Автор: Achromatic
Дата: 06-11-08 05:14
Добре дошъл - така зададен въпроса ти просто няма отговор. Ще се увериш утре, като прочетеш мненията на хората. Това е все едно да кажеш " яде ми се нещо вкусно но не мога да си избера какво - имам Х лева...". Бих те посъветвал само няколко неща, които може би ще ти помогнат да си избереш подходящата за теб техника.
Щом казваш, че искаш нов апарат, значи имаш стар, очевидно не ДЛСР, което пък значи, че все пак имаш някаква представа какво ти харесва и ти се отдава най-много да снимаш.
Хубавото е, че не си "обвързан" за някоя марка и си съвсем свободен в избора си. Според мен сега би трябвало да разгледаш характеристиките на обективите и телата на добрите производители и да си избереш тази система която ти пасва, като данни и цена разбира се. След това отиваш в магазина и пробваш тялото което си харесал - ако ти е удобно значи е за теб, ако не сменяш избора си.
Имай предвид, че след като си се спрял вече на система, хората препоръчват да се вложат по-голямата част от приготвения бюджет в обективи отколкото в тела - те се сменят непрекъснато, а добрата оптика ще ти върши работа дълго време.
Бих те посъветвал, четейки мнения, ревюта ит., тн., да не се хлъзваш по плоскостта Канон срещу Никон, и всякави подобни. Това ще те обърка още повече и няма да ти помогне в избора. Да, автофокуса на Никоните е добър, светкавиците им също, обективите на Олимпус са също добри , но това изобщо не означава, че тези на Канон примерно са лоши. Такова твърдение мисля че може да си позволи само някой с огромен опит с различна техника в продължение на доста години. А докато системата започне да ти спъва сериозно снимането, така че да има нужда да се смени най-вероятно ще е минало много време, през което ти ще си се "кефил" на собствената си. Добри кадри могат да се направят и със съвсем посредствена техника, а най-хубавото е, че на тях няма да пише "снимано с...".
За съжаление фотографията е скъпо хоби или професия по отношение на оборудването, и човек ако няма достатъчно средства не е препоръчително да се колебае непрекъснато и всяка година да си сменя съдържанието на фоточантата само защото е морално остаряло.
Ако пък вече имаш по-конкретни предпочитания и намерения, питай пак във форума и предполагам че много хора с практически опит ще могат да ти бъдат полезни.
Успех!
|
|