Автор: Thor
Дата: 10-09-04 13:47
от това което знам от собствен опит ,пазарил ( както на място така и по интернет ) съм и съм посещвал ( фото магазини )само магазини в New York ,преди няколко години доста се рових из нет-а специално за фото-магазини като търсих възможно най евтиния и сигурен магазин за да си купя неща които не намирам край мен и от всички интернет магазини които намерих из нета и след като изчетох колкото се може повече изказвания на доволни и недоволни купувачи се спрях на три - четири магазина от които два в New York B&H ADORAMA от които бях пазарил вече на място ,
третият беше из калифорния също сериозен мисля че се казва Канога (canoga ) и четвъртия беше в Chicago ,сега в New York има десетки фотомагазини които афишират страници из интернет с цени доста итересни ,но като отидеш на място виждаш разни магазинчета на по 4х5 метра разположени из забутани улички или на втория или третия етаж из разни апартаменти ,просто несигурна работа и като влезнеш в тях приличат повече на бюра отколкото на магазини и това в Manhatan да не говорим за мошенниците из Broocklyn които ти предлагат фотокамери на страхотни цени ,
но без зарядно устройство без батерия които трябва да си купиш пак от тях и то на солени цени пък и какви страшни случаи съм чел за разигравания с месеци изобщо се отказах и да си помисля да пазаря оттам нито на място нито по интернет ,така сега Adorama е също малко магазинче в сравнение с B&H сигурно 100 пъти по малък ако се погледне сградата на B&H и цените там са сравнително по ниски с около между 3-10% от някои от цените на B&H и например там си купих два адаптора като същите абсолютно същите в B&H бяха с по 15-20 % по скъпи ,
но за такива адаптори из другите фотомагазини из Manhatan забрави особенно да им се намират " in stock " ,защо ти говоря за всичко това просто се опитвам да ти обясня кое ме подтикна да избера B&H от който и купувам по интернет не само защото цените са едни от най добрите ,а защото според мен е най сигурния магазин в смисъл че имат желязна политика и най голям избор както и най добър сервиз към клиентелата си ,ето вече 4-5 години получавам списанието им ,безплатно ( естествено че по този начин си правят реклама ,но кой друг фотомагазин по света праща на клиентите си из цял свят по 100-на страници каталог ,все пак това говори и за сериозността им ),
миналата година бях там за 15-на дена и си харесах един външен HD LaCie от B&H и си го купих ,добре но два дена след това отивам в магазина на Apple в SOHO и виждам същия HD LaCie обаче по голям по нов модел и излизаше цена/Gb с около 20% по евтино ,опаковах си покупката от B&H и отидох в магазина ,само ме попитаха причината за връщането дали нещо не е повреден и без повече въпроси ми върнаха парите ,не бях се излъгал че бях избрал този магазин ,въпреки че докато не ти се случи все пак човек не е сигурен ,просто си свършиха работата ,сега това горе долу са причините за да избера B&H за да пазарувам по интернет от B&H ,най вече сигурността че няма да бъда разиграван ,въпреки че винаги можв човек да има лош късмет ,
така другата особенност според зависи в кой щат си си има такса ДДС да я наречем ,която както у нас при вас ии при мен си плащаме в магазина , в New York таксата преди година беше 8.80% предните години беше по малка както и да е ,има щати в които няма изобщо такава такса и ако си поръчаш нещо от B&H да речем нещо по сериозно за 1500$ ще си спестиш 8.80% от цената ,все пак е добре да се знае за 120$ спестени от таксите можеш да си вземеш един готин филтър или 30 филма Fuji Provia или каквото ти хареса за тази сума ,относно за връщането на стоката по интернет, политиката на B&H е ако до 14 дена не си доволен от това което си купил по една или друга причина ,нямаш проблем да го върнеш и да си получиш парите обратно -естествено това не се отнася до 100% от стоката която има в магазина но за това може да се прочете политиката на магазина - виж с такъв проблем не съм се сблъсквал за да го потвърдя от опит но не виждам причина защо трябва да е иначе ,
когато ходя в магазина разглеждам и това което продават на втора ръка и всеки път оставам приятно изненадан от факта че поддържат голям избор , добри цени и това което продават е в много добро състояние ,просто лъха сигурност за клиента а и винаги можеш да получиш отговор на въпросите които те притесняват по телефона , за северна америка имат и безплатен телефон ( е това не е сензация ,но ) ,а и ако поръчаш нещо по интернет от магазина докато си в USA можеш да проследиш пратката къде се намира във всеки момент ,хех ;)) това помага много когато някой е запален и бърза да си получи желания фотоапарат сигурно вече си го почувствувал това ,
сега около Times Square е пълно с разни далаверажийски фотомагазинчета за разни камерки дигитални сапунерки в които можеш да се пазариш аз лично незнам ако е за някоя сапунерка до 200$ може и да си я купя като знам че ще спестя 40% в сравнение с B&H и след това дори и да се развали да не ми дреме ,но ако е за нещо сериозно или по интернет не бих рискувал ,сега за това което търсиш според мен трябва да го намериш и в двата магазина както в B&H така и в Adorama в B&H ( сигурно ще го има и в други фото-магазини/еднодневки/,
но и цената ще е малко по висока ) шанса да го има в магазина е 100 към 10 в сравнение с Adorama в Аdorama ще го получиш но ще ти кажат че трябва да го поръчат и ти да изчакаш ,и това въпреки че пишат на страницата си в интернет ,че го имат "in stock", това са особенности но трябва да се вземат в предвид ако не си на място там или си за малко в USA или си за малко в New York и в това отношение B&H нямат равен магазин особенно ако търсиш специализирани фотомагии ,сега ще се разровя и ще намеря адресите на няколко магазина в които съм бил и имат сравнително евтини цени в New York ,но аз не бих пазарувал от тях по интернет ,може би не обичам толкова да рискувам ,иначе на място ми се сториха симпатични ,
няколко пъти съм купувал от B&H по интернет и до сега несъм имал никакъв проблем даже колетчетата простигат за 5 дена а не за 7-10 дена както обявява B&H ,хех за една джаджа 5х5сантиметра пращат кутия 30х30х40 сантиметра ,колкото и да не съм USA-"fan" ,не мога да си изкривя душата ,кефи ми че си вършат работатата с професионализъм ,а че от друга страна в New York се намират най големите мошеннически фотомагазинчета е отделен въпрос та общо взето това ми е мнението по въпроса ,а твоите приятели ако ходят в New York,
няма да е зле да отидат на страницата на града там има ,карти на града ,карти на метрото ,карти на забележителностите ,на музеите ,най добре е да се движат с метро става адски бързо в сравнение с такситата с които може да се моташ понякога с часове ,има карти за по един ,два и за седмица за градския транспорт които са много удобни/изгодни за човек който иска да разгледа добре града ,..та ако имаш по конкретни въпроси питай и ако мога ще се радвам да ти помогна ,то това май стана за писмо по майл-а ама пък може и някой друг да му е интересно ;))
Публикацията е редактирана (10-09-04 17:41)
|
|