Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ за жалба към МВР
Автор: virtus   
Дата:   14-04-10 16:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за жалба към МВР
Автор: minolta9   
Дата:   14-04-10 16:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Lalinda   
Дата:   14-04-10 16:27

Боже, колко мъка има по тоя сайт, Боже!

Автор: NeDDRaG   
Дата:   14-04-10 16:29

Никога не е имало възможност да плащаш в самото МВР, та дори и през комунизма. Тогава трябваше да си купиш гербова марка.

Автор: CanoniO   
Дата:   14-04-10 16:32

РПУ не е финансов орган, нито е някаква фирма... Не може да ти "чукне бонче"[smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   14-04-10 16:34

РПУ-то може да не може, но НАП би трябвало да има сметка, по която от ВСЯКА банка да могат да бъдат превеждани парите... [smilie3]

Дата:   14-04-10 16:34

Автор: imitev   
Дата:   14-04-10 16:35

Да - НАП има сметка, по която от всяка банка може да си превеждаш парите, срещу съответните такси (които са еднакви във всички банки) [smilie21]

Автор: explorer   
Дата:   14-04-10 16:39

Не е само за лични документи - всякакви държавни такси се плащат чрез СИБанк. Не съм чул някога да е имало търг или конкурс коя банка да обслужва тези плащания, нито пък някой да регулира колко да е тяхната такса (т.е. комисионната им). Не мисля, че трябва да се пуска "жалба", трябва да се сезира прокуратурата и да се раздуха в медиите. За жалост нито прокуратурата, нито медиите са независими.

Дата:   14-04-10 16:41

slivenski написа:

> РПУ-то може да не може, но НАП би трябвало да има сметка, по
> която от ВСЯКА банка да могат да бъдат превеждани парите...
> [smilie3]

Сливенски, дефакто е така. В Пирдоп няма СИ Банк и се превеждат кефто то ДСК, Уникредит, Пощенска, Прокредит, Райфайзен.

Автор: ejko   
Дата:   14-04-10 16:44

Ти искаш да платиш на МВР, за да може те да ги внесат в банката. Нали уж трябва да се намаля администрацията. Друг е въпросът ако можеш само в една банка да го правиш...!
Аз не знам за държавните такси, аз такси смет и данъци си плащах в други банки. Имат едни кодове, пишеш кода и парите постъпват по предназначение...
Но не знам де..., не съм плащал от много години, а и документи и т.н. е друго...

Публикацията е редактирана (14-04-10 16:47)

Дата:   14-04-10 16:44

explorer написа:

> Не е само за лични документи - всякакви държавни такси се
> плащат чрез СИБанк. Не съм чул някога да е имало търг или
> конкурс коя банка да обслужва тези плащания, нито пък някой да
> регулира колко да е тяхната такса (т.е. комисионната им). Не
> мисля, че трябва да се пуска "жалба", трябва да се сезира
> прокуратурата и да се раздуха в медиите. За жалост нито
> прокуратурата, нито медиите са независими.
>

Обречено е на неуспех. По принцип банките обслужващи бюджета се избират от БНБ. И уж нямат връзка с политическото управление на държавата.

Автор: slivenski   
Дата:   14-04-10 16:46

Именно... Трябвало от СИ ибанк... Я им пусни парите от ДСК примерно по сметката на НАП, пък нека после в РПУ-то да откажат да ти обработят документите, защото не си платил в СИ ибанк... [smilie21]

Автор: TheBossBG   
Дата:   14-04-10 16:47

Автор: NeDDRaG
Дата: 14-04-10 16:29

Никога не е имало възможност да плащаш в самото МВР, та дори и през комунизма. Тогава трябваше да си купиш гербова марка.

Само дето гербовата марка е вид държавна ценнна книга и парите от нея отиват директно в държавата. И никой не прибира комисионна. Която не е никак малка. Ще ти дам пример с КОС. Преди да намалят комисионните на банката се плащаха две такси от по 5 лв. + 2,50 комисионна на всяка вносна бележка. Аз, а и доста хора се бяхме изтарикатили и плащахме 10 лв. наведнъж със същата комисионна от 2,50. Сега се променихан нещата и комисионната е по-малка, но пак е повечо от 10% от внесената сума. И като се замислиш, че оплюваха Ал. Йорданов, че си искал 10%. Сметнете само от смяната на паспортите колко пари ще влязат в Цветелинино-бойковата банка! Иначе комунистите били алчни.

Дата:   14-04-10 16:47

Автор: ejko   
Дата:   14-04-10 16:51

Добре де, но тези пари, ако не отиват в банка, а направо в държавата, от това кой печели. Не и икономиката. Банките, колкото и да не ги харесвам, осигуряват оборота на парите. А ако отиват директно в държавата и какво? Стоят си...
Сега 2.50 за комисионна е много...

