Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Внимание! Измамници в сервиз!
Автор: metodiev_martin   
Дата:   07-07-11 01:07

Става въпрос за GSM сервиз, но реших да предупредя тук, защото все пак освен фотоапарати, всеки от нас има и мобилен телефон.
"Савич сервиз", намира се в София,Красно село, бул. Цар Борис III №113
Горещо препоръчвам на хората, имащи проблеми с мобилните си телефони, да се обърнат към други "специалисти".
След така нареченият ремонт, GSM апаратът беше с изцяло подменени части, и успя да работи точно 24 часа преди отново да изгасне. Последваха още 3 неуспешни опита за "до отстраняване на проблемите", след които GSM стана неизползваем. Момчетата от сервиза се извиниха, че не могат да ми помогнат, усмихнаха ми се и ми предложиха зарядно за кола. [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]
В крайна сметка олекнах с 1 Нокия Е52. https://photo-forum.net/joro/emoticons/457.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/457.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/B2.gif

PS - седмица след първия ремонт, при който частите бяха сменени, съвсем случайно (да се надяваме) на щанда с телефони за продан имаше същия телефон като моя (съвпадение)[beer]

В подобни ситуации, бих си търсил правата, но вече се набих с изключително много пари, изгубих сума ценно време и нерви и просто оставям лошите да спечелят [smilie18]
Когато тИлифона ви се повреди, не рискувайте със "Савич сервиз"
https://photo-forum.net/joro/emoticons/457.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/B2.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/010.gif

Отговори на това съобщение
 Re: Внимание! Измамници в сервиз!
Автор: gruncharov   
Дата:   07-07-11 01:19

ако проблема е бил чип има врътка - слага се някакъв, не знам точно не съм наясно - знам само че телефона след няколко дни пак дава повреди и така до безкрай. Виждал съм как човек си оставя телефон за подмяна на софтуер при един мой познат, отваря се телефона, прави нещо и клиента е "вързан" - после тоя моя познат при повреди почва да го лъже, първо чип, после някаква друга малка част и т.н. - а всъщност телефона си е ок.

Така от един телефон могат да се правят към 100-200лв, чисти. Докато на клиента не му писне, продава телефона за без пари на "сервиза" и те го препродават и взимат още едни чисти пари.

Това си е масова практика ;)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   07-07-11 01:26

Преди години имах вземане даване с тях и бях доволен. Помислих, че телефона ми е умрял - Nokia 3510i, а се оказа скапана сим карта. Имаха реномето на читав сервиз особено за телефони на финландците. Нищо чудно да са се променили нещата към случки като твоята.

Автор: gogzy   
Дата:   07-07-11 08:33

Дай малко инфо какъв му е бил проблема на телефона и как разбра, че са му подменени частите?

Автор: cicomanco   
Дата:   07-07-11 08:51

Тоя телефон и без това си е абсолютна пръчка!Жена ми реши да ме зарадва с него за рождения ми ден , а се оказа че е ебаси бъгнята![smilie23] Нищо не си загубил!

Автор: borkond   
Дата:   07-07-11 09:21

Отдавна съм се отказал от телефонните сервизи! Ако е в гаранция отивам във фирмен,ако е умрял просто го хвърлям и си купувам нов.Затова имам поне два чисто нови и евтини в резерва!

Автор: july_ski   
Дата:   07-07-11 11:33

Колега разкажи малко повече за проблема, защото тези телефони имат фабричен дефект да изклучват, забиват и т.н., и няма начин да се оправи този проблем. Прочети в http://forum.gsmhosting.com малко за тях. И как разбра че има подменени части на твоя телефон,някой друг "разбирач" констатира ли го?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   07-07-11 12:02

Баси! А аз май тоя телефон го гледах оня ден и замалко да си го поръчам.. [smilie8]
Бе неква нокиа беше.. май Е52 или Е5. Не помня.

Няма да го взимам. И без това нокиите не ме кефят.

