Автор: kirsena
Дата: 04-11-08 17:06
Видях обява във базара. Предложих цена с 10 лв по ниска и веднага ми бе отговорено да отида, да видя обектива и да го взема. От провинцията съм и ми бе казано, че не му се занимава с куриери и да пратя някой приятел да ми го вземе. Отидох до куриерската служба и попитах може ли да отиде куриер на адрес и да вземе стока. Казаха „Да”. Звъня на въпросния г-н и обяснявам, че ще дойде куриер до адреса, а той ми вика „Ама да носи парите иначе не става” Обяснявам му, че е куриер, че е сложно, а и ми се ще да бъде с опция „виж преди да платиш” която в този случай няма как да стане. Да ама не както се казва. Питам куриерската служба има ли вариянт да изпратя първо парите и тогава да донесат стоката, казват че може. Плащам в бюрото 250 лв, давам адрес, улица, номер, етаж, ап. стационарен тел и GSM номер. Обаждам се и казвам: Изпратих парите, пиши обектива продаден.
Денят беше четвъртък. От куриерската служба казаха, че утре ще занесат парите и най късно в събота ще имам стоката. Мина събота, неделя, понеделник отивам в офиса на Иконт и питам какво става. От там ми казват, човека немогат да го открият. Е как казвам нали има два телефона и адрес, как така? Ми сега пак ще правим опит. Днес вторник ми звънят и ми казват: Куриера е на адреса и човека казва на куриера, че е продал обектива. Ами сега???
Звъня на д-р Попов и питам защо след като сме се разбрали е постъпил така, а той много мило ми отговори, че дошъл човек на място, платил и взел обектива.
От офиса на Иконт ми обясниха, че ще трябва да заплатя такса за транспортирането на парите и ще ми ги върнат. Майната и на таксата, майната му и на обектива, но за това все се оплакваме, че не ни е добре, защото няма морал според мен. Хора има, но човещина та май свърши.
Съвета ми е: Не правете като мен да се доверявате на непознати и да изпращате пари предварително, колкото и изгодна сделка да ви предлагат, пък ако ще и лицето да се казва д-р Попов и да е с ник: doctoraaa
|
|