Автор: MOPT
Дата: 23-12-11 11:02
Гледам, че препоръчвате д90, може ли някой с две думи да ми обясни, защо е по-добър според него от д5100... Поне по видими характеристики, доколкото аз разбирам д5100 е като че ли по-добре... Всякаква помощ е добре дошла...
5100 има по-добра матрица (няма нищо общо с мегапикселите), което позволява да се снима в по-лоши (разбирай тъмни) условия. Чупещият се дисплей не знам доколко е удобен, никога не съм имал такъв, но предполагам е плюс в някои сложни ситуации.
Големият плюс на Д90 е ергономията - имаш повече копчета и врътки, което позволява по-бързо пренастройване (а на всеки начинаещ в началото се налага да ръчка по настройките), имаш горен дисплей, което пък ти дава много бързо информация и пести от батерията (за всяка промяна или проверка на нещо в 5100 трябва да палиш екрана, което яде ток). Като цяло удобството при снимане е по-добро - за това е по-горен клас тяло.
Ако няма да снимаш често на тъмно без светкавица взимай Д90. Аз има Д7000, който има същата матрица като Д5100 и единствените ситуации в които ми е трябвало високо ИСО са когато съм снимал в зала (спорт или нещо друго), където не може да се използва светкавица.
|
|