Автор: kaloyan
Дата: 12-12-08 10:53
Такаа, наскоро имах курсова задача, която беше свързана с България, снимах пейзажи. Стигна се до момента, в който трябваше да изкарвам дадена снимка 20/30. Дадох я в FUJI, и на Кодак, казвам имената, защото заслужават критиката. В момента, в който взех 2те снимки от фотото, нямаше никаква прилика с оригинала. От Кодак, снимката беше видимо МНОГО червена, без контраст, без нищо ( изкарах и 20,30 снимки от един рожден ден, беше същия резултат). Взех я от Фуджи-то, и какво да кажа... всеки път хората, които работят в студията им все започват да си играят с снимките на хората, на които аз съм бил свидетел. Добавят малко червено, синьо, зелено... само се чудя, щом съм дал 1 снимка 20/30 защо си правят труда да я оправят, като не съм им казал нищо. Другия проблем беше, че се виждаха недостатъците на машината, с която работят. На места снимката беше размазана и на точки, в които боята не достигаше.
- По-късно ще добавя и снимки, за да се уверите за какво става дума.
Таа така. Скоро имам отново курсова задача да снимам Портрети и Пейзажи. Бихте ли ми казали, къде мога да дам снимките си 20/30 и да излизат така, както са при мен? Някакъв съвет за настройки преди откопиране? Какъв формат и т.н
Само да поясня, проблема не е в мен, защото Ту ги изкарват, Ту не...
Благодаря на всички, предварително, които ще ми помогнат.
|
|