Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Византийски номера
Автор: n1x0n   
Дата:   04-11-11 02:28

Чета от вчера за Папандреу как щял да прави референдум... ама нямало, щял да подава отставка... ама нямало!
Успокоявам се, че нашите политици не са най-безочливите задници на Полуострова.

Тази Еврозона - докато не се отърси от Гърци, Португалци, Испанци, Италианци и докато не се откаже от приемането на България и Румъния - няма да прокопса.

Отговори на това съобщение
 Re: Византийски номера
Автор: ivodam   
Дата:   04-11-11 06:35

Абе Никсониън, разбирам ти реакцията на благородно възмущение, много хора реагират така сега, в тия дни, аз се опитвам да съм по-балансиран и неутрален. Всички, и особено българите с кеф ревнаха, долу гърците, мръсни мързеливци, де че ние сме балканските и европейски лъвове на трудолюбието.
Виновен ли е наистина средно-статистическият грък за ставащото и станалото през последните, доколкото разбирам десетина години, че то не е от вчера това трупане на дълга, това трупане станало ли е с НЕГОВОТО ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ, или някой си направи далаверката зад гърба му и сега - хоп - изненадааа, пичове, требе да плащате.
За мен е дълбоко порочно това, че в момента не се акцентира върху проблемите на самата така наречена пазарна икономика, които са СИСТЕМНИ проблеми - че сама забива все по-лошо, а се опитват да се обяснят нещата с наличието на по-работливи и по-мързеливи народи, което е несериозно.
Тези страни, по на Север, които предлагаш да се отърсят от южняците, изглеждат по-развити и "трудолюбиви" само по една-единствена причина - че са съумели още преди векове да източват и накарат други народи да работят за тях. Защо, според тебе, холандците наричат 17-ти век своя златен век, защо сами гордо в музеите си заявяват "Ние бяхме Империя!".
Огромна заблуда е, че ако се направи някакъв тесен клуб на най-богатите страни, те ще си просперират, а другите да го духат. Огромен е въпросът досега добре развивалите се "капиталистически" страни дали могат да продължат да се развиват самоподдържайки развитието си, без черпене на ресурси от други страни и народи, без периодични войни? За мен отговорът е, че не могат, и тепърва ще почват сътресенията вътре в тях.
Затова не ми харесва ситуацията, която се създава в момента в Европа, и която много ми напомня в някои аспекти на 1938-ма година, когато пак едни европейски народи, със самочувствието на много знаещи и можещи, решаваха съдбата на други, без референдуми.
Какво толкова лошо има народът да си каже думата, какъв е смисълът иначе на демокрацията, дайте просто да я изхвърлим от употреба тая ненужна и смешна дума.
А защо и кой се плаши от този референдум? Нима отговорът е известен предварително? Аз няма да се учудя, ако гърците си отговорят утвърдително и си поемат бремето, защото нямат изход. А може да са хитреци, но със сигурност не са идиоти.

Така че моля да престанем с тирадите от серията "Бий гърка".

А за нас не се безпокой - с тези управляващи Европа няма да ни вземе нито в Шенген, нито в Еврозоната.

[smilie7]

Автор: agop4o   
Дата:   04-11-11 07:02

с тези управляващи Европа няма да ни вземе нито в Шенген, нито в Еврозоната.
еми европа като не ни прие когато бяха на власт тройните айдуци сега да му мисли[smilie18] [smilie18] .явната неприязън към това правителство на някои може да им докара тикове[smilie23]

Автор: georgivelev   
Дата:   04-11-11 07:29

Аз и така съм ги бастисал гърците и съм решил повече да не ходя на море там.

Дата:   04-11-11 07:31

арменчо: При "тройните айдуци" първо ни приеха в НАТО, при жълтия айдук, а после и в ЕС. И бая повечко инвестицийки идваха, защо ли?

А за тиковете предполагам, че имаш предвид тези хора, нали:

Холандия и Финландия официално се обявиха срещу членството на България в Шенгенското пространство заради слабите резултати в борбата с организираната престъпност.

Чудех се аз като бях преди месец в Холандия, що по улиците хората масово с тикове ходят, то защо било, да видиш.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (04-11-11 07:32)

Дата:   04-11-11 07:31

georgivelev: Ти пък, морето пък какво е виновно?

