Автор: Щурче
Дата: 27-12-11 22:40
Значи, много ми е трудно да обясня какво искам да питам, но ще се опитам да е максимално разбираемо :)
Днес си купих 2 саксийни цветя - едното е съвсем малък зюмбюл (голяма саксия/кошница), тепърва има да расте мноооооого. Не за него се притеснявам.
Въпроса ми е за другото цвете - Calandiva.
Посадено е в доста малка саксия. Аз хубаво ще го пресадя, но искам да питам относно нещо, което е практика в бг. И именно - в корените се увива нещо като малко "парцалче" (платнена материя, която задържа влага заради малката саксия. Попринцип има лесен начин да се разбере - растението се изважда задно с пръстта и леко се разравя до корена, за да се провери.
Да, де, ама на моето коренчетата са плъзнали из цялата пръст и са тънки като кончЕта, та няма как малко да ги разровя, защото ще скъсам доста от тях. Просто не искам да го уморявам.
Чудя се как да разбера има ли такова нещо.
Ако няма такива боклуци в корените, мога лесно да си го пресадя. Ако има... Ще е зор. Питам за UK. Нямам идея дали има практика да им слагат такова нещо.
Логично е, щом има коренчета навсякъде да няма, но са адски тънки, а в Бг ни се е случвало по същата логика за бастисаме няколко цветя
Не знам колко ясно написах за какво питам :D ako някой има наблюдение, моля да сподели :)
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (27-12-11 22:51)
|
|