Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ползвате ли Уиндоус Виста?
Автор: jester   
Дата:   20-05-08 16:15

Честно казано не знам дали това вече е обсъждано, но на мен ми подариха Виста.

И така и така я имах, реших да я метна на компа, въпреки настойчивите, къде молби, къде предупреждения на приятели.

Нямало да върви това, нямало драйвери за онова.

След три седмици ползване искам да попитам:
Аз ли съм твърде ограничен или Виста наистина е най-добрият Уиндоус досега от потребителска гледна точка?

Отговори на това съобщение
 Re: Ползвате ли Уиндоус Виста?
Автор: Chitsujo   
Дата:   20-05-08 16:18

Много обичам Уиндоус Виста. Ползвам Уиндоус Виста по 3 пъти на ден... [smilie18]

Не мога да преценя дали е най-добрият. За мен най-добър няма. Всеки един си има скрупулите за времето си. С вистата май ще ми се наложи доста по-чест преинстал. Само това мога да кажа от личен опит. [smilie7][smilie18]

Публикацията е редактирана (20-05-08 16:22)

Автор: Cristinel   
Дата:   20-05-08 16:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Coincidentia   
Дата:   20-05-08 16:21

Аз малко се размислям дали да я пробвам, ама ще бъда благодарен на разбирачите да ми кажат дали изобщо ще тръгне на моята щайга -

1.80 GHz, 448 RAM [smilie8]

Допускам, че особено рамта ще ми е малко [smilie2]

Дата:   20-05-08 16:23

Няма да тръгне. Добре е поне 2 гига рам. Аз съм с 1 гига и двуядрен и е сравнително бавно иначе съм на същата честота. Все пак е лаптоп де

Автор: catlover   
Дата:   20-05-08 16:24

Не.

Дата:   20-05-08 16:27

Да, така си и мислех [smilie2]

Мерси ви [beer]

Поне новият MS Office се надявам да мога да си го инсталирам и да върви на XP-то [smilie8]

Дата:   20-05-08 16:28

ОК, може би наистина най-добър е пресилено твърдение за каквото и да било, но ето някои неща, които ми направиха впечатление след първите седмици ползване.

- реагира и работи по-бързо и по-стабилно от ХП-то преди него. Факт е, че не съм я сравнявал с ХР със Сървис пак 3, който много бива хвален.

- учудващ факт. ДВД записвачката ми започна да работи безотказно и безпроблемно, дори записва ДВД-та на 16х, които домашния ДВД плеър чете без проблем. Дали са по-нови драйвери или просто оптимизация на процесите, нямам представа. Преди, същата записвачка още на 4х на ДВД запис, прецакваше 1-2 на 10 диска.

- след като първата седмица му извадих душата от туийкване и тунинговане да видим кво може и без кво не може, Виста се оказа доста кораво животно. Рекавъри конзолата му съще е доста по-приятелски настроена от тази на ХР. Справи се отлично на няколко пъти, след като причинявах неуиндоуски изтезания на операционната система.

- тук изобщо не зачеквам темата за системните ресурси. така или иначе смятам, че не можем да се сърдим, че новата операционна система иска по-нови и по-мощни машини.

неприятното беше единствено, че за всички програми трябваше да си търся едва ли не само най-новите версии, за да съм сигурен, че ще се търкалят под Виста.

Б.а. не работя, нямам близки и не получавам пари и други дивиденти от Майкрософт. Просто споделям най-обикновено мнение на скорошен ползвател на тази ОС.

Автор: solo5   
Дата:   20-05-08 16:30

Coincidentia минимум 1Gb Ram трябва
на мойта щайга не върви добре
по-точно върви, но напоследък взе да ми харчи много ресурси
Учудващо как сега ми харчи 360Mb Ram (толкова малко не съм го засичал досега), а вчера ми беше на 760-800Mb Ram
вчера си оптимизирах системата с OpenBoos Speed
Ама щайгата ми е за ъпгрейд, поне още 1Gb Ram и нов процесор
Като излезе WinXP+SP3 минавам на него

Автор: stew   
Дата:   20-05-08 16:31

не

Автор: blueskyy   

и аз имам на 1GB RAM и скърца, 2 минимум, оптимум над 4ри. "мрънка" доста с нелегалния софтуер [smilie19] , но се живее...Харесвам, определено оба4е[smilie24]

Автор: NeDDRaG   

Не съм го ползвал много. Но по принцип е тжка ОС и на по-слаби компютри е доста тегаво да се работи с нея.

