Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 защо народът кълве на мрачни снимки?
Автор: мара   
Дата:   12-03-08 18:47

не мога да се начудя...ма факт[smilie11]
хубавата весела снимка има винаги по-малко почитатели от хубавата мрачна снимка....[ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: защо народът кълве на мрачни снимки?
Автор: nabis   
Дата:   12-03-08 18:48

депресирали са се ве Мароооо, ама,че си недосетлива [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   12-03-08 18:49

оти живото е сураФ и *ураФ

Автор: bari   
Дата:   12-03-08 18:56

Защото от години им се внушава, че мрачната снимка е престижната снимка. Така снимат големите по света[smilie18]
Любителите дет снимат снимки за спомен правят веселите снимки (което си е и истина)и "народа" не иска да се отъждествява с тях!

Автор: v_iliev   
Дата:   12-03-08 18:59

А защо е много по-трудно да се направи хубава комедия(не от тея дето зад кадър се смеят) отколкото хубав трилър? Според мене причината е, че има много по-малко наистина хубави весели снимки, както и много по-малко наистина хубави комедии.

Публикацията е редактирана (12-03-08 19:00)

Автор: dau   
Дата:   12-03-08 19:01

защо по новините дават само за убийства и размазани по пътищата [smilie10] [smilie8]

Автор: Grandpa   
Дата:   12-03-08 19:01

Щото изстрадалите изчанчени мрачни гадории са артЪ, а хубавите приятни ведри снимки - аматьорщина

Дата:   12-03-08 19:04

хубава дискусия. всички тия мисли и мен ни шават в главата...[smilie5]

Автор: praetorian   
Дата:   12-03-08 19:11

Тъй като предполагам, че говориш от гледна точка на рейтинга, мара, все тая на какво кълве народа. Ти си снимай, това което те кефи. Поне така правя аз.
По принцип ч/б фотография се възприема като по-елитарна и сериозна. Цветната обратно - като несериозна и комерс. Така е и тук във форума. Правил съм си екперимент с една и съща снимка пусната в ч/б вариант и цветен. Нужно ли е да казвам, че цветния не се прие добре ако съдим от рейтинга въпреки , че е далеч по-добър. Ето го примера

http://212.36.3.59/site_pics/191/r_1201048541_Motion.jpg

234/26

http://212.36.3.59/site_pics/174/a_1201563880_Motion2.jpg

323/87

Рейтига си е рейтинг, за момента продължавам да предпочитам снимките ми да са цветни - положителни и може би банални, но така ми харесва. Независимо дали на тях кълве народа [smile] Важно е че аз съм удоволетворен от това, което правя [smile]

Автор: Coincidentia   
Дата:   12-03-08 19:15

Да, много хубавка темичка [smilie24]

Ама ми се струва доста невъзможно да се определи нещичко ей така... нещата може и да са простички, но са такива по един бая сложен начин...

Първата асоциация, която аз си направих, е за музиката, която кълве народът и за едно небезизвестно лафче - когато на готини хора им е кофти, това е блус. Когато на кофти хора им е готино, това е чалга.

Автор: v_iliev   
Дата:   12-03-08 19:16

Черно-бялата е по-хубава, стои графично и обемно, а погледът ми се спира на лицето. Облакът отгоре затваря композицията хармонично с лицето като водеща линия. При цветната синьото небе дърпа погледа и веднага се набива на очи центрираното лице.

Иначе, аз смятам, че е много по-трудно да се направи хубава весела снимка, така че да не е банална и видяна 1000 пъти.

Автор: Canon   
Дата:   12-03-08 19:16

praetorian [smilie24]

Автор: landstar   
Дата:   12-03-08 19:18

Бари е уцелил - "големите" фотографи презентират предимно черно-бяло, драматично, гротескно, за да предизвикат душевен спазъм у драгия зрител. От там - народа да не го помислят за прост - дава рейтинги на подобни драми - ужким Голямо изкуство. Но МАРО - ти си гони рейтингите с бабешките снимки, аз ще гласувам само за снимките ти с най-нисък рейтинг!

Дата:   12-03-08 19:18

v_iliev [smilie24] за анализа, така си е [smilie24]

Автор: borisyankov   
Дата:   12-03-08 19:20

pretorian [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Няма нужда да ставаме rating whores.

