Автор: krist
Дата: 11-11-08 13:01
ходих оня ден да гледам принта на Бони от С5 на 90х60. май ще изтичам да видя и тия на Жоро.. в момента, след като продадох фуджито (s6500fd) за мен е голяма дилема каква да е следващата стъпка, като изискванията са ми - основно голяма динамика, много добър детайл и контраст (предимно за пейзаж, главно черно-бяло, със статив) и май дотам (бракетинг в RAW също не е зле да има).. та, според вас има ли смисъл при положение, че това ще ми е единствения DSLR, да скоча я на сигмата, я на фуджи С5 или по-добре някой 5Д на старо, или 40д примерно? държа да мога да принтвам поне до 60х40 с прилично качество...? на photo & print изложението пуснах една снимка от s6500fd на 60х40 и 90х60 и нещо не съм очарован, ама може и заради хартията до някъде да е, де да знам, щото ми я принтнаха на някаква релефна хартия едното копие и на сатенирана - другото.. Принта на Бони на 90х60 беше леко назъбен, ама той си го беше казал някъде че с5 над 60х40 вече се усеща... Та според вас до 60х40 поне с5 и тая сигма ще се справят ли добре (и в сравнение с s6500fd щото като резолюция май не би трябвало да са много напред в сравнение с него)?
|
|