Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EOS 300D vs EOS 10D
Автор: msld   
Дата:   19-11-03 01:44

http://www.cps.canon-europe.com/articles/article.jsp?article.articleId=60003

ofitsialno ot sayta na canon europe

Отговори на това съобщение
 Re: EOS 300D vs EOS 10D
Автор: machine_head   
Дата:   19-11-03 08:00

ползвай отдясно "Вмъкване на линк"

Автор: PolarBear   
Дата:   19-11-03 08:27

msld, благодаря за линка, прегледах внимателно материала.

Като се има предвид кой е интервюирания, нищо изненадващо в отговорите. Започва да ми се струва, че мечтата за DSLR на цената на SONY 717 (хайде, нека да е 828) прилича донякъде на приказката за Пепеляшка, където каляската става отново на тиква твърде бързо...а happy end-ът се полага само на приказките.

И все пак тъй като наистина идеята за 300D още сериозно ме занимава, може ли някой да сподели мнение по следните въпроси:

1. Какво мислите за трайността на пластмасата на обектива (откъм деформации);

2. Освен предлагания специално конструиран обектив може ли да се ползват и други, какво по-дългофокусно нещо е приложимо?;

3. С какво би могло да се снима в макрорежим?

10x.

Автор: Ivan_A   
Дата:   19-11-03 09:10

1.Никакви проблеми с пластмасата - ще ти омръзне преди появата на проблеми.
2. Всички налични EF обективи.
3. С макро обективи - 50,100,180мм на Canon и много други - Sigma, Tamron ...

Аз съм с 10D - когато го взех-мерак!-нямаше 300D - сега бих взел 300D - за моите нужди не ми трябва 10D,а за разликата в парите - качествени обективи!

Сменил съм много камери - не защото са били лоши. Омръзват ми бързо и съм податлив на реклами ...
Canon F1/old/- цели 7 години бях с него!

Публикацията е редактирана (19-11-03 11:21)

Автор: msld   
Дата:   19-11-03 11:59

canon f1 e jeliazna mashina ..polzvah takuv predi 15 godini..

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-11-03 13:19

Въпросът с пластмасата по пътя на светлината за мен е принципен...ако можеш бягаи от нея ВИНАГИ, тя и като нова не е стока. Не случаино разликите в цената за един и същ обектив, като външни параметри /а другите..ги крият/вече е в хиляди..ако някак си приемем, да има 1 опт. елемент от пластмаса /защото друго рядко предлагат/, то е глупаво почти всичко да е от нея. Изключения само ако човек хич няма пари, или просто трябва да влачи техниката по много байри или бардаци.Оптиката трябва освен да е добра, да е и дълговечна, за съжаление тя е като старото вино между лъскавите ментета. За съжаление, пазара извива ръцете на всички и дере здраво кожи - EOS 300D, 10D,1Ds ..от 2 до 17 хиляди..все със EF, а само последният си има всичко на ниво, ако изключим разточителния и обемен дизайн.
300D е предвиден само за заможни дилетанти. Това което са му спестили спрямо 10D, не е за да стане много по-евтин, а за да стане по-временен. Освен това "супер" обектива му...си е само за него. Добре, че матрицата е почти същата, и всички други EF обективи стават и за него.
10D е по добрият вариант, въпреки , че тези евтини иначе екстри /за сравнение серията филмови EOS/ тук излизат с хилядарка отгоре.
Повече от десетилетие снимам със старите канони FD и все-повече ги заобичвам /без серията T/, така е и при другите фирми. Найстина Канон добре са задоволили ниският клас любители и просто снимащи, със серията G, но при дигиталните SLR има още много какво да се желае (въпреки, че са заслужено и обяснимо пред конкурентите си).
msld - да, canon f1 е желязна машина, а има ли неин аналог при новите апарати?!?

Автор: boni   
Дата:   19-11-03 13:40

Chetete novia broi na sp "Computer" - izliza sled okolo 1 sedmica.Tam doc Abadjiev e napravil mnogo interesen test na D300 VS Fuji diapozitiv 100ISO.Napravil e kropove do 70x100sm i e interesno da se vidiat rezultatite.Az veche gi vidiah i sym vpechatlen.

