Автор: velev.v
Дата: 27-12-08 16:19
Здравейте, съфорумци!
Преди малко научих, че в една от телевизиите, за да усвоят едни пари, спешно търсят сценарист или писател за написването на сценарий в конспективна форма на тема: "СЛЪНЧЕВА, ЛЪЧЕЗАРНА, ЕКОЛОГИЧНА!".
Плащат на готов продукт. Май ще кихат яко, защото нямат никакво време. Щатният им сценарист избягал с някакъв състезател по екстремни спортове. Разполагат, доколкото знам, с видеостена 4Х3 метра и реквизит имитиращ морски бряг и валчести камъни. Имат, също, договори с полупрофесионални манекени и неформални разговори да се ползват услугите на някои провинциални агенции за фотомодели. С цел масовост щели да канят и доброволки от трети и четвърти курс на Химическия факултет.
За рекламата засега са осигурили само бански костюми, сезон 2009 - 2012г., тип: БОДИ / ДУО / МОНО.
Предимство ще имат работите, създаващи усещането за динамика и свежест.
Търсят и тематични фотографии с добра резолюция, защото е задължително на видеостената да се появяват фотоси с различни подтеми, например:
"Боклука - на боклука!" (за балите и разделното събиране на отпадъци),
"Възобнобвяемите енергийни източници - мое дело, наша отговорност".
Ето затова са започнали да търсят И сценаристи И фотографи. Да дадат идея как да се ползва реквизита, манекенките и моделките. Със снимките им в наличност положението било направо трагично. Засега имали само фотоси от строежа на метрото. Били много на брой, ама за нищо не ставали.
Май са резглеждали варианти и за снимки на автори от форума. Може и да са харесали нещо и да са пращали лични съобщения. Ама не знам. Поогледах се, не видях някой да е писал за нещо такова. Може и да си траят тези, на които са пуснати ЛС, за да гушнат хонорара.
Работата, явно, е сериозна, защото даже и да се появи кадърен сценарист, без фотографии нищо няма да стане.
Затова аз, да ви призная, възнамерявам да подготвя един снимков материал на четири момичета, качени върху ветрогенератор, заснети в цял ръст, вдигащи весели наздравици с пенливо вино. Акцентът ще бъде поставен върху разпилените им от вятъра коси, но ще снимам на малка скорост, за да си личи движението на перките.
И понеже така и така ще се ходи до Сливен, на заден план ще хвана и полите на Стара планина.
Като резервен материал ще заснема същите момичета, но излегнати небрежно върху панелите на фотосоларен парк, едната, гледаща закачливо към обектива, а другите три усмихнато съзерцаващи загретите до червено реотани на отоплителна печка. По цялата снимка ще се вие кабела на печката, демонстративно включен към същите тези фотосоларни панели. И за да не изглежда неестествено печката насред полето, ще просна пред нея да съхне един чорапогащник. Хващам маранята от съхненето и на заден план - пак полите на Стара планина. (Ако трябва, после ще подсиля с Фотошопа.)
Такава ми е засега идеята, ама докато стигна до Сливен, може да ми дойде и нещо друго наум. Сценария ще го нащракам набързо като се прибера. Колко му е!
Споделям това, защото тук, във форума има много кадърни люде. Може някой да даде още по-добри идеи. Готов съм да споделя възгледи и концепции в името на добрата работа.
Да дерзаем, Братя!
|
|