Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 За снимките на доц. Абаджиев
Автор: J0R0   
Дата:   25-05-04 17:49

Можете да споделяте мнения или да задавате въпросите си тук.

Отговори на това съобщение
 Re: За снимките на доц. Абаджиев
Автор: Steki   
Дата:   25-05-04 17:51

a kade da widim snimkite?

Дата:   25-05-04 17:55

Линка за представянето е на 1-а страница.
Но ще го копирам и тук:
http://www.photo-forum.net/?TEMPLATE=presentation_pa1

Автор: pinko   
Дата:   25-05-04 18:11

Жоре, оправи правописа беее...той Моби Дик пише така, ама все пак не е правилно...[smilie5]

НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МОЙ ПРЕДСТАВИ

кво е това и-кратко, внимавайте повече[smilie11]

Автор: borissov   
Дата:   25-05-04 18:14

Снимките са чудесни, естествено, но имам една малка забележка - грубата правописна грешка в заглавието ("мой" вместо "мои"). Подобни грешки (за съжаление) са доста често срещани във форума и коментарите на почти всички юзъри, но определено на толкова видно място не би трябвало да ги има...

Дата:   25-05-04 18:23

Sorry, оправено е вече

Автор: Steki   
Дата:   25-05-04 18:31

Strahotni sa!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-05-04 19:00

Снимките са чудесни и разнообразни, поздравления!
Един въпрос: Защо напоследък е толкова модерно да наричаме художествената фотография - артистична? Това световна тенденция ли е, или значението на думите се изтърква с времето? Или пък е опит да разделим нещата вътре в самата художествена /art/ фотография? Думата "артист" означава препредаване, препредаване на реалността или нереалността през призмата на друг човек/хора, включва селекция и интерпретация като задължителен елемент. Найстина, и занаята на артиста не е лесен, а искрата рядка..и почерка неповторим.. но все пак не е уникален - както и този на фотографа. Убеден съм, че и най-добрата фотопостановка не може да се мери с реалността, и трудностите, виждането и професионализма на фотографа репортер, портретист, пеизажист, натуралист са много по-големи, както и успешните попадения.
Твореца е един. На света има всичко - щом ни е влязло в по някакъв начин в обектива, сетивата..оттам във фантазията. Каквото и да правим, да пренареждаме пъзели от снимки в сложни колажи - видими и невидими, да ги променяме с химия или числа, ние просто можем да смелим донякъде идеята, преди да я покажем на елитарна или масова публика където тя ще се възприеме взависимост колко е завоалирана или оголена - а това всичко е въпрос на егоцентризъм, на мода...и съответно на омръзване.
Наистина живота ни е станал много скрит - като лицето на артиста под пластовете от грим, но всяко време и епоха си имат своите лица, събития, идей..които са значими и са плод само на това време. Това според мен е истинското предизвикателство. Колкото по-рядко се виждат и намират - толкова по-сполучливи ще са попаденията и търсенията на автора.Тук според мен е истинското място на художествената фотография - била тя оценена или пренебрегната, модна или забравена.

Автор: 5ko   
Дата:   25-05-04 20:19

Семафорът е просто размазващ!
А това след него Христо Фотев ли е ?

Автор: pabadjiev   
Дата:   25-05-04 20:37

Да, Христо Фотев е.

За техничарите бих искал да добавя, че над 80% от снимките са направени с 5 Мпикселен HP Photosmart 945. Останалите с Практика, Зорки, Хаселблад и Ролайфлекс

А за "мой" моля, не винете организаторите! Грешката е моя - натиснал съм грешен клавиш...

Автор: 5ko   
Дата:   25-05-04 20:53

[smilie24]

Автор: asklep   
Дата:   25-05-04 22:46

Повечето от фотографиите са чудесни ! Просто човек може само да се учи на художествен усет от показаното тук .[smilie24]

Автор: BoneCollector   
Дата:   25-05-04 23:04

И на мен много ми харесаха !

Автор: lava   
Дата:   25-05-04 23:46

Чудесни кадри, но наистина светофара е незабравим! . Толкова майсторски е предадено усещането за движение, за влак, за пътуване.

Автор: junior   
Дата:   26-05-04 01:54

¨Nevinni niama¨[smilie24]

Автор: msld   
Дата:   26-05-04 02:21

May na edin kadar vidiah Krastan Diankov?

Автор: scuba_d   
Дата:   26-05-04 03:06

Izklijchitelno ydovolstvie mi dostavixa!Moga da kaja-nezabravimo vpechatlenie ostavixa v men.
Radvam se che bjaxa spodeleni s nas.

