Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 тема за очила с диоптри
Автор: kaiser.soze   
Дата:   08-10-12 17:13

От 2 години ми се налага да нося очила с диоптри. Обикновено ги ползвам за четене на книги и когато съм пред компа, понякога и когато се храня за да не ми се вижда размазано ястието. С една дума - мразя ги. Основната причина е, че постоянно трябва да ги свалям и слагам, защото са само за разстояние 30-60 см приблизително. Имам няколко въпроса:

1. Има ли някакъв начин да се отърва от тях, споделете опит.
2. Пратиха ми някакви упражнения, но са на руски и нямам сили да чета и превеждам. Някой знае ли за какво става въпрос, има ли ефект?
3. Има ли начин да се възвърне нормалното зрение?( това е малко като въпрос 1)
4. Прави ли ви впечатление, че колкото повече ги носите, толкова повече очите ви имат нужда от тях.
5. Понякога стремите ли се да гледате по-далече отколкото е необходимо когато сте с очилата. Аз да и май това прецаква още очите.
6. Истина ли е, че очите стават "мързеливи" от носене на очила (пак малко се покрива с друг въпрос)

Преди две години когато за първи път отидох на преглед ми определиха +1.25, преди 2 седмици - +1.50

Отговори на това съобщение
 Re: тема за очила с диоптри
Автор: Krassy   
Дата:   08-10-12 17:15

Очилата са аксесоара на интелигентността [smilie7]

Автор: мара   
Дата:   08-10-12 17:16

има оправия, но аз съм попадала на много приказки за късогледство и почти никакви - за далекогледство. аз късогледството не ща да си лекувам. искам обаче да не ме настига далекогледството.
виж норберков кво пише и ми кажи, щото мен ме домързя да чета[smilie5] .

Автор: егоист   
Дата:   08-10-12 17:18

Пресбиопия.

Автор: neuromancer   
Дата:   08-10-12 17:21

Еми то твойто е от възрастта, няма начин да станеш както преди, и по-зле ще става. LASIC хирургията май беше само за късогледство, ако не греша.
Ония упражнения са в сферата на алтернативната медицина, ако вярваш в китайска медицина и баене, пробвай. Всъщност тия неща помагат на правилните хора, така че що пък не. 6 e истина, ама ако не виждаш, няма начин.

Автор: boink   
Дата:   08-10-12 17:22

2. Пратиха ми някакви упражнения, но са на руски и нямам сили да чета и превеждам. Някой знае ли за какво става въпрос, има ли ефект?

познават човек който след едни упражения ги направи от -2 волта на нула (доказано). някаква фокусирай тук и после там, задръж, ляво дясно система. отнема време и изисква постоянство. подейства му, вече 2 години няма грижи. за положителен волтаж незнам дали действа.

Автор: asahi   
Дата:   08-10-12 17:23

Старост-нерадост. За съжаление не е само далекогледството. Пада чувствителността на очния нерв.
Засега свиквай с очилата, а за бастун има време.

Автор: Todd   
Дата:   08-10-12 17:32

Аз съм кьорав кат къртица да го еба ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Славов   
Дата:   08-10-12 17:34

Отговора на въпроси 4, 5 и 6 е, че това са митове....

Носи си очилата и си свиркай....

Автор: vinse   
Дата:   08-10-12 17:35

За ползата от очилата [smilie21]

Автор: tNt   
Дата:   08-10-12 17:45

моите са с червени рамки [smilie5]

Автор: tonitka   
Дата:   08-10-12 17:51

За тази книжка на Норбеков става въпрос. Може и да успееш. [smilie24]

Автор: мара   
Дата:   08-10-12 18:00

хубуу де, аз познавам хора, дето са махнали късогледство. за далекогледство - нъц!
някой поне чел ли е таз книга?

Автор: mikedimit   
Дата:   08-10-12 18:08

Късогледство с упражнения почти не се премахва.Руснаците имат доста книги по темата, ама е кауза пердута. Ако си с висок диптър е оправдана лазерна корекция(над 5 диоптъра).При твоите диоптри разширение на зеницата е вариант, но временен.Другите ти въпроси - по-скоро е въпрос на свикване.Мързеливи очите не стават. Има много приказнки по темата, като онази за овчаря дет на 80 години виждал сокол на другия връх...Съвет-направи си диоптрични очила.

Автор: mikedimit   
Дата:   08-10-12 18:19

Мара
Аз съм ги чел-няколко са и в оригинал и изданията на софтпрес.Има и книги с йога упражнения по въпроса, но...Идеята им е,че окото се движи от 8 мускула(май толкова бяха) и като всеки мускул имат нужда от постоянно и равномерно натоварване.Ако четеш на близо натоварваш част от мускулите, а другите "атрофират".Та упражненията са за фитнес на по-слабо натоварените очни мускули.