Автор: asahi   
Дата:   07-07-11 12:07

Кое беше фотографското в темата?

Автор: Rand   
Дата:   07-07-11 13:00

asahi,
телефона има вграден фотоапарат, предполагам това прави темата фотографска

Автор: metodiev_martin   
Дата:   07-07-11 13:09

Фотографското е в това че телефона има камера [smilie25] [smilie25] [smilie25]
Когато го отнесох, ми казаха, че проблемът е софтуерен. След една седмица ми се обадиха, че не могат да го оправят, защото освен софтуерен, имало и хардуерен проблем. След час ми се обадиха, да изчакам още 1 ден, имало възможност да "направят нещо". Отивам след два дни, дават ми телефона - без СИМ карта, работел 2 дни без да го гасят - всичко било ок (а преди два дни не можеха да го запалят). Взех го аз, прибрах се, сложих му СИМ карта и телефонът не пожела да се включи отново. Вадих батерии, мастър ресети и прочие, не става и не става. На другият ден се включи, все едно беше с току що сменен софтуер - при стартиране показваше демо на всяко едно приложение. Това ставаше след всяко включване на телефона. С това се примирих, но когато се опитах да го заредя, опитът ми се увенча с неуспех. Връзката с PC и зареждането се осъществяват чрез micro USB, но нито PC - то го намираше, нито можеше да се зарежда от зарядното. Преди да го отнеса на ремонт, със сигурност телефона се зареждаше. Потърсих из Интернет и открих, че проблемът може да е в зарядния чип, който сам по себе си струвал, колкото половината телефон.(дали са сменили чипа или не, можем само да гадаем, но е показателен фактът, че след отстраняването на "софтуерният ми дефект", в магазина се появи същата Нокия)[smilie11]
В последствие софтуерът се скапа отново още същия ден - при стартирането излизаше съобщение "Стартирането не е възможно, свържете се с вашия доставчик". Отнесох го за втори път, обясних им, че не иска да се зарежда, те ми каза, че в сервиза нямат micro USB зарядно, но сигурно е от софтуера проблема [smilie11] [smilie10] [smilie11]
Оставих, го за 4 дни, след това го взех,, носех си зарядно, пред тях го тествахме, всичко УЖ беше ОК. Прибирам се отново, вадя телефона от джоба, той милият отново изгаснал. Извадих батерията, поставих я отново, след няколко опита тръгна. Стъмни се и установих, че половината диоди на клавиатурата не светят... В тъмното се виждаха само най-долният ред копчета.... И с това бих се примирил, ако телефонът не беше изгаснал отново сутринта... - процедурата е същата - носене, разправии, губене на време... след 1 седмица ми казаха, че нищо не мога да направят - телефонът ми се пали, из-вибрира и гасне - извиниха се с това, че не те вече ремонтират апаратите, а някой, друг - имало възможност да ми пратят телефона за ремонт, някъде в провинцията, при някакво момче, което много разбирало от нокии, но щяло да стане до 2 месеца... при което аз ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] , вече ме изби на лудост и си тръгнах...
Та това е "кратката" история с не-щастлив край.
Четох много из Интернет, в действителност тези телефони са изключително дефектни. Познавам хора, които ползват Е52 от самото му излизане на пазара и нямат проблеми, а и такива като мен, които още след първата година го закъсаха [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   07-07-11 13:34

Е убаво. Няма да си го купуваме Е52 въпреки камерата.

Ако имаш по-сериозни фотоапарати ще ни е по-приятно да четем за тях в основния форум.

Автор: ivanov.10   
Дата:   07-07-11 15:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Todd   
Дата:   07-07-11 16:03

И за какво им е да ти вземат частите ????

Да си ги сложат на тяхните ???

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Тая нокия си има ИМЕИ и е твърдо записан в проца - не може да се сменя - виж ко пише там !!!

Ако е твоят - немаш никакъв шанс да ги обвиняваш че ти е умряло тамагочито .

