други форуми мастилото си е едно и също на водна основа, само са сменили касетките. Още не съм тествал напълно, но тези дни ще заредя и трите цветни касетки с мастилата от Прокарт, които са на ДС Тек и ще видим какво ще излезе.

Дата:   27-03-09 21:20

не забравяй да споделиш опит[smilie24] [smile]

Автор: nvassilev   
Дата:   27-03-09 21:43

Аз също съм с 4600.Ако някой изрови нещо да свирка![shtrak]

Дата:   28-03-09 10:29

...предлагат ми неоригинални пълнители с чипове, които са съвместими с тези на Канон, продават се и такива без чипове, залепяш чипа от стария патрон на Канон ми казаха и после лъжеш нещо машинката...някой запознат ли е ...ползвал ли е едните или другите[smile]

Автор: moketa   
Дата:   28-03-09 19:00

Тези дето са с чипове се поставят без никакви други промени,принтерът си ги разпознава като пълни, може да се наложи корекция на цветовете при печат.Обаче са малко по-скъпи заради чиповете. Другите без чипове са по-евтини, но както са ти казали, преди да ги поставиш трябва да свалиш чипа от друга празна касета от същия цвят/!/ и внимателно да го залепиш на точното място. Операцията изисква внимание и сръчност за да не повредиш чипа като го сваляш от празната касета или докато го залепиш на пълната. Не се опитвай да поставиш в главата касета без чип защото после при опит да я извадиш може да се изкривят контактните телчета в главата! След поставяне на касетата със залепения чип, принтерът издава съобщение, че касетата е празна и ти предлага или да я смениш или да продължиш да печаташ. Избери опцията да продължиш и принтерът ще ти каже да натиснеш и задържиш повече от 5 секунди горния бутон. При това ще излезе съобщение, че принтерът няма повече да следи количеството на мастилото в касетата, ще я маркира като празна, но ще можеш да печаташ. Трябва обаче от време на време да отваряш капака на принтера, да изваждаш касетите и да гледаш колко мастило имат. Щото ако свърши мастилото в някоя без да разбереш и продължиш печатането - може да се повреди главата!
Описаната процедура е за серии 4300 и 4500, но мисля, че и за другите е същата.

Дата:   28-03-09 19:16

moketa
благодаря[smilie24]

Дата:   28-03-09 19:17

Ами днес заредих всичкичките касетки с мастила на водна основа. Най-лесно ми беше да пробия отгоре едно отворче с тънко свредло 2мм и с една спринцовка да пълня при това трябва да се затвори отвора за подаване на мастило към главата за което използвах оригиналните запушалки. Печата си нормално за сега леко цветовете ми се виждат по-бледи и снимката като цяло по-светла (което се получаваше и с оригиналните мастила де) и трябва софтуерна корекция.

Автор: nvassilev   
Дата:   28-03-09 19:38

Имам и canon MP210.autosvet,заредих черната глава като теб с refill kit на InkTec спазвайки инструкцията,ама на компа и принтера съм в аларма,че е empty.Мастило си има и печата норм.Когато спре да печата ще разбера,че е свършило.Точно както описва moketa

Публикацията е редактирана (28-03-09 19:40)

Дата:   31-03-09 12:43

Код на консуматива: CLI-8Y YELLOW

Забележка: Мастилата на DC Tec за Canon Pixma IP 4200/4500 не са подходящи за Canon Pixma IP 4600!!!

са писали в Про Карт
а autosvet пише че стават, има ли други с опит[smile]

Автор: strong94   
Дата:   31-03-09 13:54

Звъннете им на тези http://www.freckles.bg/bg/sec/content/kontakti.html ако има мастила за тези принтери то те ще ги имат и са им на страхотни цени

Автор: amon_amarth   
Дата:   31-03-09 13:58

dil_stil: ако си от Варна пиши ми, можем да ти предложим хубав рефил и подобни неща.

Автор: asahi   
Дата:   31-03-09 14:17

Това, че си скапвате принтерите, си е ваш проблем.
Ама като почнете да ги изхвърляте става и наш.

Автор: amon_amarth   
Дата:   31-03-09 14:31

asahi: добрия рефил не скапва притентерите :) както и хубава CIS система

Автор: strong94   
Дата:   31-03-09 21:12

Аз моиа ИП 4000 съ му пълнил касетите вече над 100 пъти и като сметнеш че мастилата от фирмата която съм дал по горе са около 1:20 спрямо оригиналните даже и сега да вземе ненадеино да се скапе мисля че съм спестил пари за нов принтер.

Автор: bt   
Дата:   31-03-09 22:22

Толкова много ли принтирате, че да си заслужава използването на неоригинални консумативи?

Дата:   31-03-09 23:48

Да! Особенно като принтираш снимки много дърпа мастило, а на 4600 касетката е 8мл мисля. Ами заредих ако нещо стане ще кажа. Ако това мастило не става за новите принтери то няма да върши работа и за 3600 и новата гама 3в1 устройства ползващи 521 касетки.

Автор: deruebg   
Дата:   18-04-09 21:06

Здравейте на всички, които ползват Canon Pixma ip 4600.
[beer]
Преди няколко дни зареди мастилниците на моя Canon Pixma ip 4600, червената, синята и жълтата с мастила на "Фрекълз" и мога да кажа, че за сега ( а вече заредих втори път и изкарах около 300 бр. снимки формат 10X15) се държат повече от моите очаквания.
Бих казал, че рискувах да ги заредя и за мое учудване работят много добре. Скоро ще ми се наложи да зареждам и черното мастило, но него го взимам от "Прокарт" защото е по-добро. Това не Фреклъз не ми печата добре.
[smilie24] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »