Автор: muu
Дата: 14-01-06 18:07
понадоло има поста на кирилица...
благодаря на джьмбо...
ima6e edno vreme takava rubrika vuv vesnik stur6el... dnes si q pripomnih otblizo.v digitalnata konica sre6tu pilonite na ndk.minalata sedmica vidqh 4e predlagat usluga skenirane na film i zapis na cd.bqh vzel edna konica da si probvam noviqt nikon F2 i re6ih da gi probvam,ako stava bi me oblek4ilo s skeniraneto na ogromniqt mi laika arhiv.vzemam si diska zna4i i u4tivo mi predlagat da si go razgledam dokato mi klasirat filma,ok,ama na vsi4kite kadri nqkakva 4erta otdolo.pitam dali q ima na filma/nqma q/i edno devoi4e kazva ne,tova e pra6inka az si poznavam skenera?!? ok, slu4va se .kazvat da 4akam 5 minuti 6teli da go preskenirat i mi pribirat filma.4akah 30 min.no ne za tova sa ditirambite.pribiram se i otvarqm kadrite v 6opa...4udo na 4udesata 5 mp skan v tif,prili4en cvqt,re6avam 4e mai stavat i vdigam na 100%.ujas!!!stra6en piksel,kato pre6arpvan jpg...kazvam si takava im e ma6inata ama 6te pitam,ta da znam vse pak.ina4e sam dovolen ot printovete im ,kopiram pri tqh 25x38 sm ot digitalkata i stavat savsem prili4ni.
ta minavam dnes da pitam taka li izlizat skanovete po princip ili ima nqkoi sharpen po uslovie koito e skapal rabotata i popadam na su6tata hubavica.daite vika diska taka ni6to nemoga da vi kaja.davam ,puska na komputera i kazva:a, pomnq az go skenirah ma filma be6e mnogo tumen.breh. vadq filma ma toi ne e tumen i si e ravno eksponiran....tq kazva :tova ne vi e problem na komputer po4ti ne se vijda ,a na kopie do 20 x 30 voob6te nqma da go ima.breh , az zna4i sum idiot.gledam tq otvorila snimkata v nqkakuv maikrosoftski ofis ...leko vzeh da se iznervqm.ne sum hodil da se karam ,ili da iskam da mi skenira filma treti put!prosto iskah da pitam taka li im izlizat skanovete!da znam ,za6toto za mene takiva ne vur6at nikakva rabota.ne mi e za 15te leva deto sam im platil...ta kazvam i : da go otvorime v foto6op i 6te vidite...otvarqme ,digam na 100 procenta i ad!a devoikata produljava da mi govori 4e ne bilo problem. za vas kazvam i ,moje i da ne e no az rabotq za pe4at i podobno ka4estvo ne me topli,a tq mi kazva 4e govorq gluposti i tova deto sam gledal bilo prosto prevu!na 100% tiff v fotoshop!
e , ne sum o4akval koi znae kakvo ka4estvo ,no da mi obesnqvat 4e nqkakuv boklue e super i az ni6to ne razbiram e prekaleno!az takiva prevuta poslednite 15 godini gledam i obrabotvam vseki den,vse pak taka si vadq hlqba.
sigurno menajera na firmata 6te kaje 4e e mnogo trudno s kadrite.da ,taka e! no kadrite stavat takiva kakvito gi napravqt rukovoditelite...
ta taka. aman ot obslujvane... tamun se zaradva6 na ne6to i te vzemat ta se oserat.jalko....
pusnal sam kadro v profila:
https://photo-forum.net/i/256983&USER_ID=10448
ima 100%krop i cql kadar...
Публикацията е редактирана (15-01-06 19:12)
|
|