Автор: IvcheTo   
Дата:   20-05-08 16:32

шарено [smilie18] не лошо - ама тези 20 гб инсталация ме дразнят мнооогУ и за това ХП64 бит Про и готовооооооо[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   20-05-08 16:32

Ми соло5, СП3 вече си е факт официално. Комповете в офиса, които са с лицензирани копия на ХР си го изпонасваляха и изпоинсталираха.

Ивчето - не се заяждам, наистина, ама виж колко струва 500ГБ диск в момента? Едва ли 20-те Гиги са проблем в днешно време. Та нали ако имаш цифров фотоапарат и го ползваш, тези 20Гб заминават само за кадрите от почивните дни около 1-ви май.

Само мрънкаме май за спорта, че видиш ли Виста не върви на 486-цата от 93-та.

Публикацията е редактирана (20-05-08 16:35)

Дата:   20-05-08 16:34

А я кажете за тоз Service Pack 3 - аз съм още на 2, та, излязал ли е и т.н.

Автор: solo5   
Дата:   20-05-08 16:36

я някой да каже как се държи XP SP3 [smilie8]

Дата:   20-05-08 16:39

jester, на мен пък един куп народ не може да ми чете дисковете записани през Виста, но мисля, че не е от ОС-а а от програмата за печене [smilie24]

Дата:   20-05-08 16:40

Моето инсталационно XP си беше със сървис пак 2, та за ъпгрейдване към сп 3 ще трябва ли да се правят някакви шашми с регистриране или свободно го дават?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   20-05-08 16:41

Слава богу не

[smilie21]

Автор: danbi   
Дата:   20-05-08 16:46

Ползвам Windows само когато няма компютър с нищо друго наоколо. [smilie8]

Автор: hunter   
Дата:   20-05-08 16:52

в четвъртък вземам новата конфигурация и мисля да се пробвам на вистата

Автор: IvcheTo   
Дата:   20-05-08 16:52

то пък щото мака е едно цвете за мирисане - та не е истина - баси боклуците са тези ябълки - от три в офиса вече ги намалих на 1 [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] а скоро , съвсем скоро ще изтребя и последната червива ябълка - дойде машинката куад кор на 2.5 4 гб рам 4 х 750 гб хдд SAPPHIRE HD2900 XT 512 рам - и на тази ябълка ще и тегля куршума с кеффффф[smilie6] [smilie6] [smilie6] [smilie6]

Автор: BlueHello   
Дата:   20-05-08 16:56

Аз ползвам Прима Виста!

Автор: slivenski   
Дата:   20-05-08 17:31

Когато излезе ХР-то, доста народ го оплю и каза, че за нищо на света не би го ползвал... Сега същата работа с Вистата... За мен тя е много по-удобна и функционална, ако човек знае как да я ползва... [beer] [smilie21]

Автор: terminator   
Дата:   20-05-08 17:32

СървисПак3 за XP е излязъл официално, версията му е RTM 5512. Отпреди 15-тина дни си намерих готово ISO - оригинален XP Corporate Edition с интегриран SP3, инсталирах го пробно на един служебен комп. и мога да твърдя че работи доста по-бързо спрямо XP+SP2. Отделно съм го инсталирал и на още 10-тина други компа на приятели/познати и те казват същото - сравнително стабилен и доста по-бърз, което е учудващо за продукт на Microsoft [smilie5] Явно юнаците от Редмънд са променили доста неща и сега XP-то много по-добре се разбира с хардуера (основно с дуал и куад кор процесорите) и най вече ги ползва тия пусти ядра [smile]

Вчера дори го инсталирах на един лаптоп Toshiba Satellite L300 който дойде с Vista Home - ами смело мога да твърдя че просто компа литна, отделно дето е на един доктор и под Vista-та ел. му подпис не работеше, а справките здравната каса си ги искат.
Та така де - маааалко преди да спрат официалната поддръжка на XP от М$ взеха, че пуснаха нещо що годе добро.

За Vista-та не мога нищо да кажа, защото засега само ми се налага да я затривам или да форматирам дяла на който е инсталирана. Може би след 2-3 години ще ползвам и нея, ама нека да стигне и тя до SP3, пък тогава [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.