Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ‎144 години от смъртта на Стефан Караджа
Автор: wildheart   
Дата:   01-08-12 08:08

Стефан Караджа (1840 - 1868)

,,... приключил със сандвича избързах да завържа разговор с група студенти:

- С какво се занимавате? – попитах без да се представям аз.
Те първо се спогледаха и след това една черноока хубавелка отговори високомерно:
- Следваме икономика, магистратура…
- Браво – казах – искрено възхитен – България има нужда именно от добри икономисти.
- А бе, ти остави България, първо ние да се уредим, пък после ще видим и България! – отвърна иронично хубавелката.
- Вие от къде сте? – продължих разговора аз.
За българките във Франция, такъв въпрос е изключително обиден. Той означава, че събеседника е разбрал, че госпожицата не е от София. Не знам защо всички искат да минат за софиянки.
- От Русе…отговори кисело студентката.
С начина по който се изрази, тя искаше да ми покаже, че моите шансове са сведени до нула. Като бивш спортист обаче, аз нямах никакво намерение да се откажа посред мача.
- И на колко сте години?
- На 28! – отговори натъртено тя.
- Знаете ли – продължих дипломатично аз – миналата седмица бях в Русе. Там до Дунава има един паметник, викат му Пантеона.
- Да знам го, но не съм го посещавала – отговори вече по-кротко мойта събеседничка.
- Вътре е гробът на Стефан Караджа. Някой може ли да ми каже на колко години е бил като е загинал? – обърнах се към цялата група аз. Отговорите заваляха 35, 40, 45 и повече години.
- На 28! – прекъснах наддаването аз. Представете си само, ако Караджата беше предпочел навремето първо той да се уреди, пък след това България…"

Из:,,КЪДЕ Е ДУХЪТ НА КАРАДЖАТА?!"
Автор:Божидар Чеков

Отговори на това съобщение
 Re: ‎144 години от смъртта на Стефан Караджа
Автор: ценослав   
Дата:   01-08-12 09:11

И да знаеш! Пак не са те разбрали. [smilie2] [smilie2] Залисани по разни митинги и протестни движения, доста родители забравиха да "заведат" децата си на места - светини. Или поне да им разкажат нещо през първите 7 години.[smilie25]

Автор: bulLET   
Дата:   01-08-12 09:27

Поклон!

Автор: Todd   
Дата:   01-08-12 09:31

Такива хора в България отдавна няма .... еле последните 20 години напълно изчезнаха !!!!

Добре е че има още кой да ги помни такива като Караджата !!!!

[smilie7]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-08-12 12:03

Скоро и това ще изчезне. За съжаление. Нещо се откъсваме всячески от корените си, което е глупаво само по себе си. В момента водещи са страни със силни традиции и добра памет за миналото си. При нас обаче е модно всеки сам да си прави някакви трактовки, най-вече на тема нова и най-нова история на България. Недай си боже да докопа нечии свободни съчинения от онова време или някакъв псевдо "апокриф" и циркът се заформя. Ще запазя някакви издания от началото на 90-те, защото усещам, че в бъдеще бозата ще стане тотална, при положение, че сега все още е само рядка.[smilie7]

Автор: observer13   
Дата:   01-08-12 12:15

По съвременните класификации : т е р о р и с т

Автор: wildheart   
Дата:   01-08-12 12:37

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/ktfi6327.JPG
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/563992_136239496515964_130146525_n.jpg

Автор: hery   
Дата:   01-08-12 12:47

observer13 написа:

> По съвременните класификации : т е
> р о р и с т
>

По съвременните класификации, трябва да разрушим паметниците на такива, като Х. Димитър и да издигнем такива на "героите", които взривиха влака в Буново.

Като гледам, успял е Алън Дълес.

Автор: canonio   
Дата:   01-08-12 12:50

Хаджи Димитър също е 1840 - 1868...

Това, че на 28 години хората са имали ясна цел в живота и доста военен опит е напълно нормално. Животът е почвал на 11-12 години и е свършвал към 40-45, дори и без да те убият... Болшинството от жителите на България са били много дребни хорица, с лица на старци...

Автор: Todd   
Дата:   01-08-12 12:50

Нищо чудно и попфолка да е с американски инвестиции...

