Автор: stilnox
Дата: 20-05-12 08:32
Зенон, на всички е ясно че първата безогледалка на пентакс не е перфектна, просто нейната концепция е по-различна. Мен лично ме убеди да я купя точният контрастен фокус и съвместимостта с всички К обективи до сега. Ясно е, че за колегата дето пита тук това не са доводи.
К-01 с китовия изглежда нормално както всеки един апарат, некса изглежда странно, като резолюция ако ги сравняваме - то имаме много разлики: по-старата технология на пентакс, фокуса с отвертка, по-голямата работна отсечка и т.н. бих се учудил ако китовия на некса не е по-добър! Но вярвай ми разликата им не е огромна както се опитвате да покажете, порови в който и да е пентакски форум има теми за достойнствата на кита.
Милион пъти от форумните експерти съм си мислил че съм се прецекал още с първия си пентакс К 200, до момента в който си купих два ръчнофокусни обектива един на 28 mm и един на 50мм и двата за 50лева, перфектни оптически, а апарата си мери правилно, стабилизира и фокусира почти автоматично с функцията капан на фокуса. Това е силата на Пентакса - лесен ъпгрейд според нуждите на всеки. Израстваш като фотограф без да влагаш цяло състояние в обективи - яз никога няма да си купя перфектния 28 70на 2.8 за пет бона на канон, а ще направя прилични а и в някои случаи и по-добри от него кадри с моите ръчно фокусници - 28 35 50 135 200. Е няма да изглеждам профи ама това което остава на картата се брои нали.
Минал ли съм се или не ми е все тая - снимам си и си се кефя. Кефя се и на руските форуми където канон и никон не са така велики като тук и хората снимат с Пентакс и старите си К обективчета и се кефят, гледам някои са си купили и цялата лимитед серия лека полека :)
|
|