Автор: arakinixon-cie   
Дата:   26-05-04 03:40

аз харесвам три работи, изглежда са по-стари.
нещо "еволюцията" на автора към "художествената фотография" не ми уйдисва на критерия за "художественост".
тyй то.

Автор: pabadjiev   
Дата:   26-05-04 09:02

На MSLD. Да, Кръстан Дянков е.

Автор: Mesechina   
Дата:   26-05-04 09:46

Семафорът е наистина невероятен. Такава динамика, направо потъваш в нея, усещаш как се движиш с бясна скорост!
Страхотия!!!
И другите са хубави разбира се.

Автор: dpa   
Дата:   26-05-04 10:13

Поздравления за прекрасните фотографии!!!
Пожелавам на автора много здраве и
творческо дълголетие!
[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Zigi   
Дата:   26-05-04 10:50

По повод на снимките на уважаемия доц. Абаджиев: Не бих могла да отрека хубавото. Да - хубави са! както много от хората тук са впечатлени от снимката със семафора, така и аз - въздействаща е.
Но,..позволете г-н Абаджиев да кажа две думи, за които навярно някои хора тук, ваши приятели биха ме осъдили. В представянето си сте се описал така прекрасно...творец, невероятен, добър човек, така разбиращ и подкрепящ студентите си! Господи, как да не се влюбиш в този човек! Но...,позволете г-н Абаджиев да си позволя да опресня паметта ви - спомняте ли си как "безпристрастно" сте оценявали някои свои студенти? Как на "драго сърце" сте склонен да предадете знания и опит? Как направлявате нечия съдба воден от твърде далечни на фотографското изкуство доводи и недопустими емоции и пристрастия? Казвате, че: "техниката съвсем не играе главна роля във фотографския театър". Чудесно казано :)
А дали не точно техниката, но средствата, с които тя се придобива играе важна роля във вашия театър, г-н Абаджиев? Май да си беден, талантлив студент, който не използва камера за 2000$ не е достатъчно... дааа... таланта явно не е достатъчен, за да бъде допуснат някой в гилдията!

За тези, които четат възмутени изказването ми:
Господа. И дами.
Не се крия и стоя гордо зад името и словата си.Не говоря за себе си, и не бързайте да видите какви ли снимки има тази, която дръзва да говори така. Да, зная какво представляват моите снимки. Но не за тях става дума. Хората, които уважаемият доцент се опита да отклони от пътя, са оценени. И не от мен, а от хора, които са достатъчно разбиращи, знаещи и можещи. И хора, които се ръководят не от банковата сметка, а от таланта и потенциала, който виждат.
Дали ще допуснете това изказване във форума? Иска ми се хората да знаят. И да видят обратната на лъскавата страна.

Чиста ли е съвестта ви доцент Абаджиев?

Автор: asahi   
Дата:   26-05-04 11:24

Абе, Зиги, що се косиш? Човек има ли си вътрешна убеденост да чувства и прави нещо не П. Абаджиев, ами никой не може да го отклони от пътя му. Има толкова много места и начини да се учиш и усъвършенстваш, има толкова много места, на които могат да те оценяват и да търсиш изява. А за професионалната работа и професионализма въобще получаваш оценката си директно на пазара - бил той за изкуство или реклама.
И за какво ти е да си в гилдията? Интересно ми е да чуя мнението ти.

Автор: BONI   
Дата:   26-05-04 11:30

Zigi ,neshto ne govorish konkretno v sluchaia .Az nishto ne razbrah ot tvoite dumi.
Za kakvo otklonenie govorish? Govori konkretno za sluchaia ,za da moje doc. Abadjiev da ti otgovori.Na takiva neiasni podmiatania toi edva li shte ti otgovori. Kaji kakvo tochno se e sluchilo ,za da moje shoveka da ti oponira po niakakyv nachin,inache stava kato prikazkata za sestrata.

Автор: Zigi   
Дата:   26-05-04 11:39

Asahi, абсолютно съм съгласна с теб. Човек, щом си го има отвътре, и Господ не може да го спре, и не гилдията ще му даде хляба. Но не се стърпях да привлека вниманието на хората към определени действия на П.А. и опита му да отклони човек от пътя... Както казах: оценка от знаещи, можещи и разбиращи хора бе получена. Но това не омаловажава проблема, нали? Щото ако някой е успял, то друг след като го попари такъв като Абаджиев може да няма силата да продължи да се бори..сам!

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна