Автор: diandimov
Дата: 22-01-11 07:08
Прочетох заглавието като МАС или МПС, ха-ха!
Иначе бих те посъветвал да вземеш МАС от някое място, където после да можеш без проблем да го върнеш. Защото маковете са страшно куци неща. Сам ще се увериш.
Купи го, върни го, и повече не си помисляй!
Работил съм с някакъв мак преди време, беше супербавен. И нито едно нещо от менюто не си беше на мястото.
Да не говорим колко нелепи са клавиатурата и мишката! Няма десен бутон. Сичко вързано с едни кабели за монитора, а отдолу въобще НЯМА компютър! То затова е и толкова бавно де.
Екрана глеждосан и захаросан, та отразява ламбите от тавана. Като седнах за пръв път ми отне 45 минути за да разбера къде е скрито копченцето за пускане. Отврат!
Всеки път като идех в колежа за да кача файлове, мака загряваше мноооого дълго. Вероятно заради силната ми неприязън, излъчвана като някакви вълни от главата ми, цялата лаборатория с 20-30 мака изведнъж блокираше. Докато тези в другата част, с допотопните PC-та си бачкаха хората.
Отивах при администратора, и той ми казваше да дойда утре. А колежа беше на 18 мили в едната посока далече от нас.
И няма никакви флопита - само една срамна цепка отстрани, която не се знае какво точно е. Но поема цели дискове, в интерес на истината.
Защо ходех до колежа за да качвам файловете ли? Ами защото файловете трябваше да се качват от мак на някакъв мак- пригоден сървър. Не можеше от вкъщи да ги качвам по интернет. Баси простотията!
Ако вземеш мак, ще се озориш откъм програми. Освен ако не е служебен и не разполагаш с голям бюджет.
Като мине година, ще решиш че е време да ъпграйднеш я видеокарта, я нещо друго. Да смажеш скърцащ вентилатор от охлаждането, или да туриш екстра такъв. Но не - то е отвратително неприемливо!
Може да ти се стори пристрастно моето мнение, и то наистина е такова!
Опита който имам с мак компютри ме е накарал да ги мразя, още от самото начало.
|
|