Автор: Пърпъла
Дата: 26-01-08 08:16
Откакто някои колеги споделиха опитите си с HDR, взех да се заглеждам по такива снимки.
Не ми дподат пейзажите, главно ОБЛАЦИТЕ - много неестествени ми седят.
Споделих мнението си за някои такива снимки на колеги- засегнаха се- те си ги харесвали така.
И в други сайтове - като видя пейзаж с HDR - светлите полусенки -облаци, полупрозрачни пердета ми гъделичкат цялостното възриятие на снимката по един лек, неприятен начин.
Пробвах и аз HDR - снимах свтещата елха в притъмнена стая. За да няма движение на фотоапарта, снимах от лаптопа с дистанционно управление по кабела (EOS Utility). Подобни резултати-лампичките стояха неестественно.
Попорочетох разни препоръки как да се комбинират снимките, настройки, прочие - ами не ства и тва си е.
Иначе върши чудна работа за контражур и изравняване на нивата при участъци с различна осветеност.
Освен това, в теоретичен аспект, мисля си, че компресирането на реалната динамика на изображението е patch, а не реално решение. Може ни при 14 и 16 битови матрици нещата ще са различни, а?
Дали технологията не е съвършенна, или настройките на смесването си имат чалъми, които повечето не знаем?
Хайде сега, моля, без да си правите реклама на HDR снимките си като цяло, публикувайте моля САМО примери, където смятате че няма артифишъл (неестественни) ефекти.
|
|