[smilie7]

Автор: mimnin   
Дата:   04-11-11 07:38

Защо ли е ясно защо ли. Защото нямаше световна и европейска криза.И защото това си беше политическо решение, не че бяхме готови.
А защо ли им спряха еврофондовете и нещата загрубяха? Че и престъпността беше повечко тогава.
Холандия и Финландия сега се опъват още, но Германия не. Защо ли?
Въпреки че въобще не ни трябва Шенген ако питаш мене.
Аз пък мисля, че за първи път имаме свестен финансов министър и общо взето свястно правителство.
И свестен президент, за който всички в Европа се изказват положително!

Автор: Gruyu   
Дата:   04-11-11 07:42

сега се оказа, че Европа се моли на Гърция да и опрости 100 милиарда и да приеме следващите траншове, остава и гърците да си съгласят......мисля, че в случая гръцките политици са решили да искат още повече, да им опростят сигурно всичко и това ще е цената да остане Гърция в Европа и еврото стабилно......такива ходове - политически/дипломатически са за учебниците, а нашите политици да гледат и се учат как се прави върхова международна политика

Автор: valen_tin   
Дата:   04-11-11 08:09

не ги мислете гърците и най-вече политиците им ... убеден съм, че след години ще слушаме кой грък колко милиарда е направил от къси позиции на еврото ... "ще направим тука едно референдумче" и айде 300 пипса надолу за няколко часа ... та така ... докато Европа и "развиващите се" страни се чудят как да ги "спасяват" те продължават да си правят дългогодишните номера.

Автор: georgivelev   
Дата:   04-11-11 08:20

@ivodam морето не ми е виновно, ама да тролна темата[smilie5] И без това ми писна от идиотщината на гърците. Бе те не могат ли на нас да ни опростят 20 милярда, по този начин в бюджета ни ще се освободи значителен ресурс, който може да се използва за модернизация на образованието, за култура и театри, наука, стипендии, комуникации, инфраструктура... до колкото знам всяка година плащаме към милиард лева главница и лихва по външния дълг.

Автор: slivenski   
Дата:   04-11-11 08:24

Аз не мога да разбера какво фатално има, ако Гърция излезе от еврозоната. Нямало процедура... Лисабонският договор "намеквал"/???/, че ако една държава от ЕС премахне еврото, трябвало да напусне и ЕС... Ми да напуска. По-добре Гърция, отколкото Германия. Хората искат да им помогнат, опростиха им 100 милиарда дълг, едва ли не при единственото условие повече да не получават 27 заплата или пенсия годишно, а те протестират и се дърпат... Аре, у лево!

То имаше навремето един виц, че накрая Германия, Франция и Великобритания ще излезат от ЕС и ще въведат строг визов режим за гражданите на ЕС, но трябва да го потърся. Имам го някъде на компютъра си...

[smilie21]

Автор: odut   
Дата:   04-11-11 08:38

Голям джумбиш стана с тея гърци[smilie10] [smilie10] [smilie10]
Ирландия след някоя друга година я чакат да бележи ръст на икономиката демек хората мислят и имат воля. Гърците хем живяха на кредит и мързелуваха, хем сега са пак силната страна[smilie18] [smilie18] [smilie18]. Меркел и Саркози се поизпотиха с тях. Да ги махат от еврото и да им налагат ембарго на всичко и едни тлъсти мита да се сетят да побачкат малко. Иначе те с тоя туризъм 11млн. гърци все ще се оправят криво-ляво, че и зима нямат...В крайна сметка да седнат да се разберат като хора ама те не могат ако не протестират. Те май само това могат ама ще е хубаво да могат и да помислят!!!

Автор: tofo   
Дата:   04-11-11 08:44

Тия не се дърпат, а направо си се тръшкат да продължават да получават. Бунтовете срещу правителството са срещу затягането на колана...[smilie8]

Автор: ntonev   
Дата:   04-11-11 08:45

никсъне, съвсем сериозен въпрос към теб: как ти виждаш алтернативата на България извън Европейски съюз?

Айде да ги оставим гърците, дай да видим ние какво можем да направим сами. Първите ми мисли са в посока какво се случва с малкото ни работещи производства извън ЕС. Какво се случва без външният контрол на ЕС в областа на финансите? Колко вероятно тогава става да имаме втора 96-97?

