Автор: Stanimakis
Дата: 03-08-08 13:53
Здравейте, нов съм във форума и исках да попитам за мнение при избора ми на посочените неща.Избрал съм твърдо (засега) този апарат.Вчера гледах няколко часа за карти памет и зарядни за АА батерии.
1.Фотоапарат.Апарата е 360 лв. (без доставката с Еконт от София до Пловдив) от www.edepot-bg.com .Върви пълен комплект (както в магазин) + една година гаранция.Сайта го ползват за купуване на апарати и обективи с ниски и доста високи цени.С 40 лв. по малка цена от Техномаркет/Технополис когато апарата от 440 е 400 лв. на промоция там.Ще ми се да вярвам, че всичко е истина и няма да има проблем,все едно съм го взел от обикновен магазин.Освен 440 лв., апарата е и 420 във магазините на photopavilion + подарък 1 GB SD карта (но дали ще ми хареса е друг въпрос).Кой-вариант да избера?
2.Картата памет.От SanDisk гледам, че са най-доволни хората.Цените обаче са ми малко високи.Особено на SDHC картите им независимо дали е клас 2, 4 или 6.Евтините карти са на Kingston 17 лв. 2GB SD карта с 1,5 MB/s скорост за запис.Също на Corsair, A-Data, Apacer, Trancdent и т.н.Тук въпроса ми е колко бърза карта да взема и кой модел, за да няма забавяне от самата памет ами само апарата да забавя нещата.Също четох, че някои карти хабели минимално батеиите дори без да се снима.Това незнам дали е така, но не ми харесва ако е на моята карта :) Не ми се дават повече от 30 лв. но това доста ме ограничава в избора.
3.Зарядно.Четох също много и за него.Хвалеха серията Eneloop на Sanyo.Батериите са 4AA x 2000 mah но отдавали по-добре заряда и издържали приличен брой снимки.Цената е ~ 30 лв.Има и други на Sanyo, Varta и т.н. с NiMH батерии 2700 mah пак по ~ 30 лв.
Помогнете, понеже виждам, че има хора които разбират тук.Целта е да ми стигне заплата дето я взимам утре и всичко което взема да е максимално добро за използване.
Благодаря предварително и се извинявам за дължината на текста!
|
|