Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Телеметрична тема #02/06
Автор: юнга   
Дата:   09-01-06 12:30

И тази седмица няма да мине, без да си погъделичкаме телеметричните мераци.
Както и преди, каква да бъде темата казвате Вие.
Например някой който живее и работи в България е решил да си купи нов телеметричен апарат, но не му достигат спестяванията за Leica.
Естествено е да попита, каква би била алтернативата в този случай, тоест, какъв нов телеметричен да купи и с него да дочака Leicа денят?
Марка, ситема, модел, цена?
И понеже става дума за покупка на ново, то нека възможните алтернативи - употребявани апарати, да обсъдим някоя друга седмица.

Отговори на това съобщение
 Re: Телеметрична тема #02/06
Дата:   09-01-06 12:53

Погледнах да видя какво се предлага в B&H и Camera Quest. Накратко следните тела:
Rollei 35RF - $499.95
Bessa R - $299.95/$249 Cameraquest/
Bessa R2A - $599
Bessa R2C - $699
Bessa R3A - $549.95
Zeiss Ikon - $1617
Bessa T - $ 185 Cameraquest

Автор: Samadhi   
Дата:   09-01-06 13:58

Продължавам на Канонета - ще събирам пари да си купя Лейка[smilie3]

Дата:   09-01-06 14:30

То и аз мога да си карам на някой Зоркий, ФЕД или Киев, имам и една Яшика, но мисля,че като идея не е лошо и е съвсем постижимо да се вземе някоя Бесса. Имаме си и стъкла, та трябва да се прецени каква да е Бесата? М байонет или резба лайка? Например. По-добре ли ще е, с оглед на това, че ще се гони крайна цел Лайка, да се вземе Бесса с М байонет и преходник за лайка резба?

Автор: volokin   
Дата:   09-01-06 14:44

Беса Р е евтина, макар и с 39-резба. Има достатъчно добри обективи, дори май асортимента е по-голям, особено откъм широкоъгъкните които предлага Фоигтлендър. Освен това М-версиите само заради актуалността им относно Лайка М са по-скъпи. Освен това има и адаптори от 39 на М-байонет. Беса Л, Т и т.н. не бих им обърнал внимание, особено Л е доста пластмасова. Това са камери предимно за ултра-широко. поради което не случайно визьорът е изпуснат при тях. И все пак от Т и Л предпочитам Т-то.
Според мен един човек който има пари да си купи някаква дигитална сапунерка от порядъка на няколкостотин евро, една Беса Р е в пъти по-добро решение, всъщност сравнение изобщо не може и да става. Мился Бесата е много достъпен апарат дори и за Българина с изтънял джоб.

Дата:   09-01-06 15:31

Мислим в сходна посока с теб Volokin.
Bessa L, както се вижда, изобщо не е класирана, като дори не помислих колко и е пласмасата.
Тя не е телеметрична, а със скално мерене, ако мога така да се изразя, сиреч, по-съвременна Смяна.Не виждам, поне като я гледам на снимка, как може да и се сложат едновременно и визьор и едно от онези далекомерни устройства за смяна, та да стане полу риба, полу рак. При нея се разчита на широкроъгълни обективи, при които след 1-1.5 м всичко е с приемливо качество, но не това търсим ние от нашите телеметрични фотоапарати.
Колкото до Bessa R си пак прав, но цената на адаптера изравнява цената с другите R,ако не знаехме,че и за тях ще ни трябва адаптер, за да използваме старите си руски обективи, които никак не са лоши.
И тази Bessa R наистина е достъпна за "Българина с изтънял джоб", защото, благодарение на Партията, нейните помощници и правителството й, аз например прилагам следния финансв план за сдобиване с нова Bessa.
От първи Януари,се мъча пуша вместо 3 по 1 един пакет цигари.Цената на 3 пакета стари е 4.20 лева, а един пакет от новите е 2.50. Разликата за мен е спестена и един път седмично се внасят 12 лева в една сметка.
Това в края на годината ми носи една нова Бесса, а може би дори със обектив, а не смо тяло.Зависи от курса на $ в края на годината.

Автор: 6traka4a   
Дата:   09-01-06 15:46

Да живее Партията!!!
А иначе -- колко ли струва една М4 настаро?
http://80.236.77.152/leica-ori.htm

Дата:   09-01-06 19:13

Май не е евтина и тази 4ка. Погледнах тук таме, но цените варират и са все едни такива...

Автор: mus   
Дата:   09-01-06 20:34

Ааа Юнга,т`ва с цигарите и аз си го мисля.......ама пусти навици[smilie7] [smilie7]

Тая Bessa R съм си я харесал от доста време,и обективите наистина са по-достъпни.......ма време има за всичко[smilie21] [smilie21]

Автор: stenly   
Дата:   09-01-06 21:13

бесата е супер.Не знам дали си струва човек да дава толкова много пари за лайка при положение че тази камера е индентична .Е лайката е престижна но върщи абсолютно същата работа.Обективи м39 бол и ефтини и скъпи .Аз си ползвам старите руски стъкла и засега нямам по големи амбиции.Само универсалния руски визор не ляга добре в гнездото на бесата и хлопа- затова не мога да си ползвам 135мм.Другото което установих е че визорът на и освен 35,50,75,90 може да си използва и за 28мм обектив-не е точно но в 90% от случаите върши работа.
Абе много съм доволен от тази си придобивка

Дата:   09-01-06 21:24

stenly, я раздуй малко за Бесата и дай някоя снимка правена с нея.
Колкото до визьора, той си хлопа не само на Бесса, но трябва да има някаква цака.
След около година намалено пушене, ще правим клуб Бесса с теб, а до тогава може и да сме повече.
Гледам и Минолта Дуалскан IV падна под $200 нов,та Волокин да не се притеснява, че може да се посегне към дигитална сапунерка.

