Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Sony F828
Автор: botko   
Дата:   04-02-04 22:32

Vaprosa e che vecho go ima i go vidiah i go darzah v racete si v Tehnopolis za 1999 lv.
do sega misleh da si vzema F717 ama tva kato go pipnah .....
ta zasluzavali si chovek da dade posledni napani za parite i da skochi na tozi samo zaradi niakolko megapixela otgore ....

Отговори на това съобщение
 Re: Sony F828
Автор: urbanista   
Дата:   04-02-04 22:34

pi4 i as obi4am da karam SLR-mercedec ama niama izli6ni 200 000 $ ina4e vednaga si go vzimam!![smilie5]

Автор: Keri   
Дата:   04-02-04 22:36

Ako gi ima6 za6to ne?![cool]

Дата:   04-02-04 23:41

i oshte beshto se setih tva che zooma mu e mehanichen dali e problem toest dali shte e po kofti ....

Автор: junior   
Дата:   05-02-04 04:43

Батко, ако имаш парите разгледай сайтовете в нет-а(например http://www.dpreview.com), но ако нямаш парите мисли за алтернативни начини за закупуване

Автор: Elina   
Дата:   05-02-04 10:55

Procheti vnimatelno tazi tema
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=3472&t=3472
i razgledi linkovete. Togava oshte ne beshe izliazlo reviewto na production modela v dpreview, taka che lipsva v temata, no nego mojesh da prochetesh otdelno na adres http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf828/
Ne zabraviai da razgledash snimkite i da prochetesh conclusion-a.

Дата:   05-02-04 23:54

ne se i samniavaite che vsichko tova sam go prochel ... vsichko e pregledano, pronomerovano i proshnurovano :))) vaprosa e che se interesuvam i otvasheto chisto mnenie otnosnotozi aparat ....
mnenieto vi!!!
vashteo a ne na reviuatata....

Автор: white_man   
Дата:   06-02-04 00:34

Ами моето е ,че не си струва ,особено пред новите огледални цифрови апарати от по-нисък клас.

Дата:   06-02-04 00:42

DSLR = doaplnitelni rashodi obektivi i prochie .. ?
vaprosa e spriamo ne DSLR aparatite tova Sony biva li go .... smiata li naikoi ch primerno nesho ne mu e nared spriamo staroto F717 ili G3 ?
za takova sravnenie govoria ..
a che DSLR-a si e tkav tva e iasno 300D go ima s 300 lv poveche ama posle oshte kolko ima da se davat .. vaprosa e do pari ...

Автор: white_man   
Дата:   06-02-04 00:50

Мисля че за подобни пари 300D си върви с обектив ,и то не лош. 18-55 /4-5.6 се равнява
на около 28-90. Сигурно ще кажеш - да ама светосилата? Аз пък ще кажа - да ама ако сложиш 300D на 400ISO получаваш 2-2.8 все едно е на 100. Освен това на 400ISo се вижда ,че 300D бие по шум 828 на 100. Дори на 600ISO го бие.И после ако си вземеш един 50/1.8 ?
Разликата е огромна и според мен е глупост да си купуваш 828.Картината му е с отвратително дигитален вид.Груба и шумна.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-02-04 10:22

Sony F828 e много добър апарат, идеален за любител, които във всички случаи няма да си купи 5-6 скъпи обектива, а и да си купи, не би предпочел да носи голяма чанта със себе си. На които му трябва 8 мп.апарат, с нисък шум на ИСО>100, ще трябва да дава >4000$...а със Сонито, ако не му се снима на 65, 100 ИСО, да му намали резолюцията и да снима и на повече ИСО, и да прави по-добри снимки от 717. Ако и това не му се ще - да ползва шумуподтискащи програми.
Sony F828 има много добър зоом светлосилен цайсов обектив със 7Х опт.зоом, снима и на CF карти, зоома му е ръчен и удобно направен,CCD то му е с RGBE. Това на този етоп ми се струва тавана на 2/3 матриците. Има RAW, TIF, има широк скоростен диапазон, удобен "фотографски" дизайн и интерфеис. Гледам, новите Куупликс Никон ги ориентират по решението на Сони (обичайно за Никон, да имитира някои).
Апарата е 950-999$ в USA, 2 пъти по скъп и по-голям от G3, явно има защо. А и щом в Техномаркета е 2000 лв.(нормално), все пак, явно Сони има по-добра ценова политика за такива като нас от 50-тия свят, от Канон.
Ако на някои му трябва диг.апарат ~ 1000$ , без да има планове да дава още хиляди $ после за обективи, и не го притеснява това, че апарата е ~ 1 кг. то 828 е идеалното решение.
А Канон 300Д ...хъм..едно е, че съм написал камара редове за недостатъците на този тип апарати и не ми се пишат пак, друго е, че 300 тялото на Канон ЕОС Е ПЪЛЕН ТРОШЛИВ БОКЛУК за интензивна работа. Това нито Канон го крие, това е просто апарат, за кратък живот...за неделите и морето...и за обективи от евтините пластмасови серии на Канон...найвно е, някои да си гради планове за хубави обективи с този апарат - то е , като трабант с гуми на джип да ъпгреитваш. Определено Д10 е доста по-добро решение, за често снимащите, нищо че е 1000 лв. нагоре.

Дата:   06-02-04 10:51

"Sony CyberShot F-828 price: $873.99 (incl. shipping & tax)"

Дата:   06-02-04 10:58

junior , и де това?

Автор: Ronson   
Дата:   06-02-04 12:05

Mobby_Dick да те питам ти снимал ли си с това Sony F828?

А снимал ли си и с 300D?

