Автор: Uve_Smotanson
Дата: 08-10-12 19:24
4. Прави ли ви впечатление, че колкото повече ги носите, толкова повече очите ви имат нужда от тях.
--------
Над 10-ина години ги нося нон-стоп - късогледство, като леко съм вдигнал диоптъра. Постоянното носене, не е до нужда, а до навик. В един момент просто не ги свалях. Лично на мен не ми пречи и ги предпочитам пред лещите, просто защото ми призлява само при мисълта да махам и слагам лещи
5. Понякога стремите ли се да гледате по-далече отколкото е необходимо когато сте с очилата. Аз да и май това прецаква още очите.
-------
Не. Гледам да не си направягам очите, подобно на очния преглед, където просто няма нужда от чиит.
6. Истина ли е, че очите стават "мързеливи" от носене на очила (пак малко се покрива с друг въпрос)
--------
Не съм го забелязъл, но и не ми е много ясно какво имаш предвид под "мързеливи". Ако става въпрос за някаква зависимост, да, има такъв момент. Неносенето и "правенето на мъж", обаче, освен отрицателен ефект нищо друго няма да ти донесът. Да не говорим, че има хора с по два чифта очила - един за четене и един за далекогледство, те пък хващат някакъв среден диапазон без проблем, или е някакво заболяване/състояние, на което не знам името. Личното ми мнение е, че упражненията независимо Норбеков или йога, са продуктивни при леки форми на недоскиф. Оттам нататък или опрации или свикваш с "недъга". И не на последно място, във форум не бих питал за медицински въпроси.
|
|