Автор: Soncho
Дата: 18-09-15 14:45
Бате,
1. Ако търсим кусури, няма на света монитор без такива. И не само монитор, а каквата и да е техника! За фотоапаратите например баланса е качество на снимките, удобство за работа, тегло/размери. Всичко е компромиси, нищо не е идеално и е абсолютно некоректно да се плюе по нещо без да има с какво да се сравни. Още повече без да си го видял!
2. В тази връзка пак питам - КОЙ ТОЧНО МОДЕЛ е алтернативата и защо? Кое е сладкото грозде?
3. maheras, който отвори темата пита за монитор със следните условия:
- 4К монитор
- над 24"
- около 1200 лв
- монитора ще се използва за чертане (CAD CAM)
- Верен цвят щеше да е +, но не е задължителен
- споделете личните си впечатления
Това което предложих отговаря на тези условия, особено на последното което е най-важно мисля. Какво е твоето предложение така и не разбрах?
4. Като инженер мога да кажа че за CAD/CAM предпочитам 39" 4К пък ако ще и черно-бял да е и на каквато и да е цена пред всеки 24" монитор!
5. Ето едно контраревю на другия ми монитор. Да напомня че като нов е струвал $1,999 + ДДС!
"Summary: For the right application, such as video or photo editing, this is about the best display we’ve seen"
На него си отварям обаче само каталога на лайтрума, а снимките ги гледам на "телевизора". Защо ли?
6. Цветовете наистина са малко по-наситени, но аз така ги предпочитам каквото и да говорят "експертите"! Преди да се реша, най-много ме притесняваха ревютата за trail на мишката и lag които се обясняваха с ниската честота. При мен си работи без тези проблеми, lag-free и trail-free. Вероятно въпрос на драйвери или видеокарта или firmware, не знам!
7. Забелязал съм че тук ако някой иска съвет за нещо, винаги му препоръчват най-скъпото, което обаче никой го няма! Каква постобработка, какъв предпечат? Ако на някой му трябва за това, едва ли ще тръгне да пита "разбирачи" по форумите. Ако не знае, значи не му трябва!
Аз си снимам за удоволствие и този "телевизор" напълно си ме устройва. Никого не натискам да си го купи, просто споделих лично алтернативно мнение. Ако имаш друго предложение просто отговори на човека, вместо да...
|
|