Дата:   14-04-10 16:57

slivenski написа:

> Именно... Трябвало от СИ ибанк... Я им пусни парите от ДСК
> примерно по сметката на НАП, пък нека после в РПУ-то да откажат
> да ти обработят документите, защото не си платил в СИ ибанк...
> [smilie21]

Не видях да пише такова нещо. Да, сметката за тези такси е в СИ банк, ама можеш да ги преведеш от всяка една друга банка. (Аз лично не ви съветвам да е от Райфайзен, ама това е друга бира.)

Дата:   14-04-10 17:03

Автор: terminator   
Дата:   14-04-10 17:07

Хм, странно наистина, да има банково гише и да не може (по-скоро не искат) да внесеш касово в брой определена сума пари в това същото гише по сметка в същата банка [smilie11]

Като се замисли човек не е странно, ами направо си е жива далавера.

Между другото вчера (13.04.2010) си подадох декларацията по чл. 50 от ЗДДФЛ в НАП и веднага след това (е, загубих в чакане по опашки 30-40мин.)на банковото гише вътре в НАП си платих в брой касово точно сумата която дължах за данъци. без комисионни, такси за превод и други простотии.

Но като се има предвид на "кого" е СиБанк ... всичко може.

Дата:   14-04-10 17:09

Абе честно казано, за превод от каса в Райфайзен ми взеха 5 лева, вярно, не беше към бюджета. Навсичко отгоре, на документите нямаш нито референция ( или номер на операцията, която има всяка една операция в банките)

Автор: asahi   
Дата:   14-04-10 17:09

Не виждам какъв е проблемът да си платиш таксата за издаване на документи през друга банка, например твоята.
Вчера превеждах пари от сметката ми в ДСК към сметка в ПроКредит - 1.50лв ми струваше.

В Швейцария еднократната такса в чейнджа е 5 швейцарски франка. Добре, че първо прочетох, та с колежката минахме с една операция.

Дата:   14-04-10 17:12

asahi написа:

> Не виждам какъв е проблемът да си платиш таксата за издаване на
> документи през друга банка, например твоята.
> Вчера превеждах пари от сметката ми в ДСК към сметка в
> ПроКредит - 1.50лв ми струваше.
>

Точно това се опитвам да кажа, че няма проблем.

Дата:   14-04-10 17:17

Да ви светна за някои елементарни неща прии разплащането по банков път. Подредени по цена (такса) за услугата транзакциите са както следва:
1. Вътрешнобанков превод - и двете сметки са в една банка. Не важи за международен клон.
2. Междубанков безкасов - от едната сметка към другата.
3. Касов - ти с парите кеш на касата искаш да ги преведеш в банкова сметка. Ако сметката е в друга банка - още по-зле.

За международние преводи е още по-трагично.

Автор: TheBossBG   
Дата:   14-04-10 17:21

Ежко, аз плащам на държавата, за да ми свърши някаква услуга. Това няма нищо общо с банките и икономиката на държавата. Вдигнал съм се на крака в съответното държавно учереждение и е редно да си платя директно на него. Друг е въпросът, ако не искам да вися на опашка с бабите и дядовците и по собствено желание реша да преведа парите по банков път. Тогава съм съгласен да има такса. Ще дам пример и с частния бизнес. Клиент съм на квартална интернет компания. Ако отида в офиса им да си платя кеш им давам точно 14 лева. Но понеже работното им време не ми е удобно, а и отивайки с колата до там ще изгоря бензин за поне 1,50 лв. съм предпочел да им превеждам таксата по банков път, като за това плащам на банката 0,75 лв. НО това е моят личен избор. Обаче държавата, която е призвана да защитава интереса на своите граждани, не ми предоставя такъв избор. Тя казва: искаш, не искаш, аз съм решила да пълниш гушата на еди-коя си банка. И така за всяка сменена лична карта(а те ще бъдат поне 5 милиона) ЦББ(Цветелино-бойковата банка) ще прибере по 3 лв. А сметни си ги сам! И това ако не е държавно подпомагане на частния бизнес при неясни критерии здраве му кажи! Аз поне не съм чул да е имало проведен конкурс за избор на банка, която да обслужва МВР. А като се замисля същата май е в далаверата поне от 2001-2005 година. Какво се е случило в този период? Ами разгледай ръководството на МВР тогава!

Дата:   14-04-10 17:24

Аз лично предпочитам МВР да не се занимава със събиране на пари, касиерки, каси, инкасо и други нетипични дейности, за които ще трябва да плащам заплатите на служителите като данъкоплатец.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.