Автор: ejko
Дата: 27-09-11 23:15
Ами аз бях с периартрит на раменната става около година и половина..., много е гадно. Имай предвид, че периартрита е обща диагноза.
Инжекциите са кофти вариант, защото дават временно облекчение, но реално не лекуват проблема. Когато възпалението е стояло достатъчно дълго мускулатурата, за да компенсира болката, измества раменната става и проблемът спира да е само възпалението и то дори да е овладяно медикаментозно по-късно в следствие на напрежение, триене и т.н. се появява отново.
Трябва по някакъв начин да се овладее възпалението и от там нататък трябват упражнения и нагревки (физиотерапия) и евентуално наместване на ставата, но гледай да не е някой чичо на село, дето да те дърпа и огъва. Тези неща се учат, има от десетина години и специалност в медицинска академия в София, но забравих каква беше.
Има шанс да не се излекува или да се налага операция. Кофти нещо е.
Тъпото е че става много лесно от предтоварване и настинка и от нищо в един момент си на легло...
Аз какво ли не опитвах, да стискам палци от 4-5 месеца съм добре, благодарение масажи, физиотерапията и определени упражнения. Принципно без движение няма как да се оправи, но движенията трябва само след успокояване на възпалението...
|
|