Дата:   09-01-06 21:43

ааа.. НА зоркия и на киева не хлопа .ще дам снимки ама ми свърщи Ч/Б-я проявител и съм сабрал 10-тина филма в очакване.Даже съм снимал и едно тестче на руските стакла 28,35,и50лз,50/1.5,Ю8 50/2,85/2,135 и 35 skopar

Автор: piktor   
Дата:   09-01-06 22:01

ще минавам на телеметрична камера, май се ориантирам към Беса Р, но виждам че ebay.de има и Лайки тела за същите пари като Беса. А оптиката на Беса Р става и на Лайка.

това ме раздвоява или по скоро ме кара да мисля че пропускам нещо важно в избора си за което по късно мога да съжалявам...

какво мислите вие?

Автор: gecko   
Дата:   09-01-06 22:06

Хубаво си говорите тук за Bessa. [smilie7]

Едно от най-добрите места за черпене на информация за тези апарати естествено е съответния раздел на rangefinderforum Доста ценна информация може да бъде почерпена от там, и то от хора, които ползват такава техника.
И аз съм хвърлил око на такакова апаратче, живот и здраве ще си го взема някой ден заедно с един Ultron ... а по-нататък може и с 15mm да пробвам [shtrak]

Дата:   09-01-06 22:13

какви лайки за тези пари[smilie10]
само някое федче маскирано като довоенна лайка можеш да вземеш

Автор: Samadhi   
Дата:   09-01-06 22:14

Contax G2 май се намира за 500$

Дата:   09-01-06 23:02

Не е лош контакса, но за разлика от изброените по-горе апарати, за него стават само контакс обективи.Сигурно има адаптери, но явно байонет М е предпочитаното нещо при съвременните телеметрични апарати заедно с лайка резба.
Освен това, говорим за покупка на нов апарат,а контакс е вече само на старо.

Автор: explorer   
Дата:   09-01-06 23:15

И аз имам такова руско визьорче, на моята Беса не хлопа:

[URL=http://img146.imageshack.us/img146/7450/voigt41vd.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/tetf3367.JPG
http://img146.imageshack.us/img146/7450/voigt41vd.th.jpg
[/URL]

[smilie5]

Дата:   09-01-06 23:36

Като си говорим за Контакс с/у Фойгтландер, аз на времето като купувах Бесата много ми се искаше Контаксчето, но тогава реших, че е твърде скъпо за мен. Сега вече тялото е на поносима цена (2-ра ръка), но обективите са все още сравнително скъпички... но може би някой ден и такова бих си взел.

Ако някой досега не е снимал с телеметричен апарат, бих препоръчвал първо да си поиграе с един Зорки... 4 например, за да се увери, че наистина иска телеметрично апаратче. Телеметричните апарати не стават за всичко, аз бих казал, че са за фокусни разстояния до 50мм (въпреки че имам и 75 и 90мм обективите за Бесата), т.е. за пейзажчета и примерно улична фотография - с по-големите обективи се фокусира трудно, ако нямаш много остро зрение. В това отношение Контаксчето има един голям плюс - автофокуса!

Дата:   09-01-06 23:43

Наскоро четох,че в 80% от случаите се използва 50мм обектив. За моя изненада, след него се нареждаше 90мм и едва на трето място, малко по-широкия 35мм. Искаше ми се за обективите и за това как и кога се използват да запълним една друга, нова тема, но вече е станало дума, та можем да обсъдим и това.

Автор: athom   
Дата:   09-01-06 23:43

Еееех таз Бессаааа...

Мъка, мъка...

Дата:   09-01-06 23:46

Аз например най-много ползвам 28мм и 12мм... даже може би ако трябваше да избера един-единствен обектив за Бесата, може би щеше да е 28мм. Но то си зависи човек какво снима.

Дата:   09-01-06 23:52

Заради самото любопитство explorer,или както казват клюкарите, не че ни интересува, но добре е да се знае.
Какво най-много снимаш с 28мм?

Дата:   10-01-06 00:00

Пейзажчета... но иначе става и за други неща, даже и за моделки:

[URL=http://img237.imageshack.us/img237/3622/28mm6ey.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/ngbi4040.JPG
http://img237.imageshack.us/img237/3622/28mm6ey.th.jpg
[/URL]

Е, за предпочитане е все пак да не се стига до там.
[smilie5]

Дата:   10-01-06 01:22

Ето едно добро предложение за Бесса и обективи на $300.
http://www.rangefinderforum.com/forums/showthread.php?p=197297#post197297

първа  назад  1  2     всички  напред  последна