Дата:   08-10-12 18:23

Чела съм я тази книга на Норбеков, ама какво от това....[smile] Упражненията обаче не съм правила. Моя близка ги прави доста време и според нея имало уж някакво подобрение ама......след не много време пак си курдиса очелките. [smile]

Автор: Vinsent   
Дата:   08-10-12 18:36

Apple разработва ”видео очила" [smile]

/Само дано не видят тази тема онея, Apple хейтърите!/ [smilie18]

Автор: Orlin   
Дата:   08-10-12 18:42

Мога да ти споделя моя опит:
Налага се да ползвам очила за четене, компютър и (ако искам да видя бемката на главната героиня) за гледане на телевизия.
За всичко по-далеч от 1-2 метра не са ми необходими.

Поръчах си очила с различна геометрия, точното наименование не го знам, но в долната част са за близки обекти, в горната част фокусирам от 1 до 3 метра. Мога да ги ползвам и навън, но не са предназначени за това и напрягат очите.

В затворено пространство са непрекъснато на очите ми, изляза ли ги прибирам. Но имай предвид че струват колкото един свестен обектив :)!

Автор: lillia   
Дата:   08-10-12 18:51

ами свиква се с очила. Като дете дори баба ми залепваше скоч на едното око, защото е мързеливо и ходех като пират. Родила съм се с далекогледство. При мен не може да ги нося само като чета. Имах период от близо 10 години в който не носех очила, но сега пак нося.
На 3 годинки имах диоптер + 6, на 14 години беше + 3,5, тогава реших че съм грозна с очила и ги махнах. Тъй като се развивах в тази възраст окото ми успя да се нагоди и на 18, имах диоптер 0. някъде към 22–23 започнах да работя с компютър, четях и много книги и диоптера се върна до + 2.

Дата:   08-10-12 18:55

Автор: Orlin
Дата: 08-10-12 18:42

Идеята е хубава, мислил съм за това, още повече, че на последния преглед се установи съвсем леко отклонение и в другата посока което засега не ми се отразява изобщо. Лошото е, че няма как да пробвам такива очила (изработват се индивидуално)за да разбера дали очите биха ми свикнали с бърза смяна на 2 различни лещи.

Дата:   08-10-12 19:01

От близък офталмолог съм чувала, че повечето хора трудно свикват с такива очила и в крайна сметка не ги носят.

Автор: Orlin   
Дата:   08-10-12 19:05

Кайзере,

Разбира се че са индивидуални, в оптиката след като ми замериха диоптрите почнаха да ги смятат на компютър по моите изисквания - хх% за гледане на близко, хх% за до 3 метра, остатъка за междинно. Процентите се нагласят по желание, след което се избира рамка и се дава поръчка за изработване на лещите.

Не си спомням къде си, май някъде извън България. Моята оптика я има в София, Пловдив, Варна и Велико Търново, няма да и пиша името, че не са ми платили за реклама, пък и не съм чак толкова възхитен.

Въобще не се притеснявай, това че са с различни фокусни разстояния не си личи изобщо (не са едновремешните с две лещи). Преходът от едната в другата част е плавен и изобщо не се усеща. Просто виждаш всичко на фокус от 30 см. до 3 метра. Както казах, с тях се вижда и надалеч, но не е комфортно пък и без тях пак виждам.

Дата:   08-10-12 19:16

Изобщо не ме притеснява какво ще си личи [smilie5] Израстнал съм ги тези неща [smilie5], но идеята да имам очила с които да виждАМ от разстояние за четене до 3 метра ми допада. Т.е като съм пред компютъра и се нала га да се обърна към някой/нещо няма да ми се налага да свалям очилата. Това е нещото което не ми харесва. Иначе си избрах Вижън Експрес, забелязах, че имат оптики и в България.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   08-10-12 19:24

4. Прави ли ви впечатление, че колкото повече ги носите, толкова повече очите ви имат нужда от тях.

--------
Над 10-ина години ги нося нон-стоп - късогледство, като леко съм вдигнал диоптъра. Постоянното носене, не е до нужда, а до навик. В един момент просто не ги свалях. Лично на мен не ми пречи и ги предпочитам пред лещите, просто защото ми призлява само при мисълта да махам и слагам лещи[smilie5]

5. Понякога стремите ли се да гледате по-далече отколкото е необходимо когато сте с очилата. Аз да и май това прецаква още очите.
-------
Не. Гледам да не си направягам очите, подобно на очния преглед, където просто няма нужда от чиит.

6. Истина ли е, че очите стават "мързеливи" от носене на очила (пак малко се покрива с друг въпрос)

--------
Не съм го забелязъл, но и не ми е много ясно какво имаш предвид под "мързеливи". Ако става въпрос за някаква зависимост, да, има такъв момент. Неносенето и "правенето на мъж", обаче, освен отрицателен ефект нищо друго няма да ти донесът. Да не говорим, че има хора с по два чифта очила - един за четене и един за далекогледство, те пък хващат някакъв среден диапазон без проблем, или е някакво заболяване/състояние, на което не знам името. Личното ми мнение е, че упражненията независимо Норбеков или йога, са продуктивни при леки форми на недоскиф. Оттам нататък или опрации или свикваш с "недъга". И не на последно място, във форум не бих питал за медицински въпроси.[smilie7]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: agop4o   
Дата:   08-10-12 19:26

умиране има отърване няма [smilie9]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.