Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Писах 5 на снимка за ... 6!?
Автор: Ivan_A   
Дата:   28-10-03 21:23

Писах 5 на снимка, която по всички правила заслужаваше 6! И ще се опитам да се обоснова:
Тя е технически без грешка!
Наситена , майсторски заредена е с е с чувство!
И другите работи на автора са много добри! /т.е. не е “случайно попадение”/

Липсва ли и й нещо? Да – многоплановост, многозначност, загадъчност, приказност.
А те са по-важни от другите й технически достоинства!
Поне за мен е така! Така “чувам” гласа й.

Със същия висок критерий ли съм подхождал винаги досега – не! Само за най-добрите! Писал съм доста лесни 6-ци...

/само 2 от моите снимки са на ниво в съответствие с тези мои критерии, а те са доста назад в рейтинга./

Може би не съм прав!?

Коригирайте ме с 6-ци за тази снимка!!!!!!!!

/Или с обосновани мнения! Става дума за снимка на жена, хубава.../

Отговори на това съобщение
 Re: Писах 5 на снимка за ... 6!?
Автор: white_man   
Дата:   28-10-03 22:21

Snimkite na Borisov sa hubavi i s ideia.Snimkata za koiato govorish syshto e mnogo vazdeistvashta.
Obshtoto mi vpechatlenie obache e che dori i na monitora se vijdat niakoi neshta,koito govoriat za izpolzvane na ne tvyrde visokokachestvena tehnika pri zasnemaneto.
Ima stranno progoreni mesta po snimkite.Na tazi za koiato stava vapros sashto.
Borisov s kakvo snimash ,struva mi se che si habish talanta s neshto niskokachestveno.

Автор: lukcheto   
Дата:   28-10-03 22:27

Поставил си оценка, обосновал си я, защо 5 а не 6 няма значение, все е положително отношение към това което е сътворил Бориссов[smilie5] Доколкото го познавам за него е по-важен факта, че си написал мнението си за снимката, отколкото поставената оценка![smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-10-03 23:12

Ivan_A - многоплановост, многозначност, загадъчност, приказност. Според мен не са задължителни за всяка снимка, дори приказност - реализъм, загадачност - разкритие си противоречът. Фотографията е пъстра амалгама, може да е много добра, ако има много добре разработен един елемент, или да е съвкупност от различни. Не е задължително комбинация от всичко възможно - , захар , карамел и т.н. за една добра гозба,ако съм те разбрал правилно. Днеска помислих, как би изглеждала добра снимка по песен, и почнах - да включва МНОГО от песента, което е невъзможно, трябва да се намери есенцията, 1 нещо според мен, /снимката е доста ограничено и краино пространство, което е и силата и/ е ако и в песента го има точно този акцент де.
А за различния аршин, дето си оценил, мисля, че няма лошо, нали си се обосновал, а дистанцията от 5-6 не е огромна. Ако преди това си поощрил с оценка нещо на някои начинаещ, какво лошо има? А за потъването на някои снимки - не можахме да го решим този проблем, и може и да няма решение. Прегледах веднъж снимките за изложбата, имаше и доста непознати за мен /в рубрики и време, когато съм ги изпуснал просто/, имаше и приятни неща, и други, на които мисля, че има по-достоини снимки за тяхното място. Сайта има снимков ресурс значи не за една, а за 5 изложби [smile] Някога може да се направи изложба пък, дето всеки от нас сам ще си избере по 3 снимки, /ако сам може да си ги определи :)/ независимо от оценките, и това е възможен и интересен вариант. Хубавите снимки не се пенсионират, и понякога си намират аудитория, ние фотографите ги предлагаме според вкуса и възможностите си, така мисля аз.

Автор: boni   
Дата:   28-10-03 23:32

Ето ти казваш,че има снимки за 5 изложби.Доц Абаджиев,с когото един ден разглеждахме снимките ми каза че той не вижда повече от 20 снимки на сайта,които да са достойни за изложба.Зависи от критериите значи...Според него трябва да има много строга селекция и за разлика от сайта в интернет,където всичко е позволено,на една изложба не трябва да се показват неща,които не са минали през строгото сито на опитния критик.Мисля си, че той е прав.

Автор: sagittarius   
Дата:   28-10-03 23:36

Ще ми се да видя топ 10 според доц. Абаджиев. Можете ли да направите нещо такова след конкурса?

Дата:   28-10-03 23:41

sagittarius - аз искам да видя 20- те му фаворита по ред, след конкурса разбира се, и подобните оценки на други авторитети. Това е полезно, нали?
А не е лошо и самите ние да изкараме по едно свое топ 10 или 20 след това, без претенции за обективност пълна. Аз лично не съм видял всички снимки в сайта например ,явно.

Автор: terminator   
Дата:   28-10-03 23:44

Това наистина е добра идея (на sagittarius), и аз бих искал да чуя/видя мнение на професионалист в областта на фотографията за нашите творчески изяви тук на photo-forum.net

Дата:   28-10-03 23:46

Аз на доц. Абаджиев му знам топ 20,но няма да го обявявам преди края на конкурса.След това ще го помоля той да го напише в отделна тема ако желае.

Дата:   28-10-03 23:50

sagittarius - аз искам да видя 20- те му фаворита по ред, след конкурса разбира се, ако няма против, и подобните оценки на други авторитети. Това е полезно, нали?
А не е лошо и самите ние да изкараме по едно свое топ 10 или 20 след това, без претенции за обективност пълна. Аз лично не съм видял всички снимки в сайта например ,явно.
Иначе, броят зависи от аршинът, аз имам предвид снимките които съм намерил за изразителни, или приятни, или поне информативни, изобщо снимките в които има нещо, и се затрудняваш да ги сравняваш една с друга, вместо да ги хвърлиш направо в коша.

Дата:   28-10-03 23:54

Сори за дубъла, реконектнах се, затова.

Дата:   28-10-03 23:56

Между другото в неговия топ 20 ,колкото и да е парадоксално, влизаха снимки на двама автори ,с явно изразена непоносимост един към друг,които те самите тотално бяха оплюли преди това.Човекът каза ,че и двете снимки са много добри и майсторски изпълнени за категорията си .

Re: Mobby Dick
Автор: J0R0   
Дата:   29-10-03 10:31

Да, съгласен съм, че извън селекцията предложена от мен за изложбата има по-добри неща отколкото някои включени в изложбата.
Целта на това е да има МАКСИМАЛНО ГОЛЯМ БРОЙ АВТОРИ, които да се представят на тази изложба. Все пак сме клуб.
Ако трябваше да избирам според качествата на снимките изложбата нямаше да е клубна, а щеше да е на петима автори.

Автор: markishky   
Дата:   29-10-03 13:33

Бе то по-интересно щеше да стане ако можеше не един, ами двама или повече независими спецове да предложат топ 10 или 20... спомням си една мисъл: "вържи двама професори на една поляна и те ще почнат да пасат трева" [smile]

Дата:   29-10-03 15:30

J0R0 - да разбира се, МАКСИМАЛНО ГОЛЯМ БРОЙ АВТОРИ, всеки заслужава да участва, щом е поствал снимки и се е вълнувал за мненията на другите. Просто споделих различни варианти които могат някога да се използват при даден случаи.

първа  назад  1     всички  напред  последна