Автор: Mobby_Dick
Дата: 06-02-04 10:22
Sony F828 e много добър апарат, идеален за любител, които във всички случаи няма да си купи 5-6 скъпи обектива, а и да си купи, не би предпочел да носи голяма чанта със себе си. На които му трябва 8 мп.апарат, с нисък шум на ИСО>100, ще трябва да дава >4000$...а със Сонито, ако не му се снима на 65, 100 ИСО, да му намали резолюцията и да снима и на повече ИСО, и да прави по-добри снимки от 717. Ако и това не му се ще - да ползва шумуподтискащи програми.
Sony F828 има много добър зоом светлосилен цайсов обектив със 7Х опт.зоом, снима и на CF карти, зоома му е ръчен и удобно направен,CCD то му е с RGBE. Това на този етоп ми се струва тавана на 2/3 матриците. Има RAW, TIF, има широк скоростен диапазон, удобен "фотографски" дизайн и интерфеис. Гледам, новите Куупликс Никон ги ориентират по решението на Сони (обичайно за Никон, да имитира някои).
Апарата е 950-999$ в USA, 2 пъти по скъп и по-голям от G3, явно има защо. А и щом в Техномаркета е 2000 лв.(нормално), все пак, явно Сони има по-добра ценова политика за такива като нас от 50-тия свят, от Канон.
Ако на някои му трябва диг.апарат ~ 1000$ , без да има планове да дава още хиляди $ после за обективи, и не го притеснява това, че апарата е ~ 1 кг. то 828 е идеалното решение.
А Канон 300Д ...хъм..едно е, че съм написал камара редове за недостатъците на този тип апарати и не ми се пишат пак, друго е, че 300 тялото на Канон ЕОС Е ПЪЛЕН ТРОШЛИВ БОКЛУК за интензивна работа. Това нито Канон го крие, това е просто апарат, за кратък живот...за неделите и морето...и за обективи от евтините пластмасови серии на Канон...найвно е, някои да си гради планове за хубави обективи с този апарат - то е , като трабант с гуми на джип да ъпгреитваш. Определено Д10 е доста по-добро решение, за често снимащите, нищо че е 1000 лв. нагоре.
|
|