Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EF-s lens on Canon 10D
Автор: Thor   
Дата:   23-10-04 13:54

http://www.bobatkins.com/photography/tutorials/efs-10d.html

[smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: EF-s lens on Canon 10D
Автор: TPECHAT   
Дата:   23-10-04 13:56

udri! [smilie24]

Дата:   23-10-04 13:58

да не обърка темата [smilie5] [smilie24]

Дата:   23-10-04 13:59

tc [smilie5]

Автор: Brummaker   
Дата:   23-10-04 14:00

ох..не ми се чете...дълго е..

за ко стаа дума?
гледам рязали са нещо от към края...[smilie18]

Дата:   23-10-04 14:00

тц[smilie5] тцтц[smilie5] тц[smilie5] тцтцтц[smilie5] тцтц[smilie5] тц[smilie5] тцтц[smilie5] тц[smilie5] тцтцтц[smilie5] тцтцтц[smilie5] тцтц[smilie5] тц[smilie5] тцтцтц[smilie5] тцтц

Дата:   23-10-04 14:02

rejat i udrqt [smilie5]

Дата:   23-10-04 14:03

на този му е ценен сайта ,има разни полезни съвети [smilie24] и обяснения [smilie6]

Автор: athom   
Дата:   23-10-04 14:07

Хех...тва сиромашията кви неща прави...то не че автора е сиромах де...

Автор: cooler   
Дата:   23-10-04 16:27

Thor, vijdam a i chuvam ot priateli ot foruma che si naiasno s niakoi neshta okolo adapterite, koeto me interesuva ot otdavna.Mojeshe i da si spestia dosta mangizi ako se biah svetnal po-otdavna da te pitam.Ta vuprosa mi e dali mojesh da me nasochish kum niakakvi adapteri ot Canon FD za EOS.Az biah pusnal edin post ama sega shte te pitam direktno.Govoria za lentovi kameri.Imam dostup do edin 600mm FD i iskam da go probvam s EOS1N.Znam che tozi adapter ima optichen element ama tozi koito se prodava tuk ot Hama niama da me zadovoli.Ta taka.

Дата:   23-10-04 18:15

ами ,какво да ти кажа ,по принцип на мен ми беше известно че качеството на снимката ще се влоши ,затова и си взех от най евтините адаптори ,някакви измислени и два пъти по евтини от тези на HAMA ,но преди да извадя оптичният елемент щракнах няколко пози ,и ясно си личеше че има някакъв проблем ,качеството беше адски лошо все едно че бях снимал през опушено стъкло ,когато махнах лещите от адаптора и пробвах с Canon FD 50mm 3.5 Маcro  ,резултата беше и по добър от диапозитив - така се убедих нагледно че в моя случай лещите бяха проблема ,но не виждам как дори и да купиш по скъп адаптор от HAMA качеството ще бъде по добро от това което беше при мене като пробвах без да съм извадил лещите ,доста отдавна се интересувах от тази възможност да кача FD обективи на EOS и разбрах със сигурност че съществуват два адаптора произведени от CANON EOS/FD ,като единия ( а другия е без леща за макро обективи ) е с леща и е специално за телеобективи CANON FD от 200mm и нагоре - адаптора не е бил пускан в продажба и е бил раздаден на професионални фотографи които са си биле закупили от скъпите телеобективи - на няколко пъти съм попадал на такива адаптори ,но цената на която ги продаваха най евтиния за 450US$ ми се стори неоправдана ,още повече че имах само 4-5 FD обектива ,пък и с адаптора се губи и от светлосилата -затова и изобщо не се замислих да си го купувам ,за сметка на това пък си купих един EOS/M42 и един EOS/NIKON от които съм много доволен и мога да ползувам всички обективи на NIKON от 1959 год насам ,както и всички обективи на резба на които мога да контролирам блендата и работят чудесно и на филмов EOS 5 имам в предвид за меренето ,а пък с про версията EOS 1n сигурно няма да имаш никакви проблеми за измерването ,но според мен ако си вземеш HAMA ще съжалиш че си се набутал ,аз бих ти препоръчал да си вземеш от най евтиния адаптор EOS/FD ,ако искаш да пробваш макро ,ако не ще се ядосваш че си се набутал за скапан адаптор ,но ако намериш от оригиналните адаптори правени от CANON не виждам проблем адаптора просто ще ти служи като телеконвертор 1.26 и ще си ползуваш телетата от 200mm и нагоре ,според мен по добре да похарчиш 450US$ за адаптор от колкото за някой F 1New или T90 тъй като с адаптора винаги ще можеш да си използуваш телетата даже да минеш и на цифров ,а един 600mm FD си заслужава ,пък и може да попаднеш и на други телета ,иначе ако държиш да снимаш с механични обективи винаги можеш да си вземеш Nikkor обективи и да ги закачиш с адаптор EOS/NIKON ,при тях просто ще загубиш само аутофокус-а ,а другото като свикнеш няма да усетиш изобщо неудобство , 80% от снимките ми в профила са правени с адаптор и механичен обектив а на някои даже съм писал с какво е снимано ,разходи се и ако имаш други въпроси ,по конкретно ,ако мога ще ти отговоря ,ако не също ще ти кажа какво мисля по въпроса ..[smilie7]

Автор: cooler   
Дата:   25-10-04 09:53

Dosta si izcherpatelen za koeto ti blagodaria mnogo.Ako znaeh che ima Nikkor-EOS predi 3-4 meseca shtiah da spestia 500-600 kinta, no nishto de sega dovolen shte e Junior.A opredeleno F1 new i T90 izobshto ne me urejdat.Triabva mi burz motor (6fps), a te go niamat.Za tova taka se vurtia kato maimuna.A ti ot kude go kupi toi Nikkor-EOS.Dai niakakuv link kum po- star post kudeto ste duvkali temata za da ne ti gubia vremeto. Setih se za drug variant.Kazvash che s takuv adapter niama problemi i dulgi obektivi?Oshte vednuj ti blagodaria!!!

Дата:   25-10-04 11:36

cooler ,
разгледай тези линкове

http://www.cameraquest.com/adaptnew.htm

http://www.novoflex.com/english/html/products.htm

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=search&Q=&b=0&a=65_433&Submit.x=10&Submit.y=12&shs=&ci=418&ac=

аз си взех NOVOFLEX ,просто защото е компания с традиции и от доста години е известна като такава която не прави компромис с качеството ,а пък са и германци [smilie6] ,което не значи че тези от камеракуест са по лоши ,но тъй като са ми по неизвестни реших да взема от по скъпия но с по малък риск .. а ако имах хубави телета Canon - FD и можех да оправдая притежанието им е определено бих си грабнал първия адаптор EOS/FD правен от Canon който ми се изпречи пред погледа , за мен много малко Nikon обективи могат да се сравняват хубавите Canon FD L обективи , то не че съм пробвал доста ,но тези които имам са направо крещящо добри а и на мен ми харесват и точно тях не бих заменил за Nikkor - обективи ,а този 600mm FD който имаш ако е f 4.5 направо ще е убиец и с адаптора ще стане 750mm f 5.7 ..., хмм а пък по нататък ако го закачиш на цифров 1200mm ,колко ли ще струва такова чудо [smilie11] ??? ,а и от това което съм изчел много профита използуват тази комбинация FD - телеобективи закачени чрез канонския адаптор EOS/FD за EOS 1D както и EOS 1Ds ...[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна