Автор: PeterPAN
Дата: 03-06-12 21:56
За малкия е, не се знае какъв ще е интереса затова реших да пробвам с бинокъл или туриста имам 500/8 и това ми се видя най лесния вариант, но малко скъп ми се вижда туриста от ибей, за около 200лв май има сниосни бинокли 16х50 да кажем.
Мога да ползвам за сега един 7х50 руски, освен луната незнам какво може да се гледа с него, ще почета малко...
Имам също от един познат Таир 300/4.5 май става за астро фотография, но за сега това не е приоритет, по скоро наблюдения като за начинаещ....
та в тази насока ми трябват малко напътствия какво може да се наблюдава....
Прочетох че от покрива на Научно Техническия музей организират наблюдения ще пробвам и там като начало, незнам колко е подходящо от пъпа на софия, но луната и някоя друга планета едва ли ще е проблем...
Попадна ми една книга за Астро наблюдения с бинокъл, но още не съм я чел но тя си е направо "про" и не е за начинаещи...
Чудя се за вариант направи си сам да ползвам някой готов окуляр и да си направя приставка за него, но не ми е ного ясно интерсно ми е да се получи "прав" образ не огледален...
ПС: Та имам нужда и от идея какво може на първо време да му покажа с бинокъла да гледа, дайте няколко жокера пък ще чета за тях...
|
|