Автор: toncho   
Дата:   12-03-08 19:21

V-iliev, точно в десетката[smilie24]

Дата:   12-03-08 19:26

всичко дотук е вярно. и да, преторианецо, точно рейтинга имам предвид. аз лично правя доста добри весели цветни снимки, не съм скромна, щот...ха нема нужда. ма ч/б, малко мрак, (па и цветно с мрак и драма) пак мои си, макар и по-калпави, имат мноо точки. и аз кат теб си правя експерименти[smilie5]

Дата:   12-03-08 19:28

Всъщност има и друг момент, точно по случай и горния пример, някак леко елементарно е автоматично цветните снимки да минават за весели, а черно-белите за мрачни... всякак може да е... А и изобщо по принцип всичко върви, стига да е добро [shtrak]

Автор: praetorian   
Дата:   12-03-08 19:32

Искам да не бъда разбран погрешно, нямам нищо против ч/б. Просто е лошо автори, които в стремежа си за постигане на рейтинг, тръгват в някаква посока единственно, защото това се котира или оценява. Тази борба за рейтинг за мен е грешка. Ето защо трябва да се пускат снимки и в други форуми където теченията са съвсем различни. Много рейтингови шедьоври от тук, не биха били оценени изобщо в друг форум например. Както и обратното. Като цяло оценките на снимките са нещо доста негативно и относително, могат да служат като някакъв бегъл ориентир , но нищо повече.

Автор: boni   
Дата:   12-03-08 19:34

Хе, Чарли Чаплин - кралят на комедията, е отказвал няколко предложения да заснеме филм в цвят, защото е смятал, че цветовете разсейват зрителя от действието, израженията на героите и същността на играта. Казвал е, че трябва да си много голям майстор, за да избегнеш несъответстващите си цветове в кадъра и цветната дисхармония във фона.
Справка "Моята автобиография" - Чарлз Чаплин

Така че, не отъждествявайте веселата снимка с цветната снимка и мрачната снимка с ч/б снимка.
За снимката на Преториян и аз съм на мнение, че точно тази снимка е в пъти по-добра в ч/б . Има снимки, които са много по-въздействащи в ч/б и има такива, които трябва да са в цвят.

Публикацията е редактирана (12-03-08 19:37)

Автор: slivenski   
Дата:   12-03-08 19:35

B/W ногу кефи... [smilie24]
аз предпочитам определени неща да си ги правя черно-бели... внушението е по-силно... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: boni   
Дата:   12-03-08 19:40

https://photo-forum.net/ebook/page4-6.htm
- ето някои мои стари разсъждения за ч/б и цветна фотография, както и примери, демонстриращи предимствата на ч/б в един случай или предимствата на цветната в друг случай.

Автор: tycoon   
Дата:   12-03-08 19:45

Мара...

За да не чуят "Ти не разбираш от това" хората са склонни да хвалят неща, които не разбират.

Това в последно време се наблюдава и по разни фото конкурси. Уж жури от капацитети, хора професионалисти... но неориентирани в съвременния свят, не владеещи елементарен софтуер, анатемосали комютрите, дигиталните апарати и всичко което е продукт на техническия прогрес...

Имам предвид разни "фото-светила" полегнали на стари лаври награждаващи снимки, които са откровено тъпи. Пример мога да дам със зле направените колажи.

Вече дъртият капацитет като погледне полу-скопосания монтаж си казва, че нищо не разбира, но на младите трябва да се дава път особено на тези дето правят арт... та така го дава пътят миризливият му дърт пърч.

Автор: PolarBear   
Дата:   12-03-08 19:48

Изкривявя се темата в посока цветно/чб. А тя е за друго.

Аз харесвам и цветна, и чб фотография. Стига да е (според мен) хубава. Т. е. да ми казва нещо, да пресъздава нещо разбираемо или да съдържа богати асоциативни връзки...

По темата: Маре, страхувам се, че тази аномалия не е болест на ФФ. Я виж в голямата музика колко известни реквиема има и само една Ода на радостта...

[smilie6]

Автор: landstar   
Дата:   12-03-08 19:55

Бони, той Чарли Чаплин е живял в ера, когато цвения филм е бил голямо кипазе. После, той играе като марионетка, а филмите му са водевилен тип.

Ти ми дай на мене "Боговете сигурно са полудели", пък си дръж "драматините" кадри!
Малко ли мизерия има в живота, че и кефа от фотографията да си разваляш с драми?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »