Автор: vinse
Дата: 29-10-12 12:22
След известно време ползване имам няколко критики и поФали към телефона
Да започнеме с лошото
Телефона е по-удобен за държане, отколкото Note 1, защото е малко по-тънък и не толкова широк, но все пак си остава голЕма тухла, ако човек е с нормално големи ръце Note 2 ще му е на предела на удобството за държане
Хлъзгав заден капак - едно от първите неща, които трябва да се купят след като се притежава телефона е някакъв грапав калъф или силиконов skin, който да се залепи на задния капак, защото големите му размери и хлъзгавият капак го правят труден за държане и лесен за изпускане
S-pen е по-голяма отколкото в Note 1, но хората с по-големи ръце ще имат ядове да я държат и да натискат бутона на нея.
и като споменах бутона на писалката - той не е особено лесен за натискане дори и от хората, които имат нормално големи ръце
При използването на писалката има възможност да се разпознава кирилица... за нещастие разпознаването не е дори и на половина толкова добро колкото латиницата (или може би моя почерк е много калпав )
При поставяне на телефона върху гладка повърхност, заради леко издадената камера и подаващата се от корпуса писалка телефона не стои стабилно и като го натиснеш в някои от краищата се мести
Натоварва ръката при продължителен разговор
Калпави слушалки, че и бели на цвят да го ева
Екрана не е пентаил, но въпреки това леееко синее, това синеене се забелязва при браузване на светли интернет страници...
...и въпреки него това е най-добрият амолед екран, който съм виждал, много по-напред отколкото този в SGS3
много по-добра интеграция на spen отколкото в първия Note - добавени са доста функции, които ще бъдат използвани дори и от хора, които смятат писалката в мобилно устройство за отживелица - с нея някой неща стават по-лесно.
преди да купя телефона подмятах известно време белият модел, който се явява малко... ъъъъ женски и не ме кефи как изглежда, в последствие се спрях на сивия, който изглежда по-премиум
силен и чист звук от вградените колони
JB out of the box - това прави телефона много бързо и мазно вървящ дори и с тъчиуз на него
(и като споменах) тъчуиз - може би най-добре реализирания в самсунг устройство за момента, за разлика от други телефони с този интерфейс в Note 2 не съм забелязал да ми е създавал някакъв проблем и не бави телефона, мисля да не го махам
безобразно добра баКтерия - 2 дни без зареждане при средно до високо натоварване
2GB Ram motherfuckers нещо, което искам от година насам
телефона не е напълно невъзможен да се използва с една ръка като за да може да стане това трябва да имате
- дълги пръсти
- грапав заден капак за по-удобно държане
- самсунг са интегрирали някой хитрини, които до някъде улесняват ползването на телефона с една ръка - изнасят част от интерфейса в лявата/дясната част на дисплея (в зависимост от това с коя ръка предпочитате да работите), за да е по-удобно да се се достигне с палеца.
Игри не съм играл, но при тестване с HD филми загряването на телефона е в рамките на нормалното
LED индикатор за пропуснати събития - много готина "екстра", която учудващо не е налична в голям брой от сегашните телефони
някои малки благини като например предната камера ви следи лицето - когато вижда, че то е пред дисплея той не гасне, когато изместите дисплея на страни камерата "вижда", че не гледате в дисплея и го гаси. Пак чрез предната камера телефона следи по какъв начин е позиционирана главата спрямо телефона и не завърта екрана ако примерно легнете настрани с него (тая екстра до колкото се сещам и в SGS3 я имаше)
Раздвоения екран - много готина благина - едновременно ръчкам в нета и пиша мейл или смс - спестява преминаването от едно приложение в друго ако в момента работите с две. Около 15 са приложенията, които поддържат раздвояване на екрана, но гледам в xda се появяват все нови и нови.
Камерата - въпреки, че грам не ме интересува каква е наличната камера стига да е достатъчно за да мога да снимам документи с нея, към камерата на Note 2 има някой много занимателни функции, които ми допаднаха. Може да я направиш така, че при снимане да "вижда" само един цвят, примерно син, така снимката ще стане черно-бяла с изключение на предметите, които са сини на цвят. При снимане на видео камерата има slow motion и fast motion мод - снима съответно на забавен кадър и на бърз кадър до 8х скорост
интегрирана опция за блокиране на входящи разговори (от номера по ваш избор). До сега това ставаше само с външни програми
при закупуването на Note 2 получавате 50GB място в dropbox за тия, които си падат по облаците
Горе-долу това е за момента. Като всяка техника и Note 2 си има забележки, но то пълно щастие нема и въпреки тях това е най-функционалното устройство в класа на (по към) телефоните и вероятно ще остане такова до излизането на Note 3 ![[smilie21]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gif)
Публикацията е редактирана (29-10-12 13:05)
|
|