Автор: pinko   
Дата:   19-11-03 13:48

So is the EOS 300D body actually lighter than that of an EOS 10D?

Yes, 30% lighter and 16% smaller. That's been achieved partially by using a polycarbonate skin (or engineering plastic as we call it) instead of metal as in the EOS 10D. That makes it a little bit noisier as well due to the sound absorption properties. The sub-chassis of both cameras are magnesium alloy though.

Виж последното изречение. Всички движещи се елементи и на двата апарата са окачени на рама от магнезиева сплав. Само "облицовката" на 300Д е от поликарбонат, ама аз не възнамерявам да чупя орехи с него, за тая цел си имам Никон Ф2.
Братовчед ми кара Рено Еспас, и то е с метална рама, всичко останало е от фибростъкло, въпреки това си е много стабилен автомобил.

Апропо, сега си кореспондирам с едни руски фотографи, които са успели да качат фърмуера от 10Д на 300Д, оказало се е, че единствената разлика между двата апарата е софтуерна (с изключение на материала на корпуса и дизайна). Даже буфера в 300Д бил същия, след ъпгрейда и той можел да снима до 9 кадъра в серия.

Което, като се замислиш, не се случва за първи път - разликата между мобилните телефони Сименс SL45 & SL45i(втория поддържа Java) също е само и единствено във фърмуера, докато разликата в цените им беше над 40%
Аз си взех по-евтиния и за 30 лева едни магьосници ми го ъпгрейднаха, и досега ми служи вярно...

Това за софтуера явно е направило впечатление и на Фил Аски, виж какво пише:

The EOS 300D's plastic body is just one of the elements used to reduce the cost of the camera, others include the use of a pentamirror in the viewfinder instead of a pentaprism, a reduction of features (although I feel that much of this is simply firmware crippling) and a shifting of manufacturing from Japan to Taiwan. Additionally Canon say that they have altered the production process of the CMOS sensor to reduce costs.

Публикацията е редактирана (19-11-03 14:02)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-11-03 14:53

boni - тя матрицата е почти една, а може и еднаква (според различни източници) /10D пуска малко повече в RAW, а пък контрастта и sharpen в 300D са завишени/настроиките и и управлението и скоростта на процесора е различна. Тези тестове могат да сравнят всичко друго, но не и 300D и 10D./ако са с един и същи обектив/, защото ще сравнят само някакъв резултат, а не и как се постига.
Вероятно разликата в скоростта на процесора и механиката са причина, 300D да е програмиран така, иначе и ние и руснаците "пържиме" и процесорите на компютрите наред, на своя глава..а това дали е правилно, и дали наистина отвътре Duron 750 и Duron 900 "са еднакви"...е вече експертно мнение и по-скоро фирмена тайна.
Доста е дразнещо, вариантите за автофокус и светлозамерване да са заложени само в "автоматичните програми на апарата", то не е до пари, то е до насоченост към точно определен тип потребители, като на по-взискателните се отнема възможността да си правят снимките, както са свикнали и както трябва "предпазвайки ги от грешки?!?". Мразя машина да ми ограничава творческата свобода, нали сме "венеца на природата" уж, най-малко си плащаме...а и този, широкия обектив за 300Д, много гот, но да става само за него..дори на 10Д да не става /при една на размер матрица?? Тези разлики в механиката са чисто търговски трикове./че апарат се чупи, сменя а оптиката остава. Да не се жени човек за апарата, поне да му даваха гаранция като на Leica...но мисля, че в "необявените" параметри влиза точно това - средна стока обектив, и ненадеждна механика. Те хората от Канон не го казват, но не го и крият..просто са намерили такава ниша, и апарат за такива пари. На запад консумираш, омръзва ти преди да се счупи и хвърляш като новото ти хване очите...но тук, тук или избираш доброто от "втората евтина ръка" на запада, или се натягаш и си снасяш за надеждна техника. И в двата варианта не си застрахован от...кофти номер. Доколкото знам, единствения 1DS продаден у нас, е на ...ремонт.

първа  назад  1     всички  напред  последна