[smilie7]

Дата:   01-08-12 12:56

Стараят се и за запада. Тенденцията "idiocracy" набира сериозна скорост. Наскоро ми направи впечатление това. Значи не е само наш проблемът.

https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/msit6340.JPG
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/601288_10151639540830639_216435886_n.jpg

Индиректните ми впечатления за Азия, обаче не са такива. За голяма моя радост[smilie5]

[smilie24]

Публикацията е редактирана (01-08-12 12:58)

Автор: slivenski   
Дата:   01-08-12 13:03

няма как да се управляват 7 милиарда души, ако не бъдат видиотени до крайна степен. експериментът може да е почнал в щатите, но вече е навсякъде. интелигентният човек е свободен. той не е консуматор, а творец... следователно - не може да бъде манипулиран, защото духът му е независим. но може да бъде унищожен, при това лесно. този процес още не е завършил, но мисля, че в рамките на следващите 30-50 години светът ще се превърне в доста непоносимо за някои хора място за живеене. така че се гответе, особено по-младите... който е прехвърлил четирсетака, може да си го премести в другия и просто да чака... ако няма и рима, удари ма... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (01-08-12 13:04)

Автор: vizov   
Дата:   01-08-12 13:07

Todd написа:

> Такива хора в България отдавна
> няма .... еле последните 20 години
> напълно изчезнаха !!!!
>
> Добре е че има още кой да ги помни
> такива като Караджата !!!!
>
> [smilie7]
>

Дано се запази поне спомена за тях! Тогава няма да са загинали напразно.

Дата:   01-08-12 13:12

wildheart написа:

> https://photo-forum.net/static/forum/2012-08/ktfi6327.JPG
> https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/563992_136239496515964_130146525_n.jpg
>
>
>

Аааа!!! Това Американец не може да го е казал.[smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie25]

Дата:   01-08-12 13:16

тва се разпространява из нета от години, но може би е фейк... [smilie21] [smilie21]

Автор: bulLET   
Дата:   01-08-12 13:27

Жив е той!

Дата:   01-08-12 13:28

То живота си показва дали е фейк или човечеца си е казал истината. [cool] [smilie21] [smilie21]

Дата:   01-08-12 13:31

то че е истина - истина е. но не вярвам да го е казал той или изобщо някой да го е казал точно по този начин... много е синтезирано... [smilie21] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-08-12 13:42

И прекалено точно си мисля, да не кажа, че е хляб за конспираторите по света и у нас[smilie7] [smilie5]

Драмата е на ниво технологична революция, общодостъпност на информация и донякъде социален прогрес. Това през последните 100 години. За пореден път Цивилизацията се смята за по велика отколкото е. Интересно ще ми стане, дали с този темп и скорост ще се сринат нещата подобно на Римската империя, Южна Америка и Египет. Последните поне са документирани примери за разцвет и упадък на доста дълго просъществували обществени строеве.

Дата:   01-08-12 13:42

Като да се даде първоначална насока, е нормално да е синтезирано.

После се разработват детайлите.

Дата:   01-08-12 13:45

Тоя или друг негов "колега" се хвърли от прозореца на службата си с думите "Руснаците идват" не се сещам точно??![smilie8] [smilie8] [smilie21]

Дата:   01-08-12 13:49

Нали знаете, какво е казал Хенри Форд през 1921г. по повод протоколите на сионските мъдреци, за които, също има съмнение, че са фейк.

Единственото неоспоримо нещо, което мога да кажа за тях е, че те съвпадат изцяло с онова, което се случва в света. Вече 16 години откак съм запознат с тях, всичко онова, което е написано вътре, се е потвърдило. Съдържанието на протоколите съвпада със ситуацията, която се разиграва пред мен

Дата:   01-08-12 14:04

ми дайте ги тия протоколи насам! да ги прочетем и да видим какво ни чака...

аз пък вярвам в думите на Учителя Йода - трудно е да се види в бъдещето. винаги в движение е то... [smilie21] [smilie21]

Автор: мара   
Дата:   01-08-12 14:05

па само слушайте рекламите..."спирит оф бъргъъз"...[smilie8]

Дата:   01-08-12 14:07

Например тук

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.