Автор: metodiev_martin
Дата: 20-05-13 23:37
Без да си попрочел поне две-три книжки по фотографки теми си за никъде.....
Да искам ли авторски права, за да го публикувам в книгата със бисери - "как да се научим да пишем глупости по-форумите, по-добре"
По темата:
Най-накрая, някой да иска, под снимките му да се пише нещо различно от :
++++
!!!!
6666
Злато!
Браво
Сбъркал си форума пич. Тук ще получиш всичко друго, освен адекватно държане и полезна информация.
На хората с книжките, списанията и курсовете, ще им пратя много поздрави
Ако си бездарен, безидеен и лишен от чувство за естетика, ако искаш ходи на курсове на Марс.
Една снимка, може да събуди интерес в зрителя, без да бъде изнасилвана от фотошоп и без да бъде снимана с техника за хиляди.
Оценяването тук е много, много, много субективен фактор. Сам можеш да забележиш тенденциозността при гласуването. Бих си направил експеримент, да направя профил със стари, позабравени "рейтингови снимки", да видим какво ще излезе. (и тук мъдро се включва администратора с удебелен щрифт - ще ти блокираме профила!! )
За мен, снимките ти не носят никаква идея и емоция (с изключение на 1-2). Опитай се да избягаш от посредствеността. Снимките с яйцата, снимката с "маршрутката, как няма да дойде", и "Бачково през май"... опитай се да бъдеш по критичен към себе си. Опитай се да убедиш хората, чрез снимката, че именно тя е достойна за техния вот и коментар. Снимай в RAW и намали насищането на цветовете! Поразгледай малко чужди (да не кажа - руски сайтове за фотография ) и прецени, какво липсва на снимките от профила ти. И не на последно място, избери си интересни локации за снимане. Не че по улицата не може да се снима нещо интересно, но се опитай да покажеш нещо различно.
Фонтани, клошари, кучета, котки, чешми, лампи, светофари, пътни платна, движещи се коли, стари бабички, пейки и листа, поръсени с капки в парка, гълъби, "долнопробна домашна предметна фотография" (снимката с водката и крушката е интересна и за мен има идея), снимки на "модели" тип - мойто гадже по гащи на фона на старото кюмбе, соц. мебелировката и родопското одеало, в тъмна стая с волфрамова крушка от 40W, мойто гадже по гащи на камък или дърво; саксии с цветя, НДК, СУ, АЛ. Невски и прочие, снимани в 13 на обяд при ярко слънце, общи снимки на плажа в Бургас (отново по обяд в слънчево време) и много други наводняват форума ежедневно. Тук в представяне, спокойно можеш да видиш какво ДА НЕ снимаш. Без да съм влизал там с месеци, съм убеден, че има поне три снимки, от гореизброените, качени за последните 6 часа в "Представяне"
Та такива ми ти истории... За начало прочети наръчника на форума - "Как да правим по-добри снимки" и поразгледай малко сайтове за фотография. След това мисли да трошиш пари за курсове, техника и прочие.
Успех
|
|