Дата:   06-02-04 12:47

Ronson - а ти?
- със Сонито още не съм снимал, надали ще намериш такъв...но доста съм се интересувал за него, защото ако го бяха пуснали до НГ , т.е. края на финансовата година, трябваше да оферирам няколко, по поръчка от работодателя ми...за работа с тях от хора непрофесионални фотографи.
- за Канон 300Д..не се заглеждам в такива еднодневки,(защото ми е свидна работата ми, т.е. не съм решил да ме гонят от нея още) само ако си купи някои приятел да си снима децата. Мисля, че лупа не е нужна, за да се различи любителски апарат...още повече, гарниран с пластмаса и по байонета (а такъв откачен байонет съм виждал), само автонастроики с картинки, шибан алгоритъм и евтин обектив...още повече, че канон с ГОЛЕМИ букви са написали, че е за баш-любители, а Д10 за по-напреднали любители.
Нека дам все пак един пример за надежността на тяло ЕОС 300:
Фирма, да кажем...си купи 10 броя ЕОС 300...за интензивна професионална работа. На третия месец работещи бяха само 2 бр., от които единия дефектира пред очите ми - апарата загуби връзка с авт.бленда на обектива, и при други обективи не я правеше.

Сега Ронсон, сподели твоя личен опит с тези 2 апарата, сравнени с други твои предходни.
Аз личен опит с тях надали някога ще имам, освен ако ми се счупи Лайката, и ми се наложи да си взема едно Сони, за екскурзии...или по друга подобна ситуация...но надали, защото сигурно ще предпочета да си взема един Canon F1 за лично ползване...или Leica Digilux N-модел, ако е речено някога да си взимам личен диг. апарат без сменяема оптика.

Дата:   06-02-04 13:09

V Plovdiv v magazin Decom go ima veche za 1894lv. kvo shte kazete kato mu se opravi i 2/3-ti ot DDS-to mislia che cenata stava dosta dobra ...

Автор: pinko   
Дата:   06-02-04 13:26

Ох, пак плещиш глупости, Моби, какъв пластмасов байонет бре, чети и прави справки, преди да се изказваш:

The EOS 300D has a metal EF / EF-S lens mount which means that it can use the full range of Canon EF lenses as well as the new EF-S 18 - 55 mm lens (we expect more to follow) which is being included in the 'Kit' package. Below you can see the extra space made behind the lens mount on the EOS 300D to allow for the closer rear element of EF-S lenses. Note that EF-S lenses have a white dot mount indicator on them which lines up with the white dot on the 300D's body.

http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS300D/Images/lensmount01.jpg

байонета е същия като на 10Д:

http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS300D/Images/lensmount01.jpg
http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS300D/Images/lensmount02.jpg

Публикацията е редактирана (06-02-04 13:27)

Дата:   06-02-04 13:34

ето това аз разбирам наричам аргументация!!!

Дата:   06-02-04 14:14

Личен опит с теб не смятам да споделям, щото и така ми е трудно да чета километричните ти "излияния".

Само бих ти направил забележка, а и не само на теб, а на подобни "разбирачи с много опит", да не заблуждават масовия потребител с крайно субективните си и непотвърдени мнения, щото хем ставате за смях, хем после се чудим на глупавите въпроси, които се задават във форума.
[beer]

Дата:   06-02-04 16:40

Ronson - задръж си го и си го обогатявай., не ми е нужен личния ти опит.. а като не споделяш - и не питай, често питаш, гледам - затова ти отговарям..ма вече няма.
pinko - снова в бой +++,. Твои ли са тези панорами?[smile] много лъха на метал и на профи нещо ..[smile] А апарата - ти ли снимаш с този..всъщност? Дай и една панорама на ЕОС 300, на които е базиран 300Д за да си в тон с това което казвам горе...че се чудя дали е пластмаса или не [smile] Тази долу на 10Д явно трябва някому нещо неказано да доказва...впрочем писах, че е по-добрия избор от 300Д, не само заради байонета. Може ли и аз постери да пльосвам във форума, че ми е трудно с линкове само? Текста, де си сложил е интересен, особено за частта си EF/ EF-S - нещо, което не отбелязах като друг недостатък..пък и го няма нещо това на 10Д-то.Дай и един постер на Сонито в калъф на Канон, че ме съмнява дали е Цайс обектива, или не е...пък не ми се ходи да го щтракна отпред..пък им не ловя много вяра на Цайс нещо [smile] .пък на ИТ сайтовете не е в постер..

Дата:   06-02-04 17:07

Иронията ти говори сама за себе си! [smilie23]

Автор: borovinka   
Дата:   06-02-04 18:14

Абе мама му стара, трамвай ли трябва да те сгази за да спреш да ръсиш "премъдрости" с този бащински тон ! От де толкоз енергия ?!
Намери си някоя щура любовница !
.... или се вземи в ръце. [smilie18]

Автор: ivo   
Дата:   06-02-04 21:33

Стига с това "щтракна"!!! Пише се щракна!!!

Дата:   06-02-04 22:08

borovinka - пожелания и безплатни съвети взимам само от приятели, с такива обсъждам и трамвайте и любовниците. Тук обсъжДАХ други неща...но все пак ще ти благодаря за пожеланието и съветите. Извиняваи, че се запознахме. За ЕГО-то ви явно тесен е един форум, както ви обещах, но и тук няма да има нужда от твоето участие в новопренесената стара агитката срещу мен - заблатявайте на воля. Няма да преча. Няма нужда да ми благодариш, че ви угаждам, нито да ми отговаряш.

Автор: GuruMMX   
Дата:   06-02-04 22:10

razni hora, razni ideali..

luda rabota eeej... :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна