Автор: J0R0
Дата: 12-04-09 22:11
Ето какво се случи днес, Цветница, хубаво време, не се стои вкъщи, рекох да се поразходя из планината.
Бръмкам си към Мальовица, пуснал съм си музика в купето, любувам се на гледки... и баш в центъра на Говедарци - ПРАААССС!!! Жесток удар.
За секунда помислих, ето така се разпадат бричките на пътя, как не я видях тая дупка.
В следващата част от секундата виждам с периферното зрение човешко тяло прелита покрай лявата страна на колата и тогава вече се уплаших. Викам си, май сгазих човек, сигурно съм заспал за да не го видя.
Набивам спирачки и излизам от колата, обаче некви чичковци и лелки от съседната къща са по-бързи и вече са излезли на улицата.
Оня се разпльокал като жаба на асфалта, обаче става, отупва се, гледам зад колата ми мотор, мощен, поне 200-250 кубика.
Яко омачкан.
Вратата на двора отляво - отворена, явно оттам е излетял.
От същата врата се спуска една руса мацка, може би жена му.
Пича, около двайсе и няколко годишен, се е изправил вече, дига си мотора и се опитва да го пали.
Викам му, как си, а той - нищо ми нема, ОК съм.
Мацката се фърля пред мотора, прегръща с ръце предната гума и му реве, никъде няма да ходиш, глей колко си пиян, а говедото и казва, чекай, мръдни само да видя дали ще запали...
Рита стартера, пали.
Аз гледам кви щети имам - счупен заден ляв стоп и малко огънати ламарини по багажника.
Мацката пак му цвили нещо, оня и набива един шамар - аз като съм казал че ще ходя значи ще ходя. Качва се на мотора, напсува съседите, които също се опитват да го спрат, вика ми извинявай браточка, колко ти струва стопа...ъъъм, аз неам пари...
Аз не знам кво да му кажа, още съм шашнат от станалото, не ми е толко жал за стопа, колкото за това пияно говедо от Говедарци, което изглежда като от финала на евтин екшън.
Целият е подпухнал и с деформирана тиква, не знам дали от пиенето или от удара.
Качва се на мотора и отпрашва с пълна газ.
Каска естествено - няма.
Глей кво направи на човеко колата бе, диване с диване, викат комшиите, ама освен мен няма кой друг да ги чуе.
Не знам какво се прави в такива случаи...
Качих се, продължих и се разходих из Рила.
Сега си търся ляв заден стоп за Рейсър.
|
|