Автор: IShoot4Fun
Дата: 03-08-18 21:56
Ето я и цялата история относно проблема, който се появи за пръв път преди повече от 2 години. Проблемът, който се появи беше, че когато зуумнех, на моменти обективът започваше да се прибира обратно сам, като с течение на времето проблемът започна да се появява все по-често. Също така на моменти започваше да превключва бързо из менютата. Проблемът предполагам е в гривната на зуума, която е около копчето за снимане, тъй като с гривната освен увеличаване и прибиране на зуума може да се превключват и менютата. Външно всичко изглежда наред. Апаратът никога не е удрян или мокрен. Няма никакво затруднено движение на гривната на зуума, или пък някакъв характерен шум, или пък какъвто и да е друг проблем. Както писах по-горе проблемът започна да се проявява все по-често и в един момент положението стана нетърпимо. Апаратът още беше в гаранция, макар и към края. Както си му е реда, занесох го до Павилиона и оттам го препратиха към сервиза. След 3 седмици си го взех обратно. Проблемът беше отстранен. Когато обаче си получих апарата след ремонта, челната леща беше невероятно замърсена и наслоена с мръсотия, недоумявам какво са правили? Два дни не смеех да я почистя, от страх след почистването да не би да забележа някакви поражения, които поради наслоената мръсотия можеше и да не се виждат... Накрая все пак почистих. За щастие всичко беше наред.
След година и нещо обаче същият проблем започна да се появява отново.
Поради това, че проблемът се появи отново, както и поради състоянието на челната леща при получаването, a и след прочетеното в темата на Crocodile никак не бях въодушевен от мисълта да пращам апарата в този сервиз, затова пуснах темата. При marves всичко е завършило благополучно, но и там не е минало без перипетии.
Със сигурност има какво още да се желае от Лас сервиз, ако искат да догонят Стемарк.
Ако бях със Сони, нямаше да му мисля.
Благодаря за споделените мнения.
Публикацията е редактирана (05-08-18 18:47)
|
|