Автор: Junior
Дата: 16-11-04 16:21
Айде добре - малко по-подробно:
1. Според мен за "професионални" нужди може да свърши работа и последната спунерка...Просто зависи от професията.... :)
НО дори и за общоприета за проф-фотографска професия като репортерство, и един обикновен апарат пак може да свърши работа (вече дадох пример - попитайте 4i4o-Benji за Olympus Mju 2)
2. Следователно трябва да се дефинира на понятието "професионален апарат" от така зададения въпрос. Както аз го разбирам "професионалния апарат" има две основни разлики от "обикновения" - повече фотографски екстри И по-добро качеството на изображението.
3. Така или иначе вече съвременните сапунерки (като моята и твоята, Пламене) вече са наблъскани с всички по-важни и основни екстри - ръчни настройки, рав формати, качествени оптики, бленди, исо-та, серийни снимки, бракети и прочие.
4. Следователно трябва да се търсят разликите в качественото изображение. НО когато става дума за малко копие (например 700-900 пиксела в нета или 13х18 в някой вестник или 20х30 за изложбичка) - съществена ралика между скъп огледално рефлексен апарат и сапунерка за по $500 няма (особенно ако фотографът си е свършил работата кадърно).
5. Значи по тая моя логика стигам до извода, че разликите ще лъснат когато почва да се копира на големшко. Сега, тук ще станат достаъчно много хора и ще кажат, че са правили от 300д снимки 50х75. И сигурно е така, но след известно "баене". А за по-големи копия - хмм съмнявам се да стане, от това което съм видял до сега.
6. Та моето мнение за 300д е, че това е един доста универсален (и съответно масов - най-оридавания фотоапарат в СВЕТА) апарат за "под-професионално" ниво, което, пак повтарям, е според така дефинираното понятие "професионален апарат".
7. Завиждам на всеки който има 300д и поздравявам всички пичове, които си го ползват. Едно ще кажа - СНИМАЙТЕ НА ВОЛЯ С КВОТО ВИ ПАДНЕ - ИЗОБЩО ТАКИВА СПОРОВЕ, КАТО ТОЗИ ТУК, СА СУПЕР-БЕЗ-ПРЕДМЕТНИ...
|
|