Автор: Lalinda
Дата: 10-10-08 20:01
Купувам само Lesieur, от тази с горчицата (на цвят е малко по-тъмна от другата).
Produit de l'annee 2008.
Онзи ден купих една Hellmann's, понеже в супера ни нямаше Lesieur, и не я одобрявам много-много, но у нас я харесаха.
Има хубави френски горчици, купи си от тях, все някоя ще ти хареса!
По едно време бях попаднала и на такива по разни китайски и еврейски рецепти, но рядко зареждат от тях.
И аз съм пробвала какви ли не из нашите магазини, но не ми е идвало наум да си ги произвеждам сама.
Можеш да пачеш зеленчуци и в тавичка, не е нужно да е във фолио.
Тия дни пробвахме и една чудна вита баница във фолио (преди се предлагаше в картонена тарелка за печене), която си опекохме сами, страхотна е!
Майка ми готвеше много зеленчукови ястия със заливка от яйца и мляко, винаги различни и/или с различни зеленчуци, трябва само да се ядат веднага и докрай, а не да се претоплят впоследствие, печеше ги във фурната в една метална тава за вита баница, по-късно дори в микровълновата фурна, в стъклени съдове.
Доколкото помня от пътешествията си из Грузия, така правят тамошните дълголетници (тоест не претоплят това, което остане неизядено от храната, а го дават на животните или го изхвърлят).
|
|