Автор: ecobo
Дата: 20-12-15 20:39
Като пострадал от крадци (дигнаха ми абсолютно всичката техника, на стойност около 18К лева тогава, докато си спим в съседната стая), ще кажа само, че никак не е приятно. Отвратително е! Крали са ми и колата няколко пъти, но да ти влязат в къщата докато спиш е отврат! Така че, на професорите, дето тука ръсят мозък, ще припомня поговорката: "На чужд гръб и 100 тояги са малко!". Сега, уважаеми разбирачи, идете и запалете по една свещ да не разбирате по трудния начин какво е чувството. Щото няма да ви хареса, вервайте ми!
Наистина не разбирам защо хората продължават да оставят техника в колите си след като тук почти всеки месец има подобна тема, но не бива да ги съдим - те вече няма да правят така. И аз си мислех, че няма начин да ми се случи, докато не се случи.
А тия цървули никак няма да е трудно да бъдат хванати. За жалост, нямаме полиция. Това, което наричаме тук полиция, са едни регистратори на престъпления. Никаква превенция, никакви активни мероприятния, просто регистрират, и дори не регистрират всичко, че им се влошава статистиката. Няма начин един журналист да може да заснеме всякакви безобразия в рамките на ден-два, а полицията да няма ни едно активно мероприятие, аз поне не съм чувал за подобно.
Така че, не се надявайте на полицията по никакъв начин. Отваряйте си очите на шест и ако ви падне такъв изрод, първо разпилявате зъбите му по земята и тогава звъните на полицията. Откак промениха закона за оръжията, вече може да се ходи с патрон в цевта и да се рагира бързо, да не дава Господ поводи за такива крайни действия... Аз от доста време си ходя с най-добрия приятел в джоба и съм привърженик на мъдростта, че ако ще плаче нечия майка, по-добре да не е моята! Оставете тези глупости как някой (полиция, държава и тям подобни) били длъжни да пазят живот и здравето на гражданите. Това е демагогия. Ако вие не вземете мерки да се пазите сами, никой друг няма да го направи вместо вас. Американците имат една прекрасна поговорка: "По-добре да имаш пистолет, когато не ти трябва, отколкото да няма, когато ще ти потрябва".
|
|