Автор: asahi   
Дата:   04-11-11 09:03

Не вярвам в "невинността" на гръцкия народ. Да си избираш политици, дето ти обещават повече лапане на вересия, не е далновидно.

Проблемът в Холандия и Финландия не са холандците и финландците, а малки коалиционни националистически партии в правителствата им. Нещо като нашата Атака и някои други с още по-затихващи функции.

Между другото гърците пак извъртяха работата - ще отложат референдума за да хванат промоцията и получат транша.

Византийски номера [smilie24]

Автор: kkkolelo   
Дата:   04-11-11 09:05

ntonev, валутния борд си го имаме много преди да влезем в ЕС, там обвързаноста ни е към МВФ и Световната банка ... Дори преди 2-3 години, вече в ЕС се чуха гласове как ни пречел да се развиваме този борд ... и то от всякакви играчи - център, дясно ... ала бала ... То не че ни си оплетоха кошницата всички до 96-97 на гърба на народа и го нататрузиха на комсомолеца Виденов

Аз и незнам сега какви вноски правим в ЕС и какво получаваме от там, какъв е баланса ... Въобще не харесвам такова централизиране на средства и последващо преразпределение ... а, кво беше ... от всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите ... [smilie3] [smilie5] [smilie18]

Дата:   04-11-11 09:07

Колело, не видях в твоя пост да посочваш алтернативата...

Автор: asahi   
Дата:   04-11-11 09:09

А искаш ли да знаеш какви вноски правим в ЕС и какво получаваме от там, какъв е баланса?
Ще можеш ли да оцениш това, което даваме и това, което получаваме?

Автор: promis   
Дата:   04-11-11 09:11

Всъщност резултатът от евентуалния референдум много зависи от начина на задаване на въпроса. Ако ги питат: Искате ли да отхвърлим мерките, които ни предлагат, и да напуснем еврозоната, евентуално и евросъюза? - то убеден съм, че ще отговорят с "не".

Дата:   04-11-11 09:17

kkkolelo: валутният борд си е наше суверенно българско решение, за да влезе имаше споразумение с МВФ, но по времето на СерГейчо беше изплатено и в момента нямаме никакви задължения към фонда. Бордът е трън в очите на много хора и навън, не само тука, и аз по много признаци считам, че Дянков има задача от чужди господари, на които охотно целува ръка, да го срине. Непрекъснато ровичка и се опитва да провежда мерки, които водят към това - като последния опит да се намали фискалният резерв на нечувано ниско критично ниво. Найс трай, както се казва, но няма да е последният, за съжаление.

[smilie7]

Публикацията е редактирана (04-11-11 09:24)

Автор: Vinsent   
Дата:   04-11-11 09:21

В миналото много се чудех на какво основание преди избори гръцките политици обещават повишаване на пенсии и заплати!?
Нали като не е предшествано от повишаване на брутния вътрешен продукт такава стъпка подклажда инфлация. Чак сега стана ясно - за да печелят власт те яко са цицали от еврофондовете и взимали заеми на поразия. [smilie23]

А сега разиграват целия свят с византийските си номера! [smilie23]

Дата:   04-11-11 09:28

Некои ора много им се къса нишката или така им отърва, ама неам време да пиша от ша одя на одит, па и ме болят ръцете от много говорене у форумо ... [smilie7]

Автор: Todd   
Дата:   04-11-11 09:28

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] бах ти и гърците ... направо им завиждам .Целият свят говори за тях .

Или поне в България де .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-11-11 09:35

Ами не ми се къса нишката :). Валутният борд е мярка за финансова стабилизация, независима от ЕС, но мислиш ли, че ще го има, ако някои сили решат да дестабилизират система за пореден грабеж? А колко по-лесно ще е това извън ЕС? Айде впрягай си пръстите сега да отговориш, че полвинчати тези не ти правят чест. [smilie7]

Дата:   04-11-11 09:38

Тоде, сещам се за едно писание още преди да влезем в ЕС ... беше от некъф сериозен анализатор, банкер:

с парите от ЕС за развитие на високопланинското земеделие гърците си накупиха джипове .... [smilie5] [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.