Автор: jester
Дата: 15-02-05 14:13
Вчера се сдобих с батери грип за 20Д-то. Дълго умувах преди да пристъпя към тази инвестиция, понеже много лоши неща четох за него. Но две неща ме накараха все пак да се хвърля:
- имам големи длани - като го хвана 20Д и кутрето ми остава да виси във въздуха под него. Страшно неудобно, особено като му сложа светкавицата и натежи в горния край.
- пак заради светкавицата - като е отгоре на апарата, не мога да си го увися на врата, защото се килва непрекъснато напред.
Грипчето реши тези ми проблеми, като ми добави и прекрасното удоволствие да имам вертикален спусък и другите прилежащи на дясната ръка контроли.
Първото, което проверих е дали ляга плътно и стабилно към тялото - положително!
Тествах го по различни начини, като последният тест беше 580ЕХ отгоре и 400г обектив отпред (нак-тежкото ми снаряжение засега), а аз го държах вертикално само за грипа - не помръдна. Т.е. останах доволен и си отдъхнах.
Още не съм му пробвал магазина за 6 АА (или R6 по БДС) алкални батерии, както и не съм имал възможност да потвърдя или да отхвърля другото основно оплакване, че при много такива грипове има някакво ненормално източване на батериите. Засега всичко е нормално.
Иначе наистина е пластмасово изделието, само площката, върху която ляга тялото е метална, но може пък и да е за добро, защото и така доста натежава целият комбайн.
Това е засега, ако имате въпроси, питайте!
|
|