Автор: lillia   
Дата:   07-07-11 16:12

Нещо куца в тая истроия. Те все пак са сложили части които си платил, труда също. Това че не работи пак показва че има и други проблеми, ти сам си се навил на това да го носиш 3 пъти там телефона. Което нестава нестава. Ама що да са измамници, може и да не са. Това че си видял такъв телефон не значи, че е са твоите части. Това мислене на някои българи направо ме шашва.
Моя приятелка си занесе лаптопа в сервиз, не го оправиха, но пак си плати за услугата да не и оправят лаптопа.
Това е. Безплатен обяд няма.

Автор: jekopj   
Дата:   07-07-11 16:26

Принципът на работа на сервизите не е ли един и същ?Дали се отнася за телефон или автомобил,каква е разликата?Освен в цената!
Човекът занася телефона за едно,а се връща с друг проблем без да е оправен и основния.Втори път,трети път и накрая се оказва,че телефона не струва и е за изхвърляне.Сервизът по принцип дава гаранция за това,което е ремонтирал и за което е получил пари.Обаче съсипал други неща за отстраняването на които пак ще трябва да му се плати.Накрая изкупува не работещия телефон на безценица.
Мирише отвсякъде тази работа на гнило.
Въпросът е принципен,а не толкова до сумата или техниката.

Автор: trace74   
Дата:   07-07-11 16:26

Автор: lillia
Моя приятелка си занесе лаптопа в сервиз, не го оправиха, но пак си плати за услугата да не и оправят лаптопа.
Това е. Безплатен обяд няма.

Не съм съгласен. Има нещо наречено диагностика.
Казват може ли да се оправи и ако да, колко пари ще струва, и тогава решаваш дали да го правиш или не. И ако решиш да го правиш задължително си искаш гаранция, а не някой да ти се учи на телефона/техниката пък каквото стане. После ще ти го насипе в един кашон и айде, сори.

Автор: imitev   
Дата:   07-07-11 16:31

Абе и ти не си прав - значи да ти разглоби за 2 часа лаптопа, да ти каже 50 лв. ремонта и ти да му кажеш - яяяя го заеби. Още 2 часа да ти го сглоби и те така [smilie11]

Автор: lillia   
Дата:   07-07-11 16:36

мда и аз това викам, той влага в тая диагностика личен труд. Ако аз съм сервиз и имам 10 човека днес да им отделя по 40-50 минути за диагностики и всеки да каже няма да си го правя, аз какво ще ям[smilie11]

Автор: promis   
Дата:   07-07-11 16:40

А в съседния сервиз ако няма кьорав клиент, може и за без пари да го диагностицират, само и само да го оставиш при тях [smilie3]

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-07-11 16:44

За този сервиз на Красно село и аз съм чувал само лоши неща от години ...

Дата:   07-07-11 16:44

Ако няма кьорав клиент - баси и сервиза са тия...

С тези боклуци дето ги продават навсякдъе - сервизите процъфтяват... Само дето трудно ги връщат от небитието защото техниката не е направена да се поправя...

Автор: PeterPAN   
Дата:   07-07-11 16:59

Ми аз незн ам как мой да си устайш телефона в сервиз който се казва сандвич, какво очакваш...

се едно да идеш да учиш в пернишкия университет по технологии, комуникации и автоматика, ясно за какво се ходи дам 5 годинки [smilie5]

Благодаря все пак за предупреждението[smilie24]

Единствения читав серивиз накойто съм попадал е Адмирал Сервиз преди време, затова предпочитам си купя нов телефон с гаранция 3г, а след това я камилата я камиляря....

Повечето майстори като ги гледам не бих им дал ми прекопаят градината ка моли да ми поправят телефона[smilie18]

Дата:   07-07-11 17:21

По скоро е Savage (Савидж) [cool]

Автор: danvan16   
Дата:   07-07-11 20:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.