Автор: Dragobat
Дата: 25-04-18 17:59
Здравейте,сценарият е познат,но бих искал лично да попитам.Познати(не приятели) искат да им снимам сватбата,а аз принципно снимам за кеф,но те държат аз да съм бил.Никога несъм снимал такова събитие и малко ми е притеснено,не защото не познавам ритуала(имал съм вземане даване със сватби по други причини)а защото техниката ме ограничава донякъде,разполагам с Д750 Никон 70-200 2.8 VRii,Никон 85 1.8 G и кропска 35ца на 1.8.Та въпроса ми е 35 и 85 да ги отпиша,защото 85цата се препокрива а 1.8 няма да минтрябва(според мен) а 35цата си е за кроп.Чудя се понеже имам мерак от доста време за широк светлосилен обектив дали Tamron 15-30 2.8 би ми свършил работа като ще се получат интересни кадри с широкото и за общите снимки,а и за сесията ще мине от полза.Или 24-70 под наем,макар че незнам как ще стане защото в моят град няма от къде да взема под наем или комбинацията с Тамрона +50 1.8,но проблема е че трябва да инвестирам,а не виждам смисъл понеже 50ката нещо не е моят обектив просто пресъздава ъгъл който човешкото око вижда и аз лично не виждам да стане някой интересен кадър освен боке.Светкавици имам два броя ,софтбоксове,чадъри няколко светлинни модификатора ,но нямам втора батерия за апарата,мисля да взема една китайска за зор заман.
|
|