Автор: ipolit
Дата: 29-08-24 16:18
Според мен като ще даваш толкова пари за телефон, гледай да ти върши и друга работа освен снимане. С приложенията на Google вероятно няма да имаш проблем, обаче има доста неща, които може да ти липсват. Доста хора се оплакваха преди от програмите за банкиране - уж ги има в маркета на Huawеi, но не работят. Явно ползват Google Messaging Services. Също ако ползваш софтуер за аутентикация. Според мен Xiaomi 14 ultra e по-удачният избор, въпреки, че при тях много не ъпдейтват андроида - повечето имат 1-2 версии ъпдейт на андроида, после си ъпдейтват MIUI/HyperOS-а, но без да вдигат версията на Андроида (но това не е кой знае какъв проблем, защото поне 5 години всичко ще си работи). Аз имам някакво предубеждение спрямо сензорите на Самсунг и винаги гледам критично резултатите. Аз съм с s22 и все нещо не ми харесват снимките. Жената има Redmi Note 12 Pro със Sony IMX 766 и много по- ми харесват снимките с него. Но истината е, че после може да намажеш и едните, и другите до степен, че да ти харесат. Всеки телефон дето струва повече от 500 лв снима прилично, но никой не снима като фотоапарат с голям сензор. Според мене да даваш много пари за телефон заради камерата само е късане на пари, по-добре да си купиш някакъв дето има нещо друго да те грабне - примерно да е сгъваем, да е малък (щото всички са с големи) или пък много голям, ако те кефят големите, да е тънък, да е железен, с изкуствен интелект да си говорите важни работи... Аз винаги съм искал малки и затова съм със Самсунга (и му псувам батерията всеки ден, щото го държа на power save, че да изкарам до вечерта).
Ако аз трябва да си сменям телефона, бих си взел Pixel 8 или 9 ако не те бърка разликата в парите. Има 7 години ъпдейти, дотогава ще са му ръждясали частите, със сигурност ще прави хубави снимки и постоянно ще получаваш някакви софтуерни гъзарийки, дето другите ги нямат. От тия има и големи, ако те кефят големите.
|
|