Автор: six_stars
Дата: 26-10-11 00:15
Здравейте,
наумил съм си да си купя апарат. Да уточня, че съм пълен аматьор, който няма амбициите да се превръща в про, просто прецених, че не ми се дават 500 лв за сапунерка, която ще снима с качество, близо до телефона ми, затова, първоначално се засилих към CANON EOS 1100 D Kit 18-55, който ми съвпада с бюджета. Пак да уточня, че го избрах, защото е ДСЛР, който влиза в бюджета, който съм си определил.
Ще снимам предимно детето, което расте и всеки ден е по-интересно от предишния и разни други ежедневни истории. Може би някой пейзаж от време на време.
Мой приятел ме посъветва да избера нещо с 4/3 сензор, защото е компактно, може да се носи навсякъде, където ходим с малкия, а в същото време с хубава оптика и моите качества, ще прави снимки, които няма да се различават от тези на CANON-а. Това общо взето разбрах от обясненията за кроп, светлочувствителност и тн, които са ми малко тъмна Индия на този етап, предполагам, че ще се осведомя, когато му дойде времето.
Други ми казват ДСЛР-а си е ДСЛР, другото е голям компромис. Обаче ходих да гледам това 1100D и наистина малко ме уплаши с размери (говорим за ежедневен апарат, който да се разнася нагоре надолу).
Но все пак, ако разликата в качеството е осезаема, може би ще преглътна неудобството от размера. Дали обаче с мойте нулеви качества ще има разлика, която да се вижда от непрофесионалното ми око :)
Дайте и съвет ако е 4/3 към какво да се насоча. Засега дилемата ми е между Panasonic gf2, Panasonic gf3 и Olympus EPM1. И трите са китове с 14-42 обектив, който на първо време ще остане като основен, после ще мисля за 20 мм или 45 мм. С канона е същото на първо време ще се снима с китовия обектив, който знам, че е калпав.
Та кажете сега, ДСЛР ли да е, 4/3 ли да е, ако е 4/3 какъв да е и така. Много благодаря предварително. :)
|
|