Автор: Феникс
Дата: 22-07-04 15:32
Та значи какъвто съм си карък, освен, че не мога да намеря свестно ателие, изглежда съм попаднал на единствения дефектен Олимпус Мю2 на тоя свят.
Както вече писах - преди няколко дни взех тая въшка от Техномаркета, да имам още едно апаратче за обща употреба. От Амперел е, с удължена 2-годишна гаранция, абе слънце дето се вика...
Обаче - като изщраках 12-те пози на филмчето AGFA Vista 200, което беше в комлекта, и като видях какво е станало, направо ми се доплака. Преекспонирано филмче, преекспонирани снимки. Обработвани са на препоръчано и проверено място - не вярвам да е от ателието. Филмчето е немско, 2007г., ISO 200. Фокусът на снимките е перфектен, проблема е само в светлината.
Сърцето ме заболя. Снимките са правени следобяд, вечер и привечер, както на слънце, така и на плътна сянка, така и вътре в стая на светкавица. Сгради, хора, коли, животни, цветя - всичко е прекалено ярко. Хората са направо юноши бледни. Даже на 1-2 снимки има лека бяла мъгла, все едно са правени с някоя Скина. Лошо ми стана.
Имам основно понятие как се снима, не вярвам от мен да е нещо, значи остава апаратчето нещо да не е наред с оптиката/електрониката? Или DX-кодинга да не разпознава филмчето като хората и да е пуснал дефолтното 50 АСА, което да е осветило всичко? Още нещо ми направи впечатление - звукът при снимане на ярко слънце и в тъмна стая е АБСОЛЮТНО ЕДИН И СЪЩ, т.е. не се чува по-бърза скорост на слънце и по-бавен затвор на тъмно. Това нормално ли е?
Моля ви споделете опит, че ако похабя тези 3 ленти Фуджи 200, които взех, просто съм мъртъв.
Благодарности на спасителите!![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (22-07-04 15:44)
|
|