Автор: mmx
Дата: 28-06-24 14:01
@kvakioh имам същия въпрос към теб като fallenfbsd - сподели повече инфо за прехода Fuji-> M 4/3 и какви са ползите за теб. Какво е тялото, което избра и какви са твоите наблюдения.
@fallenfbsd - за въртящия екран и стабилизацията - не правя често ъпдейти, така че като е гарга да е рошава! Със сигурност ще се разходя да го видя наживо това X-S20.
@Yog - разбирам че имаш големи наблюдения върху Fuji и M 4/3. Не робувам на система и не искам да затворя куп пари и ако е толкова трудно да заменя GX80, то тя е камера на 8 години! И видеото е добро, а и стабилизацията наистина е топ. Но не виждам да има реални наследници и развитие на сензорите на M 4/3 в този компактен клас, поне да може да си използвам същите обективи на тяло с по-добър роу, исо, динамика.
Не търся толкова компактна като RX100 7 иначе изглежда страхона камерка. По-скоро като пътувам ме чопли да снимам и потрети, за това искам да запазя обективите отделни от камерата.
@ombre / @fallenfbsd - за Fuji не знаех че ги има и с други сензори, мислех ако е Fuji да е е X-trans сензора. Не мога да се оправя наистина с тези букви и цифри на Fuji - @ombre благодаря за уточненията.
-
Благодаря на тези които се влючиха в темата. Нищо не разбирам от системата на Fuji, но виждам че има голяма група привърженици на преживяването с Fuji, лекотата на снимане, перфектния jpg и се надявах това да е реален ъпдейт с цел point and shoot - без после да пипам, а ако се наложи - да има горе-долу читав рол (спрямо GX80) от който да извадя нещо.
Другият вариант би бил по-ново компактно тяло M 4/3 от ранга на GX80, но не виждам такова, а GX80 е вече на 8 години.
Голямата ми камера е A7III. Моите стъкла са тежички и не бих ги помъкнал по пътувания. Преди за кратко снимах с A6000 - това не е моя апарат със сигурност, не успях да свикна с 'качеството' на дисплея/визьора и за това и не бих посмял да взема тяло A6xxx, въпреки че сигурно в по-новите модели са ги оправили.
В краен случай A7c, би бил вариант, с по-компактни обективи (Sony/Samyang 35mm /1.8 - Samyang e 210 грама), виждам че има и компактни зумове. Само да се разходя да го видя наживо в магазина - със сигурност ще е далеч от моите разбирания за point and shoot, но поне ще има читав рол и добра